Jaroslav BAŠTA - Konec doby digitální?

Téměř každému, kdo v minulém roce pozorně sledoval proměny našeho světa, muselo být jasné, že se nacházíme na osudové křižovatce, ke které se těžko hledají analogie.

Lidé znalí Bible, konkrétně Starého zákona, si vzpomínají na deset ran egyptských, protože vloni se objevila mračna kobylek dlouhá přes tisíc kilometrů, která zakryla Slunce. Tropická vedra v létě a arktické mrazy v zimě už nikoho nepřekvapí, stejně jako střídání katastrofálního sucha se stejně zhoubnými povodněmi v průběhu jediného měsíce. Došlo i na ten mor v podobě COVIDu-19.

Dopad pandemie na naše životy a plány globalistů zahrnující Velký reset (vynulování minulosti) a ekonomiku doby pocovidové, vedly řadu komentátorů k obavám z nastupujícího nového feudalismu, či přesněji z digitálního otroctví. To by mělo být založeno na absolutním elektronickém dohledu a přidělování sociálních bonusů. Prakticky již částečně funguje v Číně, pro západní civilizaci tuto ideu jako první rozpracoval Klaus Schwab ve své knize Velký reset (tu považuji za součást novodobých egyptských ran roku 2020).

Přiznám se, že tyto obavy nesdílím. Sice nepochybuji o tom, že globalisté a nadnárodní firmy využijí příležitosti a pokusí se své plány dotáhnout do konce, ale (spíše dříve než později) ztroskotají kvůli podcenění zásadního nebezpečí, které v souvisí s aktivitou dárce energie a života, tedy našeho Slunce.

Na konci srpna a počátku září roku 1859 se odehrál zajímavý přírodní jev, nazvaný dle anglického astronoma Carringtonova událost. Tehdy došlo ke dvěma mohutným a na sebe navazujícím výbuchům na Slunci. Vyvržená plazma zasáhla Zemi, ta první za necelé tři dny, druhá za pouhých 17 hodin. Našim předkům se naskytla úžasná podívaná na severní i jižní polární záři, dokonce i v tropech. Nejvíce zasažené však bylo území Spojených států. Tam kromě jasných nocí, za nichž nebylo zapotřebí veřejné osvětlení, zkolabovala telegrafní síť a pár telegrafistů utrpělo úraz elektrickým proudem.

Na celou událost nikdo nevzpomenul až do 23. 7. 2012. Tenkrát došlo na Slunci ke stejným protuberancím, ale vyvržená plazma Zemi minula. Vědci začali odhadovat škody, které by v USA nastaly, kdyby se zopakoval rok 1859. Došli k téměř astronomickým číslům, protože by selhalo vše, co funguje na elektřinu. Předpokládají, že jenom obnova energetiky a rozvodné sítě by trvala asi tři roky. Elektronicky uložená data by navždy zmizela (včetně kont v bankách). Celá naše civilizace ve své digitální podobě by se zhroutila.

Carringtonova událost patří k jevům, kterým se nelze vyhnout. Určitě přijde, jen nevíme kdy. Jde o takovou kosmickou ruskou ruletu. Dle předpovědí sluneční aktivity a s ohledem na výše zmíněných moderních ran egyptských, které nás momentálně trápí, není vyloučeno, že nás zasáhne brzy. Tajemný vojenský server Deagel předpovídá pro rok 2025 pokles populace na západní polokouli o více než 300 milionů osob. Prý platí, že čím vyspělejší země, tím bude více mrtvých.

A nás tady straší jenom covidem...

Zdroj: prvnizpravy.cz

Bašta Jaroslav