Jiří VYVADIL - Kdo vůbec jsi, Zelenskyj, že chceš mluvit s Si Ťin-pchingem?

Volodymyr Zelenskyj jde ve stopách Grety Thunbergové, která diktovala světovým představitelům a zvlášť nevybíravě je urážela, že nic nedělají. I Volodymyr Zelenskyj se chová jako pozemský Bůh, všechny peskuje a v každodenních televizních vystoupeních šikanuje všechny s pocitem, že je vyvoleným zachráncem západního světa.

4. srpna zveřejnil deník South China Morning Post se Zelenským rozhovor, ve kterém uvedl, že chce osobně projednat s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem ruskou speciální operaci na ochranu Donbasu. Poznamenal, že Peking má obrovský ekonomický a politický vliv na Rusko, a vyzval Čínu, aby tento faktor využila k zastavení bojů.

To, jak zareagovali čtenáři listu South China Morning Post si rozhodně za rámeček nedá.

Zelenskyj? Kdo vůbec jsi, že si dovoluješ mluvit s Si?“ - napsal Man M.

Jiní uživatelé označili prezidenta Ukrajiny za loutku americké vlády a také poznamenali, že si pro takové prohlášení „vybral vhodnou dobu“ bezprostředně po návštěvě předsedkyně Sněmovny reprezentantů USA Nancy Pelosiové na Tchaj-wanu.

Šance, že vám Čína pomůže, je nyní menší než 0 %. Můžete za to poděkovat Nancy Pelosi,“ řekl Exar K.

I čtenáři zpravodajského portálu Guanchatake silně zareagovali na touhu hovořit se Si Ťin-pchingem. Někdo naznačil, že se Kyjev rozhodl vrátit do centra pozornosti světového společenství, a tak ukrajinský vůdce učinil takové prohlášení.

Ředitel Institutu mírových iniciativ a konfliktologie Denis Denisov v rozhovoru pro Izvestija vyjádřil názor, že je extrémně naivní očekávat seriózní reakci čínských partnerů na návrh ukrajinského vůdce. Domnívá se, že ČLR podle svých tradic raději spoléhá na oficiální komunikaci a diplomatické kanály než na veřejná prohlášení v médiích. Expert zároveň připomněl, že Zelenskyj se opakovaně pokoušel toto setkání zorganizovat, ale nesetkal se ze strany Číny se zájmem.

Gréta už po dvou letech mnoho neznamená. Už nikoho nebaví. Zelenskyj po dvou letech po výměně amerického prezidenta na tom bude zřejmě stejně.

Asi tak.

Zdroj: vasevec.cz

Vyvadil Jiří