ROZHOVOR s pacifistou o souvislostech současného rusko-ukrajinského konfliktu

R.: Marince se narodilo válečné miminko v Dněpropetrovsku. Teď se ukrývá. To je strašný.  Povídal jsem ti o ní na jaře.

M.: Co naděláš, hra na fašouny končí vždy tristně. Lidé na Donbase se museli ukrývat a žít ve strachu osm let a nikdo je nelitoval. Když je tam bombardovali, několik stovek dětí bylo zabito a stejné množství zraněno.

R.: Politiky by měli postřílet.

M.: A Taťána – znáš ji, pracovala u nás, se do posledních chvil bála o syna, aby ho neposlali banderovci do bratrovražedné války. Chvála Bohu, dopadlo vše dobře!

R.: Půjčím ti knihu o Banderovcich.

M.: Děkuji, banderovce nemusím. Spolu s židovskou elitou všechno toto zlo z vrchních pater moci podporovali.

R.: Nataly se skrývá ve sklepě a má hrozný strach. Strašný.

M.: Tak já bych se tam pro jistotu taky schovala. A banderovci hystericky ječí, že jo? Co se dá dělat. Na Donbase se taky schovávali ve sklepích a každý na ně kašlal. A v budově Odborů v Oděse, když se šli proruští „separatisté“schovat, tak jich tam asi dvě stě zapálili za živa. Holt koblížky z USA Ukrajincům přišly draho.

R.: My jsme nejezdili s fašistama na výlety. Vždy jsem válku odsuzoval. Snažím se nějak pomoci.

M.: Já ti přece vinu nedávám. Já jen konstatuji, co se za poslední léta na Ukrajině dělo. Jak banderovci za pomoci USA a EU vytvořili na Ukrajině fašistický režim. Putin jim za těch 8 let říkal, aby s tou strašnou politikou pro ruskojazyčné původní obyvatele něco dělali. Nedělali nic a smáli se mu do ksichtu. S darebáky proto musíš jednat silou.

R.: Musíme obětem pomáhat. Bůh to všechno vidí.

M.: Pomáhej. Dobré skutky Pán Bůh oceňuje, zvláště když pomáháš skutečně dobrým lidem a ne těm, kteří se za ně vydávají.

R.: Nabízím pomoc všem dobrým lidem, které znám. Volám, píšu…Všichni jsou na dně na Ukrajině.

M.: Jasný. Lepší by bylo rychle a bez lítosti se vypořádat s tímto pučistickým režimem, než ho dál nechat hnít a vraždit nevinné obyvatelstvo.

R.: Mám z toho všeho velké obavy.

M.: Konflikt není nikdy příjemný a vždy se za něj platí. Zvláště ti, kteří tomuto temnému režimu aktivně sloužili.

R.: Všichni za to zaplatí, nemáš strach? Já ano.

M.: Představ si, že jsi Ukrajinec a musíš jít do války vraždit své bratry! To by se ti chtělo? A těch matek, které nechtěly posílat své syny do bratrovražedné války bylo nespočet. Koblížky z USA jim přišly draze. Vždycky dělá revoluci malá část národa, ale platit musí všichni!

R.: Zastavme všechny války. Nenávidím blázny se zbraní v ruce.

M.: Zde ďábel s Bohem bojují a pole bitvy jsou srdce lidí.

R.: Řeší se staré křivdy i z doby Stalina. Musí se to zastavit. Musíme pomáhat obětem.

M.: Rusko zaplatilo neméně.

R.: Jak to zastavit a pomoci?

M.: Zastaví se to, až se banderovci vzdají.

A pomoct můžeš. Určitě by neziskové (ziskové) organizace přivítaly tvou pomoc. Najdi si nějakou. Je jich určitě dost, protože jsou štědře dotované ze státního rozpočtu a zavolej.  Řekni jim, že nemáš rodinu, máš velký dům a že bys rád pomohl dobré věci. Třeba si vzít do domu pár banderovců. Oni jistě budou móc rádi a jsem přesvědčena, že ti za tvoji dobrou duši s radostí i finančně přispějí.

R.: Půjčím ti knihu o Banderovcích.

M.: Nepotřebují číst o temné tématice. Vím, jak se chovali a chovají. To mi stačí. Raději zavolej na nějakou tu nevládku a nabídni „nacíkům“svou pomoc.

R.: Bandera většinu války strávil v koncentráku, kde zemřeli i jeho dva bratři a otec. Bojovali za Ukrajinu proti všem.

M.: Bandera byl krajně temnou osobností, temným ideologem, který zasel v národě ohromnou nenávist proti všem. Banderovci svou krutosti překonali i samotné Němce. Zasel temné sémě nenávisti. Povím ti jednu moudrost. V pekle sedí zločinec, jenž zabil člověka a autor temného románu, který zkazil a nadále kazí duše mnoha lidí. Zločince z pekla pouští ven - svou vinu již odčinil a spisovatele si tam ještě ponechali. On se vzpírá, že je to nespravedlivé. A čerti mu odpovídají: „Tvůj temný román dosud inspiruje mnoho lidí a jeho prostřednictvím do sebe sejí zlo."

Tak i temný idelog Bandera rozsévá – podobně jako Hitler, který mimochodem taky osobně nevraždil – zlo, nenávist, krutost, krvežíznivost do srdcí milionů.

R.: Proč asi bojoval? Půjčím ti literaturu. Máš špatné informace. Musel být hodně temná osobnost, aby bojoval proti větší temnotě zla.

M.: Nemám čas s tebou diskutovat o tom, že 2+2=4. Budu se snažit stát na světlé straně. Snaž se více číst, vnikat do hlubiny problémů, vidět příčinu a následek. A také pamatuj, že všichni ti, kteří stojí na temné straně vědomě nebo vlastní hloupostí, dříve či později ponesou následky. Ukrajinští banderovci za těch osm let konání svinstva, dnes dostávají zaslouženou odplatu. Více o tom už diskutovat nechci. Všechno jsem již napsala.

R.: Snažím se zachraňovat, zastavit šílence a ty to víš.


M.: Díky Bohu! Diskusi ale vedeme o tom, co je dobré a špatné, kdo stojí za světlem a kdo stojí na straně temnoty. Co se týče milosrdenství, tak i hitlerovské raněné vojáky léčili, krmili a pustili je nakonec domů. To je akt lidského milosrdenství. A potrestáni byli jen ty nejhorší zločinci. Stejně tak to bude na Ukrajině. Darebáci budou potrestání a 99% národa bude žít dál bez banderovců, v atmosféře proruské, v zemi, která nebude trpět bídou jako dnes.

R.: Nevedu dialog o ideologii. Válka nesmí být a musíme pomáhat obětem.

M.: Tak jeď k velvyslanectví USA a vyžaduj, aby zničily všech 800 s plusem vojenských základen po celém světě, zastavily organizovat konflikty po celém světě, vyžaduj po nich zodpovědnost za puč v r. 2014 a současný konflikt na Ukr. Nasměruj svou energii, svůj drive, znepokojení proti současnému hlavnímu zlu v celém světě - USA! A vezmi sebou všechny znepokojené, kteří s válkami a zlem v celém světě nesouhlasí!

Budu ráda, že jste se probudili a nakonec uzřeli skutečně zlo. Do té doby jste spali, když USA bombardovaly nevinné Srby, sebraly u něj Kosovo, zničily Afghánistán, Irák, Libyi, Sýrii s miliony obětí a úplnou likvidací těchto zemí. Sladce jste spali i tehdy, když chtěly USA u nás postavit základnu s radarem. Já tehdy chodila na protesty. Dnes jste se nakonec probudili, ale je podivné, že zrovna dnes, až vyhání USA z Ukrajiny.


R.: Mrzí mě, že Rusko kleslo na úroveň Nato. Bolí mě, že nemám silu hrát krásné ruské písně.

M.: Americké krásné písně hraješ? Na americké filmy koukáš, proti USA politice sis aspoň jednou otevřel hubu?  Obviníš USA, že právě oni dovedly Ukr. do dnešního konfliktu, když poštvávaly Ukrajinu  proti Rusku, dodávaly zbraně, cvičily vojáky, posílaly tam své poradce. Je třeba povstat proti skutečným viníkům. Jejich písně bys měl tedy také ignorovat. Máš to v hlavě jaksi popletené.

R.: Popletené to mají váleční štváči a agresoři. Co uděláš teď pro mír?

M.: Putin to dělá pro mír. Ukr. teď nebude mít ozbrojené síly, aby útočily, nebude mít jaderné zbraně, nebude mít více nacistické organizace, přestane se propadat do strašně bídy, a tedy i láska k míru začne narůstat. Ukrajinci postupně přestanou čistit WC a obsluhovat domy boháčů po celé Evropě, postupně se navrátí ke spokojenému a mírnému soužití se svým sousedem a bratrem - ruským národem. O to vše se Putin snaží jako hlavní bojovník za mír nejen na Ukrajině. A velmi silně udeřil po tlamě hlavního agresora.

R.: Už vyhrál, ať jde domů.

M.: Ještě ne. Vyhraje, až bude na Ukrajině ustanoven nadějný režim záštity ukr. národa od všech proamerických sil.

R.: Nikdy jsem tam Nato nechtěl, ale válku odsuzuji.

M.: Všichni normální lidé nechtějí válku. Putin je zatím největším mírotvorcem. Vytváří všude takové systémové podmínky, při nichž stěžuje USA páchat nové války, nové barevné revoluce, likvidovat země, podporovat teroristy, šířit zkázonosnou ideologii LGBT a genderu.

R.: Něco jiného je přehlídka sily a válka. Sjednotil západ a doma bude občanská válka. Ať to skončí.

M.: Uklidni se. Zapoj selský rozum, trošku se zamysli. Představ si, že ti tvůj soused bude po dobu osmi let každý den vyhrožovat smrti a polévat špínou. Potom zjistíš, že si koupil zbraň. Přirozeně tvoje reakce bude obrátit se na policii. Ale na policii se ti vysmějí a řeknou, že přece máme právo nosit u sebe zbraň. A že vám hrozí? No máloco kdo říká! Potom k tobě soused přijde a řekne: "Nebudu tě ohrožovat zbraní, ale otrávím ti tajně vodu. Tak co budeš dělat? Dáš mu po hubě? Utečeš? Anebo poklekneš na kolena a budeš u něj prosit milost?

R.:Tohle jsem říkal spousty let. Tohle ale ne, přemýšlej, co se muže stát.

M.: Formuluj čitelně své myšlenky, nepochopila jsem tě.

R.: Jak tady chceš bydlet, když tady bude každý pátý frustrovaný Ukrajinec?

M.: Takoví "mírotvorci" jako ty už do jisté míry souhlasí, aby se banderovci stali pány v naší zemi a šikanovali původní obyvatele za jejich přesvědčení! Budeš tomu aplaudovat? Tak jsme si zahráli divadlo na demokracii a teď transformujeme náš národ v proamerické kápa?!

R.: Ano, teď to bude všude. Bojím se o tvoji rodinu. Musíme to zastavit.

M.: O moji rodinu se neboj. Věřím, že většina Čechů ještě neztratila zdravý rozum. A ty se drž a nestávej se podporovatelem banderovců v naší vlasti!

R.: Tuhle válku Rusko morálně těžce prohrává.

M.: To je jen v hlavách banderovců a takových jako ty, kteří jim věří a ještě těm bruselským šílencům typu našich pirátů.

R.: Tady jsou asi všichni banderovci. Je dobré si o tom něco přečíst. Stál jsem hodně při Rusku. Ted si připadám jako zločinec.

M.: Naopak autorita Putina a Ruska natolik vyroste, že ostatní bývalé republiky okolo Ruska rychle podepíší smlouvy o přátelství a spolupráci. Všechny hrozby NATO se časem vytratí, návrhy Putina o vzájemné bezpečnosti budou přijaty. Uvnitř západního světa se začnou objevovat proruské síly. Domnívám se, že bude nakonec pozvednut i hlas konzervativních sil proti LGTB a genderovému šílenství.

R.: Kéž to bude pravda. Bojím se opaku.

M.: Neztrácej naději! Věřím, že za pár měsíců tě ten stud kvůli hraní ruských melodií opustí a pocítíš stud za ten dnešní stud. Podobně to bude i u mnohých, kteří upadli pod vliv banderovců. Pamatuj na moje slova!

R.: Žádného fašistu na Ukrajině jsem nikdy nepotkal. Potkával jsem skvěle lidi. Škoda, že jsi tam taky nebyla.

M.: Já mám zase Ukrajince moje příbuzné. To je mnohem hlubší vztah než u tebe. 90% Ukrajinců nejsou banderovci, ale moc byla u těch 10% banderovců, kteří obsluhovali židovské a USA zájmy. Tato malá skupinka po dobu 8 let prostřednictvím všech sdělovacích prostředků a finančních prostředků vnucovala ukr. národu nenávist k Rusku. Teď u nich tato možnost více nebude a Ukrajinci brzy vystřízliví a navrátí se k normálnímu životu, přátelství, vzájemně spolupráci s ruským národem. A banderovci se opět vrátí k historické pravdě jako pomocníci fašistů.

R.: Půjčím ti knihu o Banderovcich. Někdy se stav. Teď mám práci. Ať žije mír!

M:. Drž se!

R.: Ty taky.

-mk-