Don FEDER - Americká civilizace je ničena zevnitř: Přivíráme oči před otevřenými hranicemi, bující kriminalitou, kulturním úpadkem a bezdomovectvím

Civilizace se neobnovuje sama. Vyžaduje to práci a vůli. V Americe tu práci nezvládáme a vůli už nemáme.

Příznaky blížícího se kolapsu jsou všude kolem nás:

1. Vládnoucí třída, která otevřela stavidla nekontrolované imigrace a popírá její následky.

2. Zločin bez trestu.

3. Elity, které se vysmívají hodnotám, na nichž byl náš národ založen.

4. Podpora barbarů před branami.

5. Odmítání plození dětí v dostatečném počtu, aby se udržela naše populace.

Šokující video z Texasu ukazuje, jak agenti pohraniční stráže klidně odemykají bránu, kterou předtím střežila Texaská národní garda, aby umožnili desítkám tzv. migrantů vstoupit do země. Prezidentova politika otevřených hranic je nesmírně úspěšná: v letošním roce se dosud uskutečnilo více než 2 miliony setkání s tzv. Uvítacím vozem, zatímco ve stejném období loňského roku to bylo pouze 1,27 milionu.

Drancování pomocí flash mobu je nejnovější inovací v oblasti zločinu. V Los Angeles 19. srpna vtrhl dav organizovaný přes internet do prodejny 7-Eleven a před příjezdem policie vybílil vše od občerstvení a cigaret až po losy. V některých městech se policisté přestali snažit vymáhat dodržování zákonů při drobných přestupcích, protože vědí, že citliví státní zástupci zatčené brzy po zadržení vrátí zpět na ulici.

Nedávný úvodník ve studentských novinách University of Virginia požadoval, aby bylo jméno Thomase Jeffersona odstraněno ze školy, kterou založil. Svým způsobem to dává smysl. Když už nevěříme v práva daná Stvořitelem, proč by měl autor Deklarace nezávislosti hrát nějakou roli ve vysokoškolském vzdělávání?

Komunistická Čína vypustila virus, který zabil více než milion Američanů. Nyní vyváží fentanyl – drogu, která se stala hlavní příčinou úmrtí Američanů ve věku 18 až 45 let. Za čínské útoky na naši suverenitu se nikdo nezodpovídá. Budeme nadále financovat největší totalitní stát světa obchodem, jehož zisky budou použity na rozšíření jeho armády? Dokonce umožníme čínským společnostem kupovat americkou zemědělskou půdu? Podle odhadů se zatím jedná o 35,2 milionu akrů, což je o 60 % více než před deseti lety. Jak se mandarínsky řekne „přání zemřít“?

Zdravé společnosti mají rostoucí počet obyvatel. Míra porodnosti v USA je nejnižší, jaká kdy byla zaznamenána – 1,78 dítěte na jednu ženu v plodném věku, přičemž k nahrazení současné populace je potřeba 2,1 dítěte. Stále méně Američanů se rozhoduje uzavřít manželství a stále více je těch, kteří se rozhodli děti vůbec nemít. Elon Musk označuje populační kolaps za „největší hrozbu pro civilizaci“.

Ale to, čemu říkáme bezdomovectví – nuzná tábořiště, kterými je posetá naše městská krajina, a problémy, které z nich vyplývají – symbolizuje úpadek naší civilizace nejzřetelněji. Romanopisec O. Henry nazval New York „Bagdádem nad Hudsonem“. Kábul na East River je mu podobnější.

Minulý týden bezdomovec a odsouzený sexuální delikvent udeřil v Bronxu náhodnou oběť pěstí do zátylku a způsobil jí zlomeninu lebky a krvácení do mozku. O několik dní později bodl agresivní žebrák v newyorském metru do břicha cestujícího.

V roce 2020 bylo v Americe více než půl milionu bezdomovců, z nichž polovina žila venku. Odhaduje se, že čtvrtina z nich trpí vážným duševním onemocněním a třetina zneužívá návykové látky. Ti první možná blouzní, ale to my jsme blázni, že to snášíme.

S obyvateli chodníků přichází kriminalita, havěť, nemoci, použité jehly a výkaly. V San Francisku se počet hlášení o lidských výkalech na veřejných místech zvýšil z 5 547 v roce 2011 na 28 084 v roce 2018.

To, že jejich přítomnost tolerujeme, když žijí tak, jak žijí, je důkazem, že jsme ztratili i jen zdání pudu sebezáchovy. Největší strach máme z toho, že budeme působit nedostatečně soucitně. Spojené státy americké byly nahrazeny republikou „tolerance“ – a to nás zabíjí.

Uvěznit osoby obviněné ze závažných trestných činů, které nemohou zaplatit kauci, by nebylo hezké. Popírat, že Amerika je extra rasistická, také není hezké. Zabezpečit naše hranice před kriminalitou, chudobou, nemocemi a drogami není hezké. Zabránit bezdomovcům, aby káleli na naše ulice, není hezké.

To, že bezstarostně zahazujeme civilizaci, kterou po staletí budovaly miliony lidí z celého světa, je zřejmě nepodstatné. Jediné, co se počítá, je naše neúnavná snaha o příjemnost.

Historik Will Durant poznamenal: „Velká civilizace není dobyta zvenčí, dokud nezničí sama sebe zevnitř.“ V Americe pracují demoliční bagry přesčas.

(překlad vlastní)

Originál: Don Feder – American civilization is being destroyed from within by the 'Republic of Nice': Turning a blind eye to open borders, raging crime, cultural decay and homelessness vyšel 27. srpna 2022 na washingtotimes.com.

Zdroj: washingtontimes.com

-mp-