The SAKER - USA jsou nyní ve válce, de facto a de iure, jak s Irákem, tak Íránem. Zpětný ráz již začal

Nejprve začněme stručným shrnutím toho, co se událo (poznámka: informace stále přicházejí, takže možná bude třeba oprav, jakmile oficiální zdroje vydají oficiální prohlášení).

1. Irácký premiér Ádil Abdal Mahdí nyní oficiálně oznámil, že USA ho požádaly o vyjednávání mezi USA a Íránem, a že generál Kásim Sulejmání s ním měl hovořit a dát mu odpověď na toto úsilí, týkající se vyjednávání. To znamená, že Sulejmání se účastnil OFICIÁLNÍ DIPLOMATICKÉ MISE v rámci diplomatické iniciativy, kterou ZAHÁJILY USA.

2. Irácký parlament nyní hlasoval o usnesení, aby vláda donutila Washington a jeho spojence ke stažení svých jednotek z Iráku.

3. Irácký současný premiér Ádil Abdal Mahdí řekl, že americká strana informovala iráckou armádu o plánovaném leteckém úderu jen pár minut před jeho provedením. Zdůraznil, že jeho vláda odmítla dát Washingtonu povolení pokračovat v operaci.

4. Irácký parlament také požaduje po vládě Iráku, že musí „pracovat na ukončení přítomnosti jakýchkoli zahraničních jednotek na irácké půdě, a zakázat jim, aby z jakéhokoli důvodu používaly jejich půdu, vzdušný prostor nebo vodu“.

5. Ministerstvo zahraničí Iráku uvedlo, že Bagdád se obrátil na Radu bezpečnosti OSN se stížnostmi na porušení suverenity ze strany USA.

6. Muktada as-Sadr, irácký šíitský duchovní, uvedl, že usnesení Parlamentu o ukončení přítomnosti zahraničních vojsk v zemi není dostatečné, a vyzval místní a zahraniční skupiny domobrany, aby se sjednotily. Také bylo potvrzeno, že Mahdího armáda je znovu mobilizována.

7. Hlavouni z Pentagonu nyní kladou zodpovědnost za tuto kolosální katastrofu na Trumpa (viz zde). Nyní pomalu procitají a vidí tuto ohromnou spoušť, a nechtějí nést odpovědnost za to, co bude následovat.

8. Poprvé v dějinách Íránu byla nad Svatou kupolí mešity Jamkaran v Íránu vztyčena červená vlajka. To znamená, že byla prolita krev mučedníků, a že nyní dojde k velké bitvě. Text na vlajce hlásá: „Ach, Husajne, žádáme tě o pomoc“ (neoficiální překlad).

9. USA oznámily rozmístění 3 000 vojáků z 82. výsadkové divize v Kuvajtu.

10. Nakonec nejhlavnější idiot uvedl na Twitteru následující zprávu, pravděpodobně aby se pokusil uklidnit své vyděšené stoupence: „Spojené státy právě utratily dva biliony dolarů na vojenské vybavení. Jsme největší a zdaleka NEJLEPŠÍ na světě! Pokud Írán zaútočí na americkou základnu nebo jakéhokoli Američana, spustíme některé z těchto zcela nových krásných zařízení... a to bez váhání!“ Zjevně si stále myslí, že trestuhodné utrácení za druhořadou vojenskou výzbroj mu zajistí vítězství...

Analýza

Nuže to, co mě nejdříve napadlo, když jsem si pročítal tyto body, bylo, že generál Kásim Sulejmání již zaútočil na strýčka Sama ze záhrobí. Jsme svědky obrovské politické katastrofy, která je jako zpomalený poničený vlak. Nebuďte na omylu, nejde jen o taktické „překvapení“, ale o velkou STRATEGICKOU katastrofu. Proč?

Za prvé, vojenská přítomnost USA v Iráku bude nyní oficiálně zcela nezákonná. To znamená, že jakékoli dohody SOFA (Status Of Forces Agreement), které USA a Irák mezi sebou měly, jsou nyní neplatné.

Za druhé, USA mají nyní dvě možnosti:

1. Bojovat a zabořit se hluboko do katastrofické spletité situace, nebo

2. Stáhnout se z Iráku a ztratit jakoukoli možnost udržet jednotky v Sýrii.

Obě tyto možnosti jsou velmi špatné, protože bez ohledu na to, co si strýček Sam zvolí, ztratí jakkoli nepatrnou úroveň důvěryhodnosti, která mu ještě zbyla, a to i mezi jeho domnělými „spojenci“ (jako je Království Saúdské Arábie, které nyní bude mít ve své blízkosti mnohem silnější Írán, než kdykoliv před tím).

Hlavní problém se současným (a evidentně dočasným) výsledkem spočívá v tom, že jak izraelská lobby, tak ropná lobby budou nyní naprosto pobouřeny a budou požadovat, aby se USA pokusily změnit režim v Iráku i Íránu prostřednictvím vojenské síly.

Netřeba dodávat, že k tomu nedojde (pouze ignorantští a nevyléčitelní šovinisté věří hloupým žvástům, že americké ozbrojené síly jsou „NEJLEPŠÍ“).

Kromě toho je zcela zřejmé, že svou poslední teroristickou akcí USA nyní vyhlásily válku jak Iráku, tak Íránu.

To je tak důležitá informace, že ji musím zopakovat:

USA jsou nyní ve válce, de facto a de iure, jak s Irákem, tak Íránem.

Zároveň dodávám, že USA jsou také ve válce s většinou muslimského světa (rozhodně se všemi šíity, včetně Hizballáhu a jemenských Hútiů).

Dále se chci zmínit o nárůstu počtu amerických jednotek na Středním východě. Další tři tisíce vojáků z 82. výsadkové divize jsou zapotřebí k tomu, aby pomohly s evakuací a zajistily rezervní síly pro již vyslané mariňáky. Tohle V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nejsou zdaleka takové počty vojáků, které by USA potřebovaly k tomu, aby bojovaly ve válce s Irákem nebo Íránem.

Konečně jsou i tací, kteří se domnívají, že USA se pokusí napadnout Írán. Nu, jelikož je vrchním velitelem někdo tak narcistický, jako je Trump, tak nikdy neříkejme „nikdy“, ale upřímně řečeno, nemyslím si, že by někdo v Pentagonu byl ochoten uposlechnout takovýto rozkaz.

Takže ne, pozemní invaze není ve hře, a pokud se přeci jen někdy stane realistickou možností, nejprve bychom byli svědky masivního navyšování počtu amerických jednotek, a to v řádu několika desítek tisíc, ne-li více (to závisí na skutečném plánu).

Jestliže USA zaútočí na Írán, udělají to, co Izrael udělal Libanonu v roce 2006, ale v mnohem větším měřítku. Začnou obrovským počtem leteckých úderů (rakety a letadla), s cílem zasáhnout:

  1. Íránskou leteckou obranu
  2. Íránská velitelská stanoviště a íránské civilní a vojenské lídry
  3. Symbolické cíle (jako jsou jaderná zařízení a útvary s vysokou viditelností, jako jsou Íránské revoluční gardy)
  4. Íránské námořnictvo a pobřežní obranu
  5. Klíčovou civilní infrastrukturu (elektrárny, mosty, nemocnice, rozhlasové/televizní stanice, sklady potravin, farmaceutické výrobní objekty, školy, historické památky, a nezapomeňme také na zahraniční velvyslanectví zemí, které podporují Írán). Způsob, jakým se to odůvodní, bude stejný, jako v Srbsku: „zničení infrastruktury nepohodlného režimu“ (nic nového?!)

Poté se během 24 – 48 hodin americký prezident objeví v televizi a oznámí světu, že „mise je splněna“, a že „NEJLEPŠÍ“ vojenské jednotky v galaxii daly lekci „mulláhům“.

V ulicích Tel Avivu a Jeruzaléma se bude tančit (až do chvíle, kdy začnou padat z nebe íránské rakety. V tom okamžiku se místo tanců budou ozývat výkřiky o „druhém Hitlerovi“ a „holokaustu“).

Potom se rozpoutá peklo (o tom jsem v minulosti již hodně psal, takže nebudu zacházet do detailů).

Na závěr bych chtěl zmínit něco osobnějšího o lidech v USA.

Zhruba řečeno, během mnoha let života v USA jsem vypozoroval dvě hlavní skupiny lidí:

První skupina: to jsou imbecilové, sledující televizi, kteří si myslí, že mluvící hlavy v idiotské bedně sdílejí skutečné vědomosti a odborné znalosti. Výsledkem je, že se jejich myšlení pohybuje v této rovině: „Jo, jo, říkejte si, co chcete, ale pokud mulláhové udělají chybný tah, tak na ně jednoduše zaútočíme atomovými zbraněmi; pár neutronových bomb se postará o tyhle písečné negry.“ A pokud se jich zeptáte na etiku tohoto postoje, obvyklou odpovědí je „do p****e s nima! Zapletli se se špatnýma chlápkama, tak jim nakopeme zadky“.

Druhá skupina: ta je mnohem klidnější. Zahrnuje lidi, kteří se považují za liberály a konzervativce. Jsou naprosto zděšení a dusí v sobě vztek proti americkým politickým elitám.

Přátelé, je zde HODNĚ amerických občanů, kteří jsou opravdu zděšeni z toho, co se děje jejich jménem, a cítí se naprosto bezmocní, aby s tím něco udělali. Nevím nic o mladých vojácích, kteří jsou nyní posíláni na Střední východ, ale znám mnoho bývalých vojáků, kteří znají pravdu o válce a NEJLEPŠÍ armádě v dějinách galaxie, a ti jsou také absolutně zděšení.

Nelze říci, která skupina je větší, ale mám takový pocit, že druhá skupina je mnohem větší. Mohu se však mýlit.

Nadále budu aktualizovat dění, jakmile se objeví důležité informace.

AKTUALIZACE 1: Podle ruské webové stránky Colonel Cassad Muktada as-Sadr oficiálně předložil irácké vládě následující požadavky:

  1. Okamžitě přerušit dohodu o spolupráci se Spojenými státy.
  2. Uzavřít velvyslanectví USA v Bagdádu.
  3. Uzavřít všechny americké vojenské základny v Iráku.
  4. Kriminalizovat jakoukoli spolupráci se Spojenými státy.
  5. Zajistit ochranu iráckých ambasád.
  6. Oficiálně bojkotovat americké výrobky.

AKTUALIZACE 2: Televizní síť RT uvedla, že „při útoku na Al-Šabab v Keni byli zabiti tři Američané – člen ozbrojených sil a dva dodavatelé, a dva zaměstnanci Ministerstva obrany byli zraněni“. Což jen dokazuje můj názor, že v prvé řadě budeme svědky spontánních útoků, a odveta, kterou slibuje Írán, přijde později.

AKTUALIZACE 3: Libanonská televize al-Manar informovala, že poblíž amerického velvyslanectví v Bagdádu dopadly dvě rakety.

AKTUALIZACE 4: Web Zerohedge uvedl, že íránská státní televize odvysílala výzvu, kterou pronesl jeden řečník během pohřebního průvodu, že každý Íránec by měl přispět jedním dolarem na osobu (tj. celkem 80 000 000 dolarů) jako odměnu za zabití Donalda Trumpa. Snažím se získat z Íránu potvrzení o této zprávě.

AKTUALIZACE 5: Ruské zdroje tvrdí, že všechny íránské raketové síly byly uvedeny do bojové pohotovosti.

AKTUALIZACE 6: Ruský raketový křižník „Maršál Ustinov“ proplul Bosporem a je ve vodách Středozemního moře.

Originál: The USA is now at war, de-facto and de-jure, with BOTH Iraq and Iran vyšel 5. ledna 2020 na ICH.

Zdroj: zvedavec.org

The Saker