Jaroslav BAŠTA - Korespondenční hlasování je útokem na demokracii

Přiznám se, že jsem již rok před volbami do Poslanecké sněmovny přesvědčoval zástupce všech menších politických stran a hnutí, že pro budoucnost České republiky bude hlasování v nich přímo osudové.

Varoval jsem, aby jejich hlasy nepropadly, protože v takovém případě vyhraje tzv. Demokratický blok (pozdější Pětikoalice) a parlamentní volby v roce 2021 se stanou přímou analogií voleb v roce 1946. Ty tehdy vyhrála Komunistická strana Československa a své vítězství si v únoru 1948 pojistila ozbrojeným pučem na dalších 41 let až do roku 1989. Stačilo totiž jenom upravit zákon o volbách.

Svět se od té doby změnil natolik, že zavést novou, tentokrát neomarxistickou, totalitu nevyžaduje násilí. Stačí jenom změnit volební pravidla a ze svátku demokracie se stane cinknutý výherní automat, z něhož pokaždé vypadne stejná vítězná sestava politických stran. Jsou k tomu třeba jen dva základní instrumenty – mít k dispozici registr obyvatel a připustit distanční hlasování voličů. Ideální pro tyto účely je samozřejmě to elektronické, ale pro začátek se doporučuje použití dojemné historky o našich krajanech, kteří to mají na naše velvyslanectví a konzuláty v USA daleko, takže pro ně zavedeme korespondenční volbu.

Celý podvod je geniálně prostý – každé jiné než prezenční osobní hlasování znamená, že buď víte, jak kdo volil a pak není tajné (a proto protiústavní) a nebo nevíte, jak volil, pak nevíte, kdo hlasoval a není tudíž transparentní a překontrolovatelné.

Máte-li přístup k databázi obyvatel, můžete falešně hlasovat za druhé, dublovat hlasy i hlasovat za ty, co by jinak volit nešli nebo jsou mrtví. Musíte ovšem zajistit, aby hlasy počítali ti správní lidé. V případě elektronické volby nelze překontrolovat, jak se kde hlasovalo přepočítáním volebních lístků.

Zkušenosti ze zahraničí, z USA a Rakouska ukázaly, že ideálním nástrojem pro toto falšování jsou právě tzv. politické neziskovky.

Jejich aktivisté pomáhali občanům v ghettech s vyplňováním volebních lístků, které pak dublovali, případně je iniciativně vypisovali sami s pomocí údajů z databáze obyvatelstva. Občas došlo k chybě a počet volebních lístků výrazně převýšil počet voličů v daném okrsku. Účast politických neziskovek měla za následek vítězství progresivistických kandidátů v USA, Rakousku a naposledy v Německu. Podaří-li se české vládě prosadit korespondenční hlasování krajanů, umím si představit, že prezidentského kandidáta generála Petra Pavla bude pro sichr volit půl milionu krajanů z USA. A kdo dokáže, že jich tam tolik nežije?

V případě prosazení elektronické volby se dá předpokládat, že ve finále ve skutečnosti nebudou hlasovat občané, ale naprogramované automaty. Obecně platí, že pokud chcete demokratické volby, pak nikdy nesmíte připustit korespondenční a elektronické hlasování.

Osobně si myslím, že jedno z hesel v budoucích jarních a letních demonstrací proti drahotě by mělo být „Chceme svobodné volby bez zasahování ze zahraničí“

Zdroj: prvnizpravy.cz

Bašta Jaroslav