TRIALOG - Fuchsová - Semín - Drulák – Debatní klub o totalitě

O diskutujících:

Michal Semín je vydavatelem časopisu Te Deum a publicistou se zaměřením na politiku, náboženství a sociální etiku. Angažuje se v několika konzervativně zaměřených spolcích. Stál u zrodu domácího vzdělávání v České republice.

Petr Drulák je zakladatel spolku Svatopluk, je profesorem mezinárodních vztahů na Katedře politologie na Filozofické fakultě Západočeské univerzity v Plzni. Působil jako velvyslanec České republiky ve Francii, náměstek ministra zahraničí a ředitel Ústavu mezinárodních vztahů. Je autorem desítek odborných článků, několika učebnic a monografií včetně prvních českých učebnic analýzy zahraniční politiky, teorie mezinárodních vztahů a metodologie politologického výzkum. V roce 2022 vydává monografii Podvojný svět (Academia) a editovanou knihu Svrchovanost zprava i zleva. Věnuje se politické publicistice zejména v MF Dnes a v internetovém časopise !Argument

Lenka Fuchsová se delší dobu příležitostně zabývá filosofií, publikuje ve filosofickém časopise Distance. Určitou dobu studovala i teologii.

-mk-