Charles CREITZ - Stephen Miller: nepřátelé Ameriky vidí, že je prezident mimo a útočí na něj (Fox News, USA)

Bývalý Trumpův poradce tvrdí, že „jsme momentálně více zranitelní“ kvůli Bidenovým přehmatům.

V pátek 19. března bývalý vysoký poradce Trumpa Stephen Miller varoval, že se slovní přešlapy prezidenta Bidena stávají „krizí národní bezpečnosti“.

Naši protivníci z celého světa – Írán, Rusko, Venezuela a Čína – se dívají na Spojené státy a jejich hlavního představitele, prezidenta naší země, který není schopen zvládnout ani neškodný rozhovor bez lhaní a který spadne hned třikrát při chůzi po schodech. Je smutné se na to dívat,“ řekl Miller během svého vystoupení v programu Hannity v televizi Fox News.

Millerovy komentáře přišly poté, co vedoucí pořadu Sean Hannity ukázal Bidenova videa, který žádal o „výpomoc“ při odpovídání na otázky a nazýval viceprezidenta „prezidentem Harrisem“.

Dříve v pátek 19. března Biden několikrát zakopl při chůzi po schodech na palubu prezidentského letadla na základně Andrews v Marylandu.

Nedělá mi to žádnou radost,“ řekl Miller. „Je to dosti vážné. Mnohokrát jsem po tomto schodišti vyšel nahoru i sešel dolů. Není kluzké – letectvo zajišťuje, aby nebylo kluzké. “

Hannity poznamenal, že tisk do značné míry ignoroval incident, kdy Biden neobratně vystupoval po žebříku, ve srovnání s rozsáhlým mediálním pokrytím epizody, kdy tehdejší prezident Trump opatrně sestupoval z rampy po události ve West Pointu v New Yorku.

Hannity ukázal výňatky ze zpráv Jonathana Lemira z Associated Press a Joea Scarborougha z MSNBC, které kritizovaly Trumpa a diskutovaly o tom, zda mu jeho fyzický stav vůbec umožňuje sloužit jako prezident.

Lemire zároveň uvedl, že vzhledem k Trumpově fyzické kondici neměl ho Biden během prezidentské kampaně v roce 2020 kritizovat.

Poukazuji na to, co je zřejmé, protože je prezidentem Spojených států, vůdcem svobodného světa a vrchním velitelem armády. Jedná se totiž o nejtěžší práci na světě a také práci nejzodpovědnější“, dodal Hannity.

Později v průběhu programu Miller uvedl, že ruský prezident Vladimir Putin vidí v Bidenově myšlení jistou míru „jasnosti“, a proto nedávno vyzval amerického prezidenta k živé debatě, a to přesto, že ho Biden nazval „zabijákem“.

Otevřeně se nám smějí. Vysmívají se prezidentu Bidenovi. To je ponižující a všechno komplikuje skutečnost, že náš vrchní velitel je „mimo“ a proto neadekvátní,“ řekl Miller.

Před námi jsou nepříjemné události, jako to, co se stalo na Aljašce, kde si nám Čína odvážila přednášet o lidských právech. A [ministr zahraničí] Anthony Blinken a [poradce pro národní bezpečnost] Jake Sullivan toho byli přítomni a smířit se s tím?“ ptal se Miller.

Miller dospěl k závěru, že američtí diplomaté se „za Ameriku omluvili“ částečně proto, že „nemají vůdce nahoře“. „Prezident je mimo sebe. Ostatní země tuto slabost vidí a využívají toho. Nyní jsme stále více v nebezpečí.“

(překlad vlastní)

Zdroj: inosmi.ru

-mk-