Emir KUSTURICA - Západní Evropa dobrovolně souhlasila se svým zničením

V nedávném rozhovoru pro ruský časopis Mezinárodní život (Měždunarodnaja žizň) uvedl světově známý srbský režisér Emir Kusturica mj. toto:

Co myslíte, jak skončí dnešní krize vztahů mezi jednotlivými státy?

Nyní se pod rouškou pandemie odehrává velký „restart“, jak by řekl Klaus Schwab, ředitel Světového ekonomického fóra v Davosu.

Emir KusturicaZápadní síly se téměř unisono snaží prostřednictvím svých médií a jiných pák zahájit rozsáhlou kampaň, která má ve skutečnosti za cíl snížit populaci. Na základě pokřivených marxistických myšlenek vytvářejí novou levicovou orientaci, která realizuje vše, co lze nazvat destrukcí států a malých národů.

O tom svědčí také statistika. Srbsko přichází ročně o 35 tisíc lidí (poměr mezi narozeními a úmrtími), a navíc provádí na 140 tisíc potratů. Nyní se také diskutuje o zákonu o manželství osob stejného pohlaví. Pokud zkombinujeme tyto tři složky, ukáže se, že i když by si homosexuálové a lesby mohli adoptovat děti, vyvstává otázka: jaké děti si adoptují?

Pravděpodobně ty, které přijdou v hojném počtu z východu, z „horkých míst“, kterým se otevírají nejmocnější západní země, aby očividně zničily západní Evropu, a ona s tím zcela souhlasí.

V jednom z rozhovorů jste uvedl, že jste člověkem staré epochy.

Ano, to je pravda. Nová doba nám vnucuje nové způsoby komunikace... My ale dnes nemáme k dispozici nového člověka, existuje pouze nová myšlenka, a to ta, že je člověk bez Boha výhradně spotřebitelem a tedy jedinou „skutečnou“ osobou, kterou lze ovládat. Lze jej řídit stejným způsobem jako stádo ovcí nebo krav.

Je uvězněn v sevření nadnárodních společností. Tyto společnosti ničí mj. náš vzdělávací systém. Srbsko vstupuje do kritické fáze svého vzdělávacího systému, podle něhož se děti ve školách učí, že Srbové jsou darebáci, upíři. Dnes se učí vše, co pro nás v historii nebylo důležité, což rozkládá představu o homogenitě našeho národa. Existují lidé, kteří tomu odolávají, ale otázka zní: mohou tuto bitvu vyhrát? Myslím, že na tuto otázku dostaneme odpověď v důsledku konfliktu na nejvyšší úrovni, nikoliv na základě toho, co se děje v naší zemi.“

Co si myslíte o budoucím vývoji?

V 90. letech napsal Samuel Huntington knihu, v níž předpovídal budoucnost, která se nyní potvrzuje (Střet civilizací, pozn. překl). Řekl, že přežijí čtyři kultury. Že se Amerika zachrání, pokud bude dostatečně chytrá, aby zachovala vše, co lze zachovat na jejím kontinentu. Že přetrvá také pravoslavná kultura – zde vidím naši šanci. A že další dvě kultury budou muslimská a samozřejmě také buddhistická, tj. asijská.

Podíváme-li se na dnešní svět, můžeme si odpovědět na otázku, zda se Huntingtonovy předpoklady naplňují. Zdá se mi, že tyto předpoklady jsou velmi pravděpodobné, pokud jde o rovnováhu sil, a to nejen ve výzbroji, ale také ve smyslu toho, že si všechny východní národy hodně vypůjčovaly od Západu, ale zároveň se vyhnuly amerikanizaci. A to je chyba globalismu. Nebude možné zcela prosadit globalismus s anglickým jazykem nebo kulturou a donutit ostatní eliminovat místní kultury, které vznikly z jednoho křesťanského kořene.

(překlad vlastní, upraveno)

Zdroj: interaffairs.ru

-mp-