Ladislav VĚTVIČKA - Řizena demolice ekonomik pokračuje

Tak nam socani v čele s Červenačkem, Dreyfusem a robotem Emilem oznamili postupne dvuměsični řizene otvirani šťastnych zitřku. Po pravdě řečene, vic jak řizene otevirani to připomina řizenu demolicu.

Jak je u socanu obvykle, cely plan zavšivili tisici vyjimkama a odkazama na vyjimky z vyjimek, aby se žaden nevyznal, co je vlastně pravda a co ni. To už by větši logiku mělo otvirani podniku podle čisel popisnych. Jenže z teho by bylo přiliš jasne, že mnozi scypnu dřiv, než na ně přide řada.

A jak je u vlad vyhlašujicich totalitni opatřeni obvykle, tvaři se, že občan by měl libat ruky jednotlivym postavičkam te divne hry a měl by byt šťastny, že mu moudra vlada laskavě vratila jednu z hraček, keru mu před měsicem ukradla.

To všecko je doprovazene vyhrožovanim, že jak bude pejsek nehodny a sunda si obojek, paniček mu hračku zase zebere.

Pejsek ale začina byt nervozni. Nejenom, že přes nove nahubky nevidi na ulicach tu svoju fenu, bo všecky vypadaju stejně. Pejsek začina mět pocit, že za tym nahubkem to je možna už lepši, bo aspoň ho fena nevidi, že už se měsic neholil a nestřihal. Mnozi pejsci tak ziskali typicky Stockholmsky syndrom.

Pejsek by tež rad slyšel, kde na celu tu šaradu na podzim paniček zebere penize, když fčil nerobi, ale přesto na dvorku buduje heliport a v kuchyni vesele vykrmuje vyžrane bachyně neziskovek a černych pasažeru. Misto teho, aby paniček ušetřil, snižil vydaje a podpořil stare unavene feny, aby se jim tak nějak lip štěkalo, až jim to laskavě dovoli, pořidil si specialni tym věčnych poradcu, keři se objevi vždycky, když je jakysik pruser na světě a začnu halasně volat – puč si prachy! Zadluž se! My ti pomožeme! Od teho zme my bankeři tady!

Jen si pučujte, nic se fam nestane, pitomci...

Ale abyste neklesali na mysli, je třeba konstatovat, že je to všude na světě stejne. Každy zarygloval hranice a fčil čumi na teho druheho a čeka se, kery to prvni řekne, že kral je nahy.

Jedine, co mě těši je fakt, že zme konečně zjistili, jak ta křiženina netopyra s bravkem vznikla a nakazila osobu 0. Tak fčil už by mohla Melinda přijit s tu zazračnu vakcinu a označkovat každeho provakcinovaneho, aby mohl zase robit to, co před měsicem...

(Film Nakaza /2011/ si pusťte, ať vidite, jak budete šťastni, až vas Melinda označkuje).

Zdroj: vetvicka.blog.idnes.cz

Větvička Ladislav