USA vstoupily do závěrečné fáze imperiální únavy: Zabývají se v armádě lakem na nehty, zatímco Čína staví rakety

Zatímco američtí politici usilovně zaváděli demokracii v Afghánistánu a jinde, zatímco jejich generálové se zabývali kritickou rasovou teorií, pracovali na barevných kvótách, schvalovali účesy, barvy rtěnek, a pro transgender-osoby laky na nehty, dělali z mužů ženy, otevírali toalety pro třetí pohlaví a podobné – z hlediska vojenského – kraviny, Číňané usilovně vyráběli supermoderní zbraně.

Odplata musela jednou přijít. A už je to tady!

Před týdnem vyšel ve Financial Times zčistajasna článek, že Čína otestovala hypersonickou raketu, která obletěla zeměkouli a odklonila se od cíle o pouhých 32 km. Střela je schopna nést jadernou nálož. Její rychlost je 3850 mil za hodinu.

Americká armáda byla zaskočena a Pentagon se k tomuto ohromujícímu vývoji zatím nevyjádřil.

A nemusí. Je to samozřejmé. Nezávislí vojenští experti se domnívají, že USA jsou ve vývoji nadzvukových raket 10–12 let za Čínou.

Proč USA tak rychle ztrácejí v oblasti špičkových technologií na úkor Číny?

Odpověď zní: Protože USA vstoupily do poslední fáze imperiální únavy, která se vyznačuje především degradací jejich elit, morálním úpadkem a erozí základních základů jejich kultury. Čeká je nevyhnutelný rozpad.

Nejnepříjemnější není to, že Čína již v mnoha oblastech předstihla Spojené státy. Nejhorší je, že Čína vůbec nepochybuje o tom, že Amerika už nežije, že Čína cítí vlastní převahu, a že Amerikou pohrdá a nepovažuje za nutné to skrývat.

Například Chen Wei-hua, šéfredaktor státního deníku China Daily, se nedávno na Twitteru vyjádřil o Bidenovi následovně: „Je příliš starý, rád blafuje, ale vůbec neví, o čem hovoří“.

Dříve by Čínu ani nenapadlo, že by si mohla dovolit tak pohrdavě se vyjadřovat o americkém prezidentovi, i když je třeba říci, že charakteristika Bidena je přesná.

Komentář byl napsán těsně po Bidenově rozhovoru, v němž přislíbil vojenskou ochranu Tchaj-wanu v případě čínské invaze.

Zdá se však, že Čína opravdu nepochybuje o tom, že Amerika blafuje. Zdá se, že ani Tchaj-wanu už moc nezbývá. Jeho návrat do Číny v příštích dvou až třech letech je nevyhnutelný.

Armáda, která se stará o lak na nehty a účesy transsexuálů, nebude schopna Tchaj-wan proti Číně ubránit.

P.S. Čína každoročně spouští na vodu 20 válečných lodí první a druhé třídy.

(překlad vlastní)

Originál: Андрей Головачев - США вступили в заключительную фазу имперской усталости. Поэтому они озабочены лаком для ногтей - а Китай строит ракеты vyšel 27. 10. 2021 na strana.ua.

Zdroj: strana.ua

-mp-