Jiří VYVADIL - Měl jsem obhajovat ruského občana Alexandra Frančettiho

Ano, z hlediska jeho vydávací vazby do Ukrajiny. Během neděle mi volali známí, zda bych se věci ujal a já byl připraven pomoci. Potom volala jeho dcera a řekla, že spolu s matkou a jejich advokátem jedou do Kongresovky.

Na rovinu. V této zemi by žádný advokát nezměnil výsledek, ale měl jsem přece jenom větší naději, že jsem znám jako tzv. přítel Ruska. Toto není demokratická a svobodná země.

Samozřejmě Alexandr Frančetti udělal fatální chybu, že chtěl jet navštívit zrovna do České republiky svou dceru. Jet do země, která je vedle USA pokládána za druhou nepřátelskou vůči Rusku je šílenství.

Česká republika zásadně vydává všechny Rusy do jiných zemí než je Rusko, a to jakmile si kdokoliv o to požádá.

Je to takový mindrák českých soudů i úřadů, ale Rusové by to měli vědět.

Zásada je jasná. Vyvarujte se návštěvy Česka, nejezděte sem.

Je samozřejmě absurdní, že s v českém tisku opakuje pojem anexe Krymu, které měl napomáhat. Žádná nebyla. Právo na sebeurčení do odtržení, jak bylo postulováno v případě odtržení Kosova, dřívější kolébky Srbska, nelze ničím omezit a vztahuje se přirozeně i na Krym. A zatímco Kosovo se oddělilo pouhým administrativním aktem jakéhosi regionálního zastupitelstva, na Krymu proběhlo jasné a nezpochybnitelné referendum. Ale to Západ ignoruje.

Se Západem nemá smysl se bavit. Ještě dalších třicet let si bude vést svou řeč. Jen je odporné, že tak jako v Afghánistánu jsme sehrávali nepochybně roli, kterou tamější obyvatelé označovali za okupaci, tak i na Krymu a dnes i v Donbase, naše soudy vyhlašují rozhodnutí svými sankcemi připomínajícími nejhorší padesátá léta.

Chudák Frančetti byl zajat zřejmě v nejhorší a nejnelidštější zemi EU, která ho vydá s radostí do banderovsko-fašistické Ukrajiny.

Já vím, je toho málo co jsem napsal.

Snad zůstává faktem, že toto není země, kterou bych si přál v roce 1989. 

Zdroj: vasevec.cz 

Vyvadil Jiří