Radomír MALÝ - Lockdown a nůžky

V Severní Americe někdy v polovině 19. století vypukla mezi indiánskými kmeny epidemie cholery, jíž padlo za oběť cca 40 procent infikovaných. Pohotoví šamani si ihned věděli rady. Vzali veliké nůžky, procházeli jednotlivými osadami a ve vzduchu stříhali sítě zlých božstev a duchů. Samozřejmě bezúspěšně, nemoc se šířila dál, pomoc přinesli teprve lékaři, kteří zjistili hygienickou závadnost studní.

Člověk 21. století se honosí svojí vědou a uvedené pověrečné praktiky u něj vyvolávají úsměv na tváři. Jenže paradoxně se stává obětí zcela podobné pověry, zvané lockdownová. Mainstreamová média nás neustále masírují, jak je prý co nejtvrdší lockdown nezbytný k zastavení epidemie Covidu.

Jenže mapa výskytu koronaviru ve světě, dostupná na internetu, ukazuje něco úplně odlišného. Státem, který si vede se zvládáním nákazy nejlépe v Evropě, je Finsko. Naši zdravotníci je často dávají za vzor. Zapomínají ale dodat, že tato země sobů, saun a jezer zavedla lockdown pouze na jaře, na podzim, když čísla začala opět stoupat, už ne. Ve Finsku fungují v naprosto normálním režimu školy, hrají divadla, konají se bohoslužby, jsou otevřeny všechny obchody a restaurace, lidé se mohou shromažďovat v libovolném počtu, probíhají i sportovní zápasy za účasti diváků. Roušky jsou povinné pouze ve zdravotnických zařízeních, kde platí i další tvrdé hygienické předpisy, jinak jsou dobrovolné. Počet infikovaných dnes činí něco přes 800 na 100 tisíc obyvatel, což je nejméně v celé Evropě, rovněž tak počet zemřelých v důsledku Covidu představuje od jara úhrnem přes 600 osob. Čtvrtou nejlepší zemí je Bělorusko, které vykazuje cca 2700 nemocných Covidem na 100 tisíc obyvatel a od jara přes 1700 zemřelých. Tam ani na jaře, ani na podzim nebyl zaveden žádný lockdown, všechno fungovalo normálně jako předtím.

Srovnejme si to s Českou republikou, která má tvrdý lockdown. Počet infikovaných Covidem činí dle statistik našeho ministerstva zdravotnictví téměř 10 tisíc na 100 tisíc obyv., zemřelých přes 17 tisíc. Když to postavíme vedle Běloruska, které má srovnatelný počet obyvatel (Finsko zhruba poloviční), tak vidíme diametrální rozdíl. Přibližně stejnou lidnatost s námi má Belgie, kde platí ještě tvrdší lockdown než v ČR. Její počet infikovaných se blíží hranici 7 tisíc na 100 tisíc obyv., zesnulých je přes 21 tisíc. Podobně Nizozemsko s cca 6 tisíci nakaženými na 100 tisíc obyv. a 14500 mrtvými. Velká Británie, Španělsko a Portugalsko jsou země s velice tvrdými lockdownovými opatřeními, kde se člověk takřka nemůže vůbec venku svobodně pohybovat. Přitom první dva státy mají přes 6 tisíc nakažených na 100 tisíc obyv. Portugalsko přes 7 tisíc. A situace se vůbec nelepší, lockdown je ve všech těchto zemích neúčinný. Podobně je tomu v Izraeli, jenž má srovnatelný počet obyvatel s námi, už čtvrtý lockdown a počet infikovaných na 100 tis. obyv. 8 tisíc, úmrtí přes 5 tisíc. I tady navzdory krutým omezením, kdy občan se nesmí vzdálit víc než kilometr od svého bydliště, čísla nemocných i zesnulých rostou, lockdown vůbec nepomáhá.

Jeho účinnost je stejná jako v případě těch šamanských nůžek, tj. nulová. Podstatný rozdíl tkví ale v tom, že smrtnost u cholery činila několik desítek procent, zatímco u Covidu dnes pouhé 3 promile, jak udává sám český Státní zdravotní ústav, což srovnávat je zcela absurdní. To ale nic nemění na situaci, že obě metody jsou z hlediska úspěšnosti léčby naprosto fifty fifty. Nejen nepřinášejí žádné zlepšení nemoci, ale také škodí.

V případě cholery šamani vsugerovali indiánům bezmeznou důvěru ve své magické praktiky, domorodci věřili jim a nikoli kvalifikovaným lékařům, zavinili tedy smrt mnoha lidí. Nepozorujeme snad něco podobného i u lockdownu? Politikové a jim oddaní dvorní hygienici, epidemiologové a jak se všichni jmenují neustále vyvolávají u občanů nekritickou víru v lockdown podobně jako šamani v nůžky, i když pozitivní výsledky nikde vidět nejsou. Součástí lockdownových omezení je také nepřátelský postoj našich orgánů k používání účinných léků proti Covidu, u nás např. Isoprinosinu, ačkoliv jejich pozitivní výsledky jsou jasně doložitelné.

Místo toho se obyvatelstvu vnucují pochybné očkovací vakcíny, i když mnoho medicínských odborníků varuje před jejich závažnými vedlejšími účinky. A nejen to. Lockdown se stal příčinou lidských dramat v důsledku krachu živností a podniků, které musely zastavit provoz. Mnoho jejich majitelů a zaměstnanců přichází o obživu, propadá stresu, který nahrává rozvoji nejrůznějších smrtelných chorob, slabší jedinci si sahají na život. Statistiky jednou také odhalí, kolik lidí v lockdownu zemřelo jen proto, že se, vystrašeni propagandou mainstreamových médií nahánějících přehnanou hrůzu z Covidu, báli jít se svými potíži k lékaři, mysleli si, že se tam nakazí. Jiné případy jsou zase takové, že vážně nemocní byli zdravotníky odsunuti na později, protože Covid má prý přednost, odložila se jim např. nezbytná operace -. a pak už bylo skutečně pozdě, oni zemřeli.

Toto jsou fyzické škody lockdownu na lidském zdraví a životech. Pro nás věřící jsou ale velmi závažné i škody nadpřirozeného charakteru. Šamani s nůžkami vzývali pohanské bohy. Sv. Pavel přitom píše (1 Kor 10, 20), že pohané se ve skutečnosti neobracejí k nim, nýbrž ke zlým duchům. Svolávají je na lid. Je snad lockdown z metafyzického hlediska něco jiného? Ti, kteří ho před rokem v celosvětovém měřítku požadovali, se vesměs hlásí k myšlence jednotného univerzálního náboženství, nejzřetelněji o tom při různých příležitostech hovořil George Soros. Koneckonců je logické, že tzv. Velký reset, k němuž chce Covidu využít ředitel Mezinárodního ekonomického fóra Klaus Schwab, se nebude týkat jenom ekonomiky, ale též duchovních a kulturních hodnot, kam spadá i náboženství. Právě z těchto kruhů již dlouhou dobu vychází různé plány na zřízení jednotného náboženství, které bude sestávat z prvků všech stávajících, jak hlásá hnutí New Age.

Výlučnost Ježíše Krista jakožto jediného Spasitele světa tím padne, on bude zařazen na stejnou úroveň s Buddhou, Konfuciem, Zarathustrou a dalšími zakladateli světových konfesí. Tato představa je zřetelně satanského původu a i ona přivolává zvýšenou působnost zlých duchů na tento svět. Covid – a spolu s ním lockdown, podvodně předkládaný jako prostředek k jeho zabrzdění – mají k tomu významně pomoci.

Proto jako věřící katolíci odmítáme tuto nebezpečnou pověru, kterou klademe na stejnou úroveň jako zmíněné nůžky indiánských šamanů. Vzdorujme lockdownu s jeho absurdními koncentráčnickými omezeními všude, kde se dá. Toto – kromě samozřejmě modlitby – je naše jediná šance.

Zdroj: tedeum.cz

Malý Radomír