Trumpův poradce Steve BANNON k válce na Ukrajině: „Itálie by Zelenskému neměla napomáhat“

Rozhovor „Zona Bianca“: „Každý, kdo vstal v Parlamentu, aby tleskal Zelenskému, by již neměl být zvolen, to se týká jak amerického Kongresu, tak i vás, Italů. Itálie mu nesmí pomáhat“.

Bývalý poradce Donalda Trumpa Steve Bannon tvrdě útočí na ukrajinského prezidenta Zelenského v rozhovoru pro „Zona Bianca“:  

Je trapné, když někdo jako on, komik, cituje Churchilla, holocaust nebo se odkazuje na 11. září a Pearl Harbor. A ti klauni vstanou, aby mu tleskali. Zelenský je jen člověk: vyhodil dva ze svých generálů za velezradu jen proto, že nemysleli jako on“.

Podle slov amerického politologa by válka na Ukrajině nezačala, kdyby byl Donald Trump ještě prezidentem Spojených států: „Tato válka se neměla stát,“ vysvětluje Bannon, „Ukrajinci jsou používáni jako jatečné maso. Byl by Trump prezidentem, uviděl by, že má Rusko od roku 2014 již na Donbasu 14 tisíc obětí a usiloval by o vyjednávání, aby se konfliktu vyhnul. Hrajeme si s ohněm, riskujeme regionální konflikt. Jsme na cestě ke globální finanční krizi, která povede ke globálnímu konfliktu. Je to jasné jako slunce“.

Také vyjádřil svůj názor na roli NATO:

Domnívám se, že NATO by se opravdu nemělo zapojovat, natož USA. Dokonce i ve 2. světové válce Hitler vyhlásil válku USA, ne naopak. NATO je anekdota, tohle je válka mezi oligarchy a já to říkal od začátku. Ženy, děti, vojáci, všichni tito lidé zemřou a ukrajinská města budou zredukována podobně jako Drážďany. A za co? Bude se hovořit o návratu východních provincií Rusku, bude zformována pozice Ukrajiny, které nebude povoleno vstoupit do NATO, bude řečeno, že je součástí Evropské unie, ale ne jako stálý člen. Ukrajina se stane nárazníkovou zónou s Tureckem a Indií jako garanty. Skutečně jsme potřebovali šest měsíců devastace a smrti, abychom se k tomuto dostali?“.

Zdroj: tgcom24.mediaset.it

-mp-