Finian CUNNINGHAM - Není omluvy pro tento akt vraždy

Arogance USA nedbající zákona zašla spácháním atentátu na íránského hlavního vojenského velitele příliš daleko. Smrtící letecký úder na generála Kásima Sulejmáního byl proveden na příkaz prezidenta Donalda Trumpa.

Při americkém raketovém útoku, k němuž došlo na iráckém mezinárodním letišti v hlavním městě Bagdádu, bylo také zabito několik vysoce postavených íránských vojenských činitelů, včetně hlavního vojenského vůdce.

Íránští politici to nazvali „teroristickým činem“ a přísahali krutou pomstu. Mezitím irácký premiér Ádil Abdal Mahdí odsoudil USA za porušení suverenity jeho země. Další lídři Iráku požadují okamžité vyhoštění amerických jednotek ze země, čítajících asi 5 000 vojáků.

Trump zesměšnil celou situaci tím, že na Twitteru uveřejnil americkou vlajku poté, co se v pátek objevily zprávy o atentátu, a později uvedl, že íránský generál „měl být zlikvidován už před lety“, protože je údajně zodpovědný za smrt „tisíců“ amerických vojáků.

Sulejmání byl v USA samozřejmě považován za nepřítele. Postaral se o účinný vojenský odpor proti plánům amerických imperialistů v Sýrii, Iráku, Libanonu i jinde na Středním východě. Za takové strategie byl 62letý válečný veterán z irácko-íránské války uctíván nejen ve svém vlastním národě, ale v celém regionu.

Trump tvrdí, že atentát byl nezbytným „preventivním obranným úderem“, protože Sulejmání osobně plánoval útoky proti americkým jednotkám a diplomatům. Preventivní „obranná“ vražda není právně věrohodná. Obvinění proti Sulejmánímu jsou jen pouhé žvásty a spoléhají se na pochybná vyjádření mezinárodně zdiskreditovaných amerických zpravodajských služeb. Vzpomeňte si, že američtí představitelé již měsíce varují před tajnými spiknutími Íránců s cílem sabotovat americké zájmy na Středním východě – založenými na podobných prázdných spekulacích.

Tím, že Trump nařídil zabití tak významné veřejné osoby ze státu, s nímž USA nejsou oficiálně ve válce, bezostyšné porušil mezinárodní právo. Tento čin vraždy nelze nijak ospravedlnit, navzdory senzačním tvrzením Trumpovy administrativy.

Kásim Sulejmání, coby velitel elitních jednotek Quds, které jsou součástí Islámských revolučních gard, byl íránským národem považován za druhou nejdůležitější osobnost, hned za ajatolláhem Chameneím, nejvyšším vůdcem Íránu.

To, co Trump udělal, není jen barbarský akt násilí, ale bezohledný akt války.

Nařízení vraždy jednoho z nejvyšších zahraničních představitelů na základě prezidentského dekretu bez jakékoli výmluvy na zákonnost nastavuje zcela novou, nízkou úroveň prohnilosti USA.

Mnoho lidí na Středním východě, na celém světě, i v samotné americké populaci se nyní právem obává důsledků.

Trump se pokouší rozpoutat totální válku s Íránem, která může potenciálně vtáhnout další země a přerůst ve světovou válku.

Po několik desetiletí se USA chovají tak, jako by byly nad zákonem.

Bezpočet nelegálních válek a invazí proti cizím zemím, které vedly k úmrtím milionů lidí, nyní vrcholí ve formě tzv. prezidentské a vládnoucí kliky, která dává najevo, že absolutně ignoruje dokonce i zákonem vyžadované náležitosti. Nedodržování zákona ze strany USA je nyní rozbujelé a bezostyšné ve své aroganci.

Není podstatné, zda Írán sáhne k odvetě tento týden, příští týden nebo v nadcházejících měsících. Agrese Spojených států a jejich smysl pro beztrestnost přivedly svět do mimořádně nebezpečné situace, kdy je mezinárodní právo zjevně nadbytečné. Washington se chová naprosto despoticky, dělá, co se mu zlíbí. Válka, sankce, zabíjení, šikana - to vše je prováděno s děsivou klamnou představou o vlastní spravedlnosti.

Nic v takovém rozsahu státní kriminality zde pravděpodobně nebylo od dob Třetí říše.

Člověk má až podezření, že taková arogance a pokrytectví jdou ruku v ruce s fatálním ignorantstvím mezi politiky amerického establishmentu a médii. Amerika je přetížené impérium, jehož bezpráví naráží na vlastní kolaps.

Vražda generála Kásima Sulejmáního, k níž došlo tento týden, otřásla americkými finančními trhy kvůli následným dopadům možné války. Můžeme si jen představit, jak se zhroutí americká a světová ekonomika, pokud íránské balistické rakety pošlou ke dnu Perského zálivu pár amerických válečných lodí.

Originál: There can be no justification for this act of murder vyšel 3. ledna 2020 na ICH.

Zdroj: zvedavec.org

Cunnigham Finian