Finian CUNNINGHAM - Už není pochyb: NATO pod vedením USA vyhlásilo Rusku válku. Britové již otevřeně: Napadneme teď ruské vnitrozemí ukrajinskýma rukama. Donutí ti šílenci Putina použít jaderné zbraně?

Autor upozorňuje, že americká válečná agenda je od počátku zaměřena na napadení Ruska – a nyní to USA již nejen otevřeně přiznávají, ale začínají i jednat, což nemůže skončit jinak než jadernou apokalypsou.

Jsme ve třetí světové válce, aniž si toho kdo všiml. Jakmile taková válka začně, je především nebezpečí, že se stane nukleární. V sázce je budoucnost celé planety.

Je neuvěřitelné, že pokud před tím varujete, vystavujete se obvinění, že rozšiřujete ruskou propagandu. A tak západní vlády slepě zdvojnásobují objem střelného prachu u sudu se zapáleným doutnákem. NATO vedené USA zaplavuje Ukrajinu těžkými útočnými zbraněmi schopnými zasáhnout Rusko. A britská vláda tento týden otevřeně vyzvala Ukrajinu, aby se zbraněmi NATO zaměřila na ruské vnitrozemí.

Jdou do toho vědomě

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov poznamenal, že americká vojenská aliance je nyní plnohodnotně přítomna v zástupné válce proti Ruské federaci. A dodal, že existuje „vážné nebezpečí“, že konfrontace přeroste ve spirálu jaderného požáru. Jen blázen by mohl zůstat bezstarostný při takto dynamickém vývoji.

Neexistuje žádná diplomatická vůle Washingtonu a jeho spojenců řešit pozadí konfliktu na Ukrajině – dlouhodobé obavy Ruska o jeho vlastní bezpečnost. Generální tajemník OSN Antonio Guterres je očerňován za to, že se pokusil vyjednat mírové urovnání. Že tento týden nejprve odjel do Moskvy, než odcestoval do Kyjeva.

USA a NATO bezohledně prosazují vojenské zúčtování s Ruskem – jak jinak než pod cynickou rouškou „obrany Ukrajiny“. Celou tu dobu je západní veřejnost udržována ve lži prostřednictvím spolupachatelských zpravodajských médií kontrolovaných korporacemi.

Žádná paranoia, Moskva měla pravdu

Tento týden uspořádaly Spojené státy ve svém evropském velitelském středisku na letecké základně Ramstein v Německu něco, co lze nazvat pouze válečnou konferencí: vojenští šéfové NATO již otevřeně koordinovali dodávky zbraní na Ukrajinu. Takže válečná základna Západu.

Americký ministr obrany Lloyd Austin řekl, že Spojené státy a jejich spojenci v NATO „pohnou nebem a zemí“, aby dostali více zbraní na Ukrajinu, aby porazili ruskou vojenskou intervenci. Austinova rétorika byla znepokojivým štvaním s apokalyptickou rezonancí.

Přiznal tak odhodlání postavit se Rusku, které je nyní otevřeně napadeno. Konflikt na Ukrajině se konečně ukazuje tím, čím skutečně je – válkou mezi NATO vedeným USA a Ruskem. Moskva dlouho zastávala názor, že USA a NATO jsou nepřátelská entita, která si klade za cíl Rusko si podrobit. Taková tvrzení byla zesměšňována jako ruská paranoia. Teď však už není pochyb, že Rusové měli pravdu. Skutečným záměrem Západu je porážka Ruska.

Doznání

Austin na konferenci v Ramsteinu prohlásil, že američtí spojenci nyní otevřeně využívají příležitosti k „oslabení Ruska“ a jejich cílem je změna režimu v Moskvě tak, jak se o tom „prořekl“ minulý měsíc americký prezident Biden ve svém varšavském projevu.

Začátkem tohoto týdne doprovázel americký ministr zahraničí Antony Blinken šéfa Pentagonu Austina na tajnou návštěvu Kyjeva. Americká zpravodajská média poslušně dodržela embargo na hlášení o nedělní návštěvě, což znamená, že jsou spoluvina na washingtonské agendě otevřené agrese.

Vysocí američtí představitelé vedli tříhodinové rozhovory s ukrajinským prezidentem Vladimirem Zelenským. Přislíbili mu ještě větší vojenskou podporu nad rámec již obrovského arzenálu, který dosud poskytly USA. Schůzka byla především jasným signálem pro Moskvu, jaké jsou skutečné americké záměry. Tohle je odpověď Západu na stížností Ruska k rozpínavosti NATO a požadavku neutralitu Ukrajiny.

Jistě, Spojené státy tento diskurz stejně nikdy nebraly vážně. Jen nyní už otevřeně daly najevo, že vedou válku proti Rusku – a Ukrajina je pouze aktuálním bojištěm.

My jsme oni

Když se američtí představitelé vrátili do Polska, uspořádali tiskovou konferenci ve skladišti, z něhož se přepravují zbraně NATO na Ukrajinu. Austin novinářů prozradil něco o své dřívější schůzce se Zelenským: „Smyslem schůzky bylo hovořit o věcech, které by nám umožnili nejen vyhrát válku, ale také se dohodnout, co dělat pak.“

Šéf Pentagonu, který nedokázal potlačit své nadšení pro konfrontaci, dal pak úplně bez obalu najevo, že mu jde přímou účast USA v boji: „Pokud jde o naši – tedy vlastně ukrajinskou – schopnost vyhrát, je prvním krokem věřit, že zvítězit můžeme. A tak věříme, že můžeme vyhrát; věříme, že oni nyní věří, že lze vyhrát – pokud budou mít správné vybavení a naši plnou podporu. Jinak řečeno uděláme vše, co je v našich silách, abychom zajistili, že se to podaří.“

Osmiletá příprava

Když prezident Vladimir Putin 24. února nařídil to, co nazval „zvláštní vojenskou operací“ na Ukrajině, řekl, že Rusko nemá jinou možnost, než bránit rusky mluvící lid na Donbasu. Lid, který vydržel osm let smrtící ofenzivy NATO, které tiše podporovalo kyjevské režimní armády.

Spojené státy, NATO a kyjevský režim neprojevily žádnou vůli vyřešit občanskou válku na Ukrajině mírovou cestou, tedy dodržením dohod z Minsku vyjednaných za účasti Kyjeva v roce 2015.

Je nyní zjevnější než kdy jindy, že konflikt na Ukrajině nebyl nikdy lokalizovanou občanskou válkou, ale od počátku byl frontovou linií v zásadní geopolitické konfrontaci mezi blokem NATO vedeným USA a Ruskem, jak vysvětlil Bruce Gagnon v nedávném rozhovoru pro Strategic KN.

Místo vážného úsilí o skutečné vyřešení konfliktu vyvolaného státním převratem financovaným a režírovaným USA se kyjevský režim podporovaný NATO a jeho otevřeně nacistické pluky mobilizují do všeobecné války proti Rusku. Nyní to bylo konečně vysloveno zcela bez zakrývání: Spojené státy a jejich spojenci chtějí porazit Rusko a podrobit si ho.

Britský ministr války (obrany) James Heappey zašel tento týden dokonce ještě dál: BBC řekl, že ukrajinské síly by měly zasáhnout hluboké ruské vnitrozemí pomocí zbraní NATO. Šílená hra.

Ruská vojenská obranná doktrína se sice zříká použití jaderných zbraní jako první, ale vyhrazuje si právo tyto zbraně použít, pokud se země dostane do existenčního ohrožení při konvenčním vojenském útoku nepřítele.

Spojené státy a jejich spojenci v NATO záměrně ignorují desítky let trvající obavy Ruska o svou bezpečnost. Rozhodli se naopak využít Ukrajiny jako „kočičí tlapky“ k destabilizaci a nakonec i napadení Ruska. Stará komplexní agenda imperiální války USA zaměřená na porážku Ruska, se tak nyní stává realitou.

Váleční šílenci dostali do rukou správu skladiště prachu, a rozdělávají si v něm táborák.

Co je zastaví? 

Musíme o tom alespoň křičet a varovat: Hrajou o naše životy! Jejich zájmy nejsou našimi zájmy!

Bude to ale stačit? 

Zdroj: protiproud.info

Cunnigham Finian