Sergej CHUDIJEV - Držet se zdravého smyslu je stále těžší

Ruský prezident Vladimir Putin nedávno zdůraznil svůj postoj k tradičnímu chápání manželství: „Manželství je spojením muže a ženy... Pokud jde o „rodiče číslo jedna“ a „rodiče číslo dva“, již jsem veřejně řekl, že dokud budu prezidentem, nebudeme u nás mít „rodiče číslo jedna“ a „rodiče číslo dva“, budeme mít tátu a mámu.“

Tyto výroky způsobily, jak se v takových případech říká, „nejednoznačné“ reakce po celém světě. Liberální média odpověděla komentáři typu „Putin zdůraznil své odhodlání nedat části Rusů právo se vzít“, naopak konzervativní politici vyjadřovali souhlas – stejně jako mnoho komentátorů na západních sítích.

Záměrně nebo ne, prezident nicméně znovu zdůraznil své místo na jedné ze stran linie střetu v současném světě, která rozděluje svět obecně – a zejména Západ. Například portál nbcnews.com píše: „Putin se po dvě desetiletí, kdy je u moci, stal spojencem pravoslavné církve a snaží se odcizit Rusko od liberálních západních hodnot, včetně postojů k homosexualitě a genderové variabilitě.“

Jenže na samotném Západě mnoho lidí nepovažuje pohlavní zvrácenosti za základ své západní identity, naopak – považují za něj křesťanskou víru. Právě jim dávají Putinova slova sílu.

Širší kontext

Je však důležité, abychom tento konflikt viděli v jeho širším kontextu. Proč je pro globalistické elity tak důležité prosazovat své sexuální reformy po celém světě? Z mnoha důvodů! Měli bychom však věnovat pozornost především skutečnosti, že ideologie LGBT není o sexu a lidských právech. Jde o pravomoc určité ideologické skupiny rozhodovat v globálním měřítku a všichni ostatní jim musí věřit. Navíc většina členů této skupiny sama o sobě nejsou homosexuálové. Zoufalí lidé, kteří trpí sexuálními úchylkami nebo identifikačními poruchami zde hrají čistě instrumentální roli.

Je důležité hned ze začátku říci: globalistické elity (například Demokratická strana v USA, ale nejen ona) se účastní této trvalé propagace LGBT agendy nikoliv proto, že by měly upřímný zájem o lidi se sexuálními poruchami.

Oni jednoduše používají pro získání a udržení moci určitý psychologický a politický mechanismus. Zkusme přijít na to, jak to funguje.

Manipulace, jako obvykle

Představte si, že kvůli úspěšné kariéře musíte nahlas souhlasit s něčím zjevně hloupým až urážlivým či směšným. Například musíte připustit, že Měsíc vznikl ze zeleného sýra. Pokud se pokusíte nesouhlasit, pak jste velmi, velmi špatný člověk, který nepatří do této prosperující společnosti – a ve skutečnosti obecně do celé civilizované společnosti.

Pravděpodobně (jako většina lidí) nad tím mávnete rukou a budete s tím souhlasit: dobře, tak ať vznikl třeba ze sýra, když je to nezbytné pro mé zájmy. Zároveň však nemůžete dlouho žít v podmínkách vnitřního konfliktu: „Osobně to považuji za nesmysl, ale na veřejnosti předstírám, že tomu věřím.“ Lidská psychika je ovšem uspořádána tak, že postupně začneme přijímat ty názory, které by měly být veřejně demonstrovány. Po nějaké době se budete cítit upřímně rozhořčeni nad těmi temnými fanatiky typu školních astronomů, kteří budou odmítat pravdu o sýru akceptovanou celým civilizovaným světem. Technika „vymývání mozků“ neboli „reedukace“ je založena na skutečnosti, že člověk má sklon pod nátlakem přecházet od souhlasu k upřímnému nadšení.

Proč vás nutí k takovým názorům? Protože tím, že jste je jednou přejali, a ještě upřímněji v ně uvěřili, jste v ideálním stavu uznat právo přívrženců kultu sýrového měsíce určovat i nadále obsah vašeho mozku. Až přijdou následující příkazy (a ony přijdou), budete již připraveni je splnit.

Tento mechanismus může fungovat téměř v jakémkoliv kontextu: nesmrtelných myšlenek komunismu, na citacích předsedy Maa, na zeleném sýru… Ideologie LGBT zde ovšem přináší obzvláště dobré příležitosti.

Jak probíhá podvolení se

Zaprvé by souhlas neměl být psychologicky příliš snadný. Většina lidí má spontánní znechucení z kontaktů se stejným pohlavím a Conchita Wurst v nich nevyvolává žádné libé pocity.

Chcete-li začít zářit nadšením a schvalovat takové věci, musíte projít určitým vnitřním zlomem a ten zajistí budoucí oddanost přívržence. Není příjemné si uvědomit to, že jsem „souhlasil, že budu věřit v nechutné nesmysly pod společenským tlakem“. Proto se člověk začne přesvědčovat o něčem jiném: „Jsem šťastný a hrdý na to, že mohu bránit dobro a lidstvo tváří v tvář zlým homofobům.“

Za druhé musí taková psychologická manipulace démonizovat protivníka. Je těžké prohlásit za darebáky všechny, kteří nevěří, že je Měsíc vyrobený ze zeleného sýra. Ale ti, kteří nechtějí uznat spojení lidí stejného pohlaví za „manželství“, to již jde snadno. Podobají se rasistům, kteří byli proti mezirasovým manželstvím, nebo nacistům, kteří pronásledovali homosexuály. A samozřejmě mají na svědomí všechny moderní zločiny proti „sexuálním menšinám“. Nechcete být zařazen do společnosti takových darebáků? Tak přijměte a souhlaste s tím, co vám říkají.

Zatřetí, aby se lidé podrobili novým autoritám, musí být zničeny jejich staré systémy hodnot a přesvědčení. Dokud lidé zůstanou oddaní svému náboženství nebo národním kulturám, bude jejich loajalita vůči jakémukoli globálnímu projektu (včetně liberálního) chabá. Přičemž všechny tradiční kultury a náboženství považují sexuální úchylky za špatné – přijmout LGBT ideologii znamená vzdát se jich. Jak řekl Joe Biden: „Nezajímá mě, jaké kultury se držíte. Nehumánnost zůstává nelidská a předsudky zůstávají předsudky.“ Člověk musí prohlásit své náboženské a kulturní dědictví za „nelidské předsudky“ a poté snadno přijme nové globální mentory a učitele.

Začtvrté, ideologie LGBT usnadňuje neustálé stupňování šílenství a míry psychologické podřízenosti lidí. To je velmi jasně vidět na příkladu posledního „T“ z této zkratky, tedy „transgenderu“.

Abyste dnes byli dobrým liberálem, musíte věřit nejen v „manželství stejného pohlaví“, ale rovněž v řadu dalších věcí. Například ve skutečnost, že někteří lidé se rodí s „mozkem jiného pohlaví“ – mozek dívky může být v chlapcově těle a naopak. To je čistá víra, jako ta o měsíci vyrobeném ze zeleného sýra: podle všech faktů to bude fyzicky zdravý chlapec, ale na základě této víry bude nutné chlapce obléknout do ženských šatů a dát mu ženské jméno, pak ho nacpat hormony, které potlačují pubertu, a následně mu odříznout genitálie během „chirurgické změny sexuální orientace“.

Zde je ideologická víra nejen zjevně nepravdivá, ale přímo destruktivní: dítě, které by v jiném ideologickém prostředí vyrostlo se svým vlastním tělem, oženilo se, mělo své děti, je psychologicky, hormonálně a nakonec fyzicky postižené po celý další život.

Právě závažnost důsledků zaručuje věrnost přívrženců. Pokud by člověk dovolil dítěti nechat si odříznout genitálie, bylo by pro něj nesnesitelné připustit si, že tak učinil z vlastní hlouposti. Pokud by se toho účastnil jako lékař, není to o moc jednodušší. Člověk se může s ideologií relativně snadno rozejít, pokud pod jejím vlivem neudělal nic zvlášť hrozného. Pokud by však opuštění ideologie znamenalo uznat, že jste nejen hlupák, nýbrž také zločinec, většina lidí raději zemře, než by si to přiznali. Takto funguje psychologie člověka a manipulátoři to dobře vědí.

Za páté, tato ideologie předpokládá, že člověk uzná, že má liberální elita absolutní, božskou moc – schopnost nově přehodnotit nejzákladnější skutečnosti lidské povahy. Nejprve to byla otázka manželství, tedy instituce, které se držely nejrůznější národy, schvalovala ji nejrůznější náboženství a fungovala v různých politických režimech. Muž a žena žili společně, porodili a vychovali děti. Státy tuto realitu nedefinovaly.

Uznávaly, že rodinu stvořil Bůh – nebo, pokud chcete, sama příroda – a manželství jednoduše registrovaly. Teprve nedávno si některé vlády vymyslely pravomoc přezkoumat, co bylo dříve obecně považováno za to, co je mimo pravomoci státu. Ale ideologie se u toho nezastavila a brzy se vrhla na nové definování toho, co je přirozené pohlaví. Ve skutečnosti samozřejmě existují věci, které nelze změnit. Je nemožné uzavřít manželství dvou osob stejného pohlaví. Muž nemůže být přeměněn na ženu a naopak. Můžete však donutit lidi, aby žili v obludných lžích, které popírají samotné základy stvoření.

(překlad vlastní, upraveno)

Originál: Сергей Худиев - Держаться здравого смысла становится все труднее 25. února 2020 na vz.ru.

Zdroj: vz.ru

Chudijev Sergej