Jiří VYVADIL - Co bude dělat Západ, když zvítězí Putin?

Věci jsou jednoduché. Konflikt na Ukrajině a obecně Západu s Ruskem má přece jen dvě řešení: Buď zvítězí Západ a Ukrajina a nebo zvítězí Rusko symbolizované Putinem.

Samozřejmě, že všichni západní politici a většina západního obyvatelstva si nepřipouští, že by mohl zvítězit Putin. Naopak mnozí nezápadní politici i část jejich obyvatelstva se zkušenostmi amerických brutálních válek nepochybně drží palce Rusku. Někde, jako v miliardové Číně, je to 80 % Číňanů, jinde je to slabší, ale stále převažující. Západ se drží USA jako klíště, ale „nezápadní“ státy USA rozhodně nemusí. Byla a zůstává brutálním představitelem svého imperialismu.

I u nás jako celek Putina cca 65 % odmítá a cca 30 % je těch, kteří jsou opačného názoru. Tak je to u nás. A Česko jednoznačně přijalo podivnou tezi, že válka na Ukrajině je i naší válkou a na Ukrajině se bojuje i za nás.

No, tuto floskuli jsme už tady měli, když se v Afghánistánu bojovalo za Prahu a víme, jak jsme dopadli.

Boje na Ukrajině jsou dynamické. Počátek se Rusku zcela určitě moc nepovedl. Zaměřit cíl operace na probanderovský Kyjev zrovna moc nefungovalo…

Současná fáze, soustřeďující se na východ a jih Ukrajiny má logiku a z právního hlediska osvobozuje Rusko převážně tu část území, která přísluší povstaleckým hnutím Luhanska a Doněcka, což jsou uznatelné legitimní síly z hlediska mezinárodního práva.

Jestliže v bojích o Kyjev Zelenský vítězoslavně stále vykřikoval, že Ukrajina zvítězí, dnes už jenom hořekuje a nadává všem kolem sebe, že svět Ukrajině nepomáhá. Mariuopol a Donbas i z jeho slov představuje klíčový zlom v operaci.

A tím se tak trochu blížíme k odpovědi na můj nadpis.

Západ, tedy oněch 40 zemí, které tak či onak bojují proti Rusku (sankcemi, dodávkami zbraní, včetně těžké techniky, neustálým přísunem finančních prostředků, diplomaticky atd.) s výjimkou nasazení vojsk vrhl vše proto, aby Rusko porazil. A dělá přitom všechno možné i nemožné, včetně vlastního sebeničení.

Na druhé straně Rusko, které dle západních předpokladů už po prvním měsíci mělo vyhlásit bankrot a přestat bojovat, nic takového nečiní.

Už se nehovoří o tom, že konflikt skončí za pár týdnů.

Volně se přechází na tezi, že konflikt bude trvat minimálně do konce roku.

Nuže bude-li pokračovat v nastavené linii, zdá se, že Rusko může zvítězit a pokud by zvítězilo a s ním i Putin, západním světem to otřese…

A otřást by to mělo i s Českem…

Bez plynu, s jednou z nejvyšších inflací v Evropě a se směšným premiérem, který ač profesorem politologie neumí předpokládat vývoj a snažil se zatáhnout tuto zemi do krvavé války… To by byla budoucnost Česka!

V podstatě to bude cosi jako porážka protektorátní vlády v květnu 1945.

A to bych Fialovi a spol. ze srdce přál.

Zdroj: vasevec.cz

Vyvadil Jiří