David DVOŘÁK - Všímejte si toho o čem se nepíše a nemluví, zamlčované bývá totiž nejdůležitější

Za bolševika bylo zpravodajství velmi specifické – nedozvěděli jste se fakta, ale místo toho naprosto přesně, jak je máte chápat. Ta doba je zpět.

Mainstream nás zahrnuje nepodstatným, a to ještě navíc manipulativně. Příkladů je každý den mnoho, ale uvedu dva konkrétní. Referování o Covidu a o ústavních změnách v zemi arcilotra Putina.

Napřed Covid. Celkem trefně o tom, jak intenzívně nám tlačí do hlavy Covid, napsal pár vět poslanec Kobza (zde). Já si navíc myslím, že by si lidé měli pokládat otázku, proč se zleva, zprava, shora, zdola probírají počty nakažených a nikoliv počty mrtvých. Fakt to není nikomu nápadné? Vždyť se má jednat o tu nejstrašnější a nejsmrtelnější epidemii, kvůlivá které se zastavila ekonomika světa.

Přitom odpověď je prostá – o tom referovat nelze, protože v podstatě není o čem. Oficiální statistiku zemřelých v ČR najdete na stránkách Českého statistického úřadu (zde), celkem přehledně je to s komentářem zde. Ten závěr je jednoznačný – podle výkazů ČSÚ zemřelo v tom nejstrašnějším období, kdy na nás udeřila smrtelná pěst ukutá z Covidu-19, méně lidí, než za stejné období r. 2019. Sarkasticky může někdo dodat, že Covid-19 měl na náš národ pozitivní účinek, protože zemřelo prokazatelně méně občanů než obvykle. Proč se tedy nepíše o mrtvých na Covid-19 je nyní jasné.

Otázkou však je, proč je Covid stále nejdůležitější téma, přičemž se stále opakuje, že jde o snad nejhorší pandemii – mimochodem, na idnes najdete i odborný článek o tom, že tato pandemie nemůže skončit, protože ani nezačala (zde). Navíc, tím, jak se z toho dělá násilím téma, nastávají i kuriozní situace – např. situace mezi havíři na Karvinsku, kterou svým osobitým stylem shrnul L. Větvička:

Celá ta darkovská kauza vypadá jako pěkný podfuk. Havíři si v klidu fárají, tvrdě dřou dnem a nocí, po šichtě chodí na ruma, zelenou a pár piv a pak přijde jakási plošná kontrola a prohlásí, že tři sta chlapů (kteří makají jako nikdo z nás, jsou vystaveni neuvěřitelnému tlaku a námaze) je nemocných na jakýsi Kovid a musí jít do izolace. Jenže nikomu nic není. Chápete to? A od těch zdravých nemocných se nakazí další lidi. No chápete to? A teď mi řekněte, kdo to podělal a kdo za to může...“

A naprostá perlička na závěr: už dnes se začíná vážně mluvit, resp. psát o tom, že na podzim budou roušky opět povinné např. zde a zde.

Opravdu si myslíte, že ta naše elita je fakt tak dobrá, že ví dnes i to, co ví jen Bůh?

Neměla by být namístě otázka co za tím vším je?

Zejména, když si uvědomíme, že ten Covid přišel všem tak nějak náramně vhod a v pravý čas. V lednu vykreslovaly státní finance katastrofická čísla, šťouralové byly umlčeni, že to je začátek roku, že únor... Jenže únor byl ještě horší... a do toho Covid jako univerzální důvod na všechno. Aktuálně i na to, proč vybrabčit peníze i budoucím generacím. Automobilky to samé – elektronesmysly se neprodávaly (a neprodávají), z rozhovorů s generálními řediteli vyplývalo, že netuší, co bude, protože vyrobit to sice umí, ale nikdo to nechce, ovšem hodnoceni mají být podle prodaných kusů... a do toho Covid, který tu situaci tak nějak samovolně vyřešil.

Druhá ukázka, že dnešní zpravodajství je stejné jako za bolševika, je referování o arcilotru Putinovi, resp. ústavních změnách v RF. Velmi dobře si pamatuji situaci kolem Charty77. Všichni ji museli odsoudit (čest výjimkám), přestože text nebyl nikdy oficiálně u nás zveřejněn. Tehdejší tisk text zveřejnit nemohl, ale o to více jsme se mohli dočíst, jak text Charty77 chápat a správně politicky odsoudit. V případě ústavních změn v RF je dnes situace stejná. Je nám sáhodlouze vysvětlováno, jak změny chápat, ale že by je zveřejnili... to raději ne. A to z naprosto stejných důvodů, proč v r. 1977 vládci nezveřejnili text Charty77. Opravdu si nikdo nepokládá otázku proč? Nebude to třeba tak, že by se s tím většina ztotožnila? Víte, že těch změn je přes 200 (tuším 204) a jsou tam takové perličky, že řídit zemi mají pouze občané, kteří nemají dvojí občanství a významný majetek v zahraničí? ... nebo že mezinárodní právní akty, které jsou v rozporu se zákonodárstvím RF jsou neúčinné? A teď to srovnejte s tím, co říká Klaus ml.: že v našem parlamentu z většiny jen mechanicky přejímáme, co nám nadiktují z Bruselu...

Tvrdím, že my ze zemí východního bloku máme obrovskou výhodu, protože jsme si všechny tyto prakticky již „odkroutili“, resp. na vlastní kůži i s výsledky zažili. Je tak pouze na nás, zda si to vše prožijeme znova nebo opakování špatných věcí odmítneme.

Pro všechny mám vzkaz: zajímejte se o dění nebo vás/nás to semele a opět všichni zůstaneme nesvobodní. Zajímejte se o politiku, jinak se politika začne zajímat o Vás – o Vaše svobody a Vaši peněženku.

Zdroj: zvedavec.org

Dvořák David