Finian CUNNINGHAM - Organizace OPCW se připojila k večírku s jedovatými koktejly

Prohlášení, které tento týden zveřejnila Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW), mělo přidat na vážnosti tvrzení Německa, že ruský blogger Alexej Navalnyj byl otráven.

Organizace OPCW tvrdila, že v biologických vzorcích Navalného detekovala nervovou látku „typu Novičok“. Navalnyj, jehož západní média oslavují jako ruského „vůdce opozice“, byl 22. srpna za dramatických událostí letecky přepraven do Německa, dva dny poté, co onemocněl během tuzemského letu v Rusku.

Následně Německo oznámilo, že byly nalezeny důkazy o tom, že byl tento opozičník otráven chemickou zbraní z dob Sovětského svazu. Nyní se ozývají hlasy pro uvalení evropských sankcí proti Rusku a pro zrušení projektu plynovodu Nord Stream-2.

Ruští lékaři, kteří jako první léčili Navalného během náhlého vypuknutí jeho nemoci, kategoricky prohlásili, že v jeho těle nenašli žádné známky po jedovatých látkách.

Němečtí lékaři však neposkytli žádné ověřitelné důkazy na podporu svého mimořádně důležitého tvrzení, že byl Navalnyj otráven. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v průběhu tohoto týdne veřejně odsoudil nedostatečný diplomatický protokol ze strany Berlína, neboť Německo nesdílelo žádné informace. Jak se říká, mimořádná tvrzení vyžadují mimořádné podpůrné důkazy. V tomto případě však není k dispozici nic, kromě šokujících a urážlivých narážek.

Takže vše, co máme, je tvrzení Německa, že ve vzorcích Navalného byla detekována látka, podobná Novičoku, a prohlášení dvou laboratoří ve Švédsku a Francii, které také tvrdí, že zjistily stejnou látku. Kde jsou ale důkazy? A kde je řetězec opatrování biologických vzorků? Protože vše, co víme, je pouze to, že tělesné vzorky Navalného mohly být kontaminovány zvenčí třetí stranou, když byl v berlínské nemocnici uveden do uměle vyvolaného kómatu.

Intervence OPCW, k níž došlo tento týden, má být pravděpodobně snahou o poskytnutí důvěryhodnosti nepřesvědčivým tvrzením Německa o vině Ruska ohledně zdánlivé újmy na zdraví Navalného. Ale existují náznaky, že OPCW, stejně jako laboratoře ve Francii a Švédsku, byly odkázány na vzorky, které jim poskytli Němci. To znamená, že Francouzi, Švédi a OPCW nic nepotvrdili, pouze zopakovali to, co zřejmě vymysleli Němci.

To, že se organizace OPCW tento týden připojila k večírku, kde se podávají jedovaté koktejly, je jen další ranou pro důvěryhodnost této organizace. Tento orgán, čítající členy ze 193 národů, se od svého vzniku v roce 1997 přeměnil na nástroj propagandy pro USA a jejich spojence v NATO. Jen si vzpomeňte, jak byl první ředitel José Bustani - zásadový člověk - odvolán v roce 2002 na nátlak USA, protože nechtěl jednat v souladu s falešnými tvrzeními o zbraních hromadného ničení v Iráku. Od té doby se OPCW stala nestoudným prostředníkem západních mocností.

Je ironií, že ve stejném týdnu, kdy OPCW jednala jako mluvčí propagandy v případě Navalného, došlo k dalšímu poškození reputace této organizace v Radě bezpečnosti OSN. Z podnětu Ruska vyslechla Rada bezpečnosti svědectví bývalého inspektora OPCW, který poukázal na to, že OPCW kryla a překrucovala nepodložená obvinění ohledně incidentu s chemickými zbraněmi, vykonaného pod falešnou vlajkou v Sýrii v dubnu 2018. Incident na předměstí Dumy poblíž Damašku byl mylně připisován syrské vládě a překroucená zpráva, kterou poskytla OPCW, byla použita jako ospravedlnění pro „odvetné“ letecké útoky amerického, britského a francouzského vojska na Sýrii.

Jak vysvětlil nezávislý novinář Aaron Maté, první zprávy z terénu, které poskytli inspektoři z organizace OPCW, cenzuroval sekretariát této organizace se sídlem v Haagu, aby poté obvinil syrskou vládu, místo toho, aby uvalil vinu na pravého viníka: na „rebely“, podporované Západem, a Bílé přilby, propagandistické agenty.

Skutečnost, že se OPCW zabývala výmysly, aby mohla ospravedlnit zločinnou agresi Západu proti Sýrii, ukazuje, že tato organizace je ostudou a groteskní zradou svého údajného poslání.

USA, Británie a Francie tento týden odmítly žádost, aby mohl promluvit bývalý ředitel OPCW José Bustani v Radě bezpečnosti, který měl v úmyslu podpořit svědectví inspektorů - informátorů, kteří odhalili spoluvinu organizace na lžích o incidentu s chemickými zbraněmi v Sýrii.

Z tohoto důvodu musí být cokoliv, co OPCW prohlásí v souvislosti s údajnou otravou Alexeje Navalného, bráno s maximální nedůvěrou, ne-li přímo pohrdavě. Za vznešeným zkratkovitým názvem organizace stojí něco mnohem odpornějšího: Organisation for Propaganda Courtesy of the West (Organizace pro propagandu s laskavým svolením Západu).

Originál: OPCW Joins Poison Cocktail Party vyšel 9.10.2020 na ICH.

Zdroj: zvedavec.org

Cunnigham Finian