Kennedy HALL - K čertu s rodinou (1. část)

Dostalo se nám do ruky svěží dílko kanadského spolupracovníka Fatimského centra Kennedyho Halla, tematicky navazující na slavné Rady zkušeného ďábla C.S. Lewise. Není zdaleka jediný, kdo se o něco takového pokusil, Hallovy „ďábelské“ dopisy však určitě patří k tomu nejlepšímu, co v tomto žánru vzniklo. Text je navíc atraktivní i tím, že se odehrává na pozadí současné plošné epidemiologické karantény. Se svolením autora přinášíme překlad první kapitoly, v přibližně 7–10 denních intervalech budeme publikovat i zbývající kapitoly. Dáli-Pán, celá kniha pak bude k dostání i v tištěné podobě.

 

„Přijde doba, kdy se odehraje rozhodující bitva o mezi Kristovým království a satanem, a to o manželství a rodinu.“

Fatimská vizionářka sestra Lucie

„Když Maria v nějaké duši zapustí kořeny, koná v ní zázraky milosti, které může konat jenom Ona.“

Svatý Ludvík Maria Grignion z Montfortu, O pravé mariánské úctě

Dabel hraje sachy

I.

Malthusi, můj milý chlapče,

vedení mě seznámilo s mou povinností formovat a řídit dalšího mladého ďábla. Povahu tohoto vztahu jistě dobře znáš a bezpochyby jsi slyšel, co se stává nováčkům, kteří neuspějí: jestli se ukáže, že jsi neschopný a Tvoje snaha vyjde naprázdno, udělám s Tebou krátký proces. Nezapomínej na to.

Lidé podléhají dojmu, že na budování našeho království v hlubinách „spolupracujeme“ a dům našeho Otce plníme společně. Bláhově se domnívají, že máme nějaký „společný cíl“ tak jako oni, když stojí před nějakým úkolem. Existuje-li mezi námi něco jako spolupráce, tak jen toho druhu, jako když se ptáci společně živí na mršině. Duše jsou potrava, nic více a nic méně, a proto budu svou pracovní pozici tolerovat jako prostředek k dosažení nějakého účelu. Pojisti si své úsilí tím, že se budeš držet mých rad, a možná se Ti povede vyhnout se společnému osudu arogantních ďáblů, kteří zapomínají, kde je jejich místo.

Nepřítel není hloupý a jeho takzvaní „strážci“, otravní poslové, které zaměstnává za účelem ochrany svých nechutných tvorů, pracují stejně tvrdě jako my. Tedy, tito strážci jsou ve skutečnosti zbabělci, což jasně dokázala jejich politováníhodná poslušnost vůči Nepříteli, když náš Otec v Hlubinách tak odvážně odmítl nespravedlivé smluvní podmínky, které mu byly předloženy na počátku času. Nicméně jsou to silní protivníci a nehrají fér. Zdá se, že vždycky mají nějaké interní informace z tábora Nepřítele. Dosud se nám nepodařilo zjistit, jak to funguje. Očekáváme však, že díky trvalému pokroku Operační skupiny pro inovace brzy prolomíme kód tohoto švindlu a tím srovnáme hřiště.

Každopádně Rada mi říká, že vykazuješ velký potenciál, a proto Tě pověřila dohledem nad celou rodinou. Samozřejmě budeš mít pořád k dispozici menší démony, kteří budou obtěžovat její jednotlivé členy, ale Ty máš na starosti sladění celé té věci. Dřív bychom mladému pokušiteli takovou odpovědnost nesvěřili, ale lidé jsou teď duchovně slabší než kdykoli dřív. Většina z nich Nepřítele opustila tak dokonale, že naše pekelná hostina ještě nikdy tak nepřekypovala nadbytkem duší. Kdyby to bylo možné, skoro bych řekl, že mě tato nepřetržitá žeň uspokojuje. My samozřejmě nebudeme spokojení nikdy, pokud byť jediná duše unikne z našeho sevření, neboť je naprosto nespravedlivou skutečností, že Nepřítel je přesvědčen, že má „právo“ na své takzvané děti.

Rodina v Tvé péči je to, čemu oni říkají „moderní“ rodina. Nikdy mě nepřestane bavit, jak se tihle lidé domnívají, že podstatu něčeho změní jednoduše tím, že k tomu přidají nějaký přívlastek. Slovo „moderní“ je pro nás snad jedno z nejpřínosnějších, neboť ho lze využít k oklamání našich pacientů tak dokonale, že začnou podporovat i ty nejabsurdnější myšlenky.

Lidská rodina je prvořadý cíl, na nějž náš Otec v Hlubinách tak výmluvně zaútočil tehdy v té dávné Zahradě, a od té doby se na tom nic nezměnilo. Většina lidí je nicméně přesvědčena, že takzvaná „modernost“ znamená, že jejich rodina se od rodiny jejich prvních prarodičů v něčem liší. Aktuálně jsou tak naivní, že se domnívají, že prosté plynutí času mění podstatu toho, co je pravdivé věčně, jako by něco mohlo být ve čtvrtek nějak ontologicky odlišné od toho, jaké to bylo v úterý. Stejně jako na počátku jsou rodiny místem, kde vyrůstají lidé. Proto je naším úkolem tuto jednotku co nejvíc zkazit a tak zajistit, že vejdou do našeho království.

Ten druh relativismu, který potřebují k tomu, aby na podstatu rodiny pohlíželi jako na něco proměnlivého, je bezpochyby výsledkem naší minulé dřiny. Představa evoluční teorie rozhodně nepatří k našim nejmenším úspěchům. Abys rozuměl, tvrdou prací našich nejpracovitějších učedníků jsme do jejich kolektivních filosofií implantovali myšlenku, že příroda ve stvořené říši je ve stavu neustálé změny. Mnozí z nich věří, že mají nějakého společného zvířecího předka a že se do současného stavu nějak vyvinuli za nevídané miliony let. S touto myšlenkou je neoddělitelně spjata představa, že přežijí jen „nejschopnější“, což je dost zábavné, protože tak ohromné lži věří jen neschopné mozky současné civilizace.

Jelikož se domnívají, že jejich přirozenost se neustále adaptuje na prostředí, a dokonce radikálně proměňuje, vyplývá z toho, že se přizpůsobí i rodina.  V důsledku toho ti blázni v současné sobě akceptují rodinné dysfunkce všeho druhu jako nevyhnutelnou realitu, jako pouhé znamení doby nebo jako důkaz měnícího se světa. Řeknu Ti, když byla tato taktika před několika staletími na schůzi stratégů navržena, i já jsem o ní měl své pochybnosti, neboť jsem si myslel, že ta havěť má aspoň tolik inteligence, aby nenaletěla na tak očividný podvod. Nicméně musím s potěšením přiznat, že jsem se evidentně mýlil.

Nevidím důvod, proč by se Tvoje rodina měla nějak lišit od toho, jak jich v současné době vypadá naprostá většina. Kdyby tam bylo nějaké opravdové nebezpečí odporu, určitě bychom to nesvěřili takovému zelenáči, jako jsi ty. Naštěstí se skoro nesetkáme s rodinou, která by nám zavdala důvod udělat něco víc než na ni vrhnout nezkušené ďábly.

Dokud od Tebe a Tvých podřízených nedostanu další informace z předběžného průzkumu, nemohu Ti dát konkrétní rady, jak tuto konkrétní rodinu zničit.

Na naší práci se však zase až tolik nezměnilo a „staré triky“ pořád fungují, i když jsou nutné menší kosmetické úpravy v operačním postupu. Předpokládám, že otec se moc neliší od moderních hlav rodin, které se o duchovní uspořádání rodiny moc nestarají. Otec je hlavou a zdrojem rodiny, a proto musí být naším prvotním cílem. Je-li muž slabý, můžeme na něj zaútočit přímo, je-li silný, musíme to vzít oklikou přes manželku a děti. Každý má nějakou Achillovu patu a tenhle by neměl být výjimkou. Pravděpodobně nám sám nabídne různé tělesné slabosti, kterých můžeme využít. Jde prostě o to ho povzbuzovat, aby se díval na ty nechutné obrázky duší zabývajících se onou ohavnou činností, kterou Nepřítel vyhradil manželům.

Víc o této taktice v další korespondenci, ale můžeš si být jist její účinností, když jde o chytání vzorků, které bychom mohli vodit na provázku. Začni tím, že dohlédneš, na co má ve zvyku se dívat na elektronických přístrojích, které řídíme, a postaráš se, aby šlo o obsah brutálního a sexuálního druhu, jímž jsou v téhle době prosáklé všechny programy pro dospělé.

Na shledanou příště,

Quelle

Zdroj: tedeum.cz

-mp-