Ladislav VĚTVIČKA - Jak se robi panyka

Když to člověk sleduje z povzdali, je to hodně srandovni. Tady je scenař: V jakesik daleke zemi si vymysli nemoc a daju ji fajny nazev – ptači, netopyři, praseči, koronarni, kočiči a tak, nehodici se škrtněte.

Nasledně se oznami, že už je pět mrtvych, tyšic kašlajicich a sto tyšic pokaženych. Všeci začnu nosit take haderky přes pysk jak v Islamistanu, na letišťach začnu měřit, jestli nemate 37, 6 °C a vubec jim nevadi, že ste do letadla vstupili. Jim vadi, že ste vystupili. A tak vas zadrži, omezi vašu obecni svobodu, řikaju temu karantena a čekaju, jestli scypnete nebo se vylečite sami, tajak ty ubožaci v koncentračnim taboře Teneryfe.

Ja prosim neřikam, že jakysik novy typ virusa se neobjevil. Určitě objevil, tajak se objevuje každy den novy typ virusa. Některy zmutuje sam, jinemu pomožu v laboratořach v Čině, Rusku nebo v SSA.

Ja enem řikam, že robeni panyky znamena, že na pozadi se odehravaju uplně jine procesy, kere před nama chtěju schovat za fasadu jakesik nove chřipky. Mimochodem, vloni umřelo na klasicku chřipku 38000 lidi ve Spojenych ameryckych statach. To neni zrovna malo, že? Oproti dvanacti Italum to je docela velke čislo. No a kura co? Budeme zavirat Ameryčany do karanteny, měřit jim teplotu při vystupu na RVHP nebo jinak dyzgryminovat? Tuž to asi ni…

Tak co tu mame dal? Hytlermarkety se potřebuju zbavit vanočnich zasob, a tak poprosily novinaře, jestli by trochu nemohly pomoct. Tuž a novinař, prodejny hlasič špatnych zprav kyvnul, že ja. A tak jeden den zveřejni zpravu, že v Milaně dochaza k vykupovani zasob, druhy den se už divi, že v jakemsik zapadlem hytlermarketu u Prahy trempi vykupili piksle s gulašem. A po vikendu se vsadim, že obchody budu prazdne, hned pote, co jakasik televiza zveřejni, že jakysik Čech, co se vratil z lyžovačky na Passu, lapnul tu svinsku chřipku.

Tak se vyrabi panyka. Komusik to prostě vyhovuje. Maju svoju agendu a v te budu pokračovat. Stejně do vas furt husti, že je nas moc a že je třeba nas trochu zredukovat.

Mimochodem, už par roku su k dyspozici udaje amerycke vojenske agentury deagel.com, kera zpracovava zpravodajske informace ze všech světovych zdroju od CIA, přes Mossad až po KGB a Geheime Staats Polizei. Tato agentura velice přesně zpracovava a ve veřejnych přehledach zveřejňuje vojenske a jine detaily všech zemi světa. Jejich čisla su velmi precizni jak v aktualnich, tak ve forkastovanych prognozach, prohlidněte si třeba Česko. Jedna věc tam ovšem vyrazně nesedi, bo zatim nedavala žadnu logiku.

Prognozy počtu obyvatel v jednotlivych zemich pro rok 2025 ukazuju na silnu redukci obyvatel zapadniho světa. Což zatim nedavalo žadnu logiku. Ubytky su ve všech evropskych zemich, pro zajimavost, ty nejmenši (do 1 milijona) sem dal zeleně, ty ostatni červeně.

Mapa

A tak zatimco vychodni Evropa je obecně v zelenych čislach, ubytek obyvatelstva prognozovany za 5 roku je v Italii minus 19M, v Brytanystanu minus 41M a v turecke provincii Germanystan dokonce 52M lidi.

Tuž, cosik zniči ta praseči chřipka, a o zbytek se asi postaraju dobře organyzovane skupinky nespokojenych mladiku, keři budu naštvani, že jim puvodni starousedlici nechtěju davat davky, bo kvuliva rozvracene ekonomice už nebude z čeho…

Tak, fčil sem přispěl k panyce a povalim k susedce zajistit všecko, co na chřipku prokazatelně zabira – hruškovicu, česnek a rozehřatu robu do lužka.

PS: Žebřiček s přehledem celosvětoveho poklesu obyvatel je tady. Mimochodem, Čina ma přijit „enem“ o 22M obyvatel, zatimco SSA o 126M. To su věci…

Zdroj: vetvicka.blog.idnes.cz

Větvička Ladislav