Jiří VYVADIL - Pátá kolona nás opět chce rozvrátit

Jsme ve válce. Víme, kdo je nepřítel, ale ten je ovšem mnohem zákeřnější než kdysi němečtí okupanti. Což o to, národ je semknutý, a podle výsledků skupiny Kantar z 80 % podporuje vládu i prezidenta v boji proti nepříteli – koronaviru.

Ten zatím stále více nabírá síly na dnes již celosvětovém bojišti a dá se očekávat, že než bude přemožen, stovky tisíc a patrně i milióny mu podlehnou. Koronavirus ovšem za sebou může nést i značné celosvětové problémy.

Když je válka, jsou důležité zbraně, ale mnohem více morální stav vojska, což jsme my všichni.

Lidé se ve své většině chovají skvěle. Ale znovu – a navíc v daleko zběsilejší podobě – útočí pátá kolona našich havlistů, umělců, opozičních politiků atd. Vyvolávají paniku, zpochybňují rozhodnutí velení a momentálně přímo zběsile útočí na jedinou zahraniční sílu, která je nám schopna materiálně pomoci, tak jako pomáhá 82 zemím světa, Čínu.

Zatím jsme vůči této páté koloně bezmocní, ale potrvá-li válka proti koronaviru ještě několik měsíců, což jistě bude, jsou s to zemi rozvrátit, pokud je nezastavíme.

Zcela vážně budeme muset přemýšlet o právních prostředcích proti nim. Situaci komplikuje, že nastávají volby do Senátu a krajských zastupitelstev, a tak Netoličtí, Láskové či Halíkové startují proti vládě, a tím i v této době proti nám všem. Škoda, že nemůžeme uplatnit ustanovení trestního zákoníku jako vyšité na dnešní válečnou situaci: § 392:

Ohrožování morálního stavu vojáků:

(1)... kdo závažným způsobem nebo soustavně rozvrací vojenskou kázeň, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta.

(2) Odnětím svobody na tři léta až dvacet let nebo výjimečným trestem bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu nebo za bojové situace.

(3) Příprava je trestná.

No nic pro vaši informaci budu podávat trestní oznámení pro trestný čin výtržnictví na Tomáše Etzlera, který naprosto nepřípustným způsobem vulgárně zaútočil na hlavu státu a vrchního velitele ozbrojených sil Miloše Zemana a dále na celý Senát, který vzdor vyhlášení stavu uskutečnil pokus o ústavní puč a přisvojil si pravomoci Poslanecké sněmovny a přijal absolutně nepřípustné usnesení kritizující vládu, premiéra a ukládající vládě povinnosti.

Budu Vás informovat.

Zdroj: vasevec.cz

Vyvadil Jiří