Viktor MARACHOVSKIJ – Autorku knih o Harry Potterovi začali šikanovat zástupci LGBT komunity

Britskou spisovatelku Joanne Rowlingovou, autorku knih o Harry Potterovi, obvinily organizace pro lidská práva a aktivisté z nenávisti a rasismu.

Co se stalo: Rowlingovou upoutala zpráva o badatelce, která byla propuštěna z charitativní organizace kvůli několika tweetům. V tweetech vědkyně tvrdila, že „transgender-lidé nemohou změnit své biologické pohlaví“.

Trochu odbočím. Ve skutečnosti se biologické pohlaví opravdu nemůže změnit. Můžete zbavit občana nebo občanku sexuálních charakteristik, a to s pomocí řady operací, aby napodobili opačné pohlaví externě (a napumpujte do nich odpovídající dávky preparátů po celý zbytek života). Vznikne pak muž nebo žena v občanském a společenském smyslu (to je uznáno dokonce zákonem), ale samozřejmě nikoliv v biologickém. Jak správně poznamenal V. V. Putin, muži rodit nemohou.

„Případ Rowlingová“

Avšak zpět k Rowlingové. Tuto zprávu na svém tweetu komentovala následujícím způsobem: „Oblékejte se, jak se vám líbí, nazývejte se, jak chcete. Spěte s každým dospělým, který s tím souhlasí. Ale vyhazovat ženy z práce proto, že řeknou, že pohlaví je realitou?

Tweet vyvolal bouři.

Operativně odpověděla největší organizace na ochranu sexuálních menšin v USA Human Rights Campaign, když prohlásila, že „trans-ženy jsou ženy, trans-muži jsou muži, nebinaristé jsou nebinaristé. Kopii zasíláme Rowlingové.“ Prezident HRC Alfonso David byl kategoričtější: „Rowlingová podporuje škodlivý fundamentalismus, který ohrožuje celou komunitu LGBTQ, zejména transgenderovou mládež. Musí se omluvit.“

Mnozí byli mnohem méně korektní a Rowlingové rovnou nadávali. Protože odmítnutí rozpoznat trans-ženy jako skutečné ženy je nožem v zádech nejen pro statné sportovce s širokými rameny, kteří se identifikovali jako dámy a skutečné dámy pak porážejí na cyklostezkách. Jedná se o obecné porušení nového dogmatu, že „pohlaví-gender představuje sociální konstrukt“ a každý může být plnohodnotnou ženou, dokonce i s celou řadou mužských atributů (neptejte se, jak je to možné – oni tomu věří).

Mimochodem, tvůrkyni Harryho Pottera také přiletěla obvinění z rasismu a antisemitismu, a to v tisících nadávek: Rasismus v románu představuje domácí skřítek Dobby, „vděčný otrok“, a antisemitismus pak oškliví skřítci-pokladníci, kteří drží zlato v Gringottově bance.

Může být hůř

Pokud si ovšem myslíte, že šikana, které nyní Rowlingová čelí, je ta nejdivočejší věc, která se stala v posledních dnech na frontě boje za menšiny, pak se mýlíte.

Nejkurioznější událost se stala v americkém městě Des Moines, nudném malém hlavním městě nudného „čtvercového“ státu Iowa. Ve skutečnosti bylo nutné začít s tím, ale pravděpodobně byste to nečetli.

Třicetiletý křesťanský radikál Adolfo Martinéz byl usvědčen z krádeže a pálení duhové vlajky. Martinéz vytáhl vlajku ze zvláštního homo-kostela, protože se to podle jeho biblického přesvědčení dalo považovat za svatokrádež.

Hádejte, jaký dostal trest.

Přitom si uvědomme, že jistý aktivista Pavlenskij byl u nás pokutován částkou 500 tisíc rublů za zapálení dveří státní instituce, což byla vskutku „hrozná represe“.

Tak jste to asi neuhádli. Podle zpráv z médií mohl homofob a darebák Martinéz sedět maximálně pět let. Progresivistický soud však rozhodl, že nejprve došlo k odcizení majetku jiného. Za druhé, žhářství bylo spácháno sociálně nebezpečným způsobem. Zatřetí, jedná se o zločin z nenávisti. Před námi tedy není jen „chuligán“, ale trojitý těžký zločin.

A výsledek? Martinéz dostal šestnáct let vězení!

Takže se dá říci, že paní Rowlingová zatím dopadla docela dobře. Zatím…

Lítost nebo sebereflexe?

... Na tomto místě by bylo možné na toto téma říci něco ironického, třeba: „No, nic, potřebujeme dobré spisovatele, necháme mámu Harryho žít u nás, v Rusku, u nás ji vězení nečeká a nikdo ji nebude urážet.“

Jenže – kromě skutečnosti, že se k nám Rowlingová pravděpodobně nechystá – je zde ještě jedna nuance.

V západním světě je totiž tato autorka považována za radikální feministku a bojovníka za menšiny. Udělala více pro legitimizaci diskurzu LGBT a menšin než kdokoli jiný.

Právě ona totiž kdysi zpětně prohlásila dobrého profesora Brumbála za homosexuála a z dívky Hermiony, také až zpětně, udělala černošku. Dlouho byla považována za věrného společníka progresivity.

Jenže teď se něco pokazilo. Spisovatelka se zastavila, než dobyla další vrchol sociální spravedlnosti a rovnosti – a ti, pro které tolik let pracovala, ji okamžitě začali napadat.

Namísto soucitu je tedy možné vyvodit kuriózní závěr.

Norma jako základ společnosti

Chápání normy – kromě zjevného biologického významu – slouží také k udržitelnosti společnosti. Lidé se velmi liší a obecně přijímané normy jsou pro ně jazykem sociální interakce. Jsou tím místem, ve kterém si mohou navzájem ke společnému užitku rozumět.

Pokud je však pojem „normálnosti“ exportován z oblasti zdravého rozumu a přemístěn tam, kde si každý může znovu vybojovat status „normy“ sám pro sebe, tedy jednoduše křičet nejhlasitěji, pak se hroutí nejenom porozumění.

Všechno je mnohem horší: vždy se najdou jedinci, kteří nebudou s tím, co si prosadili, spokojeni. Ve službách nových dogmat se neprodleně začnou objevovat noví lynčovatelé. Za spálení vlajky můžete být potrestán více než za znásilnění. A do spisovatelky, kterou milují miliony čtenářů, nyní začínají kopat jako do „fašistky“.

Nabízí se otázka: kde je lepší žít? V naší homofobní, patriarchální a nespravedlivé společnosti, kde ovšem není nikdo vězněn za gay-propagandu nebo v progresivní a tolerantní společnosti, kde můžete ztratit svou pověst a práci kvůli „homo-“ a „trans-fobii“, nebo jít do vězení až do roku 2035?

(překlad vlastní, upraveno, mezititulky redakční)

Originál: Виктор Мараховский - Автора "Гарри Поттера" начали травить vyšel 21. prosince 2019 na ria.ru.

Zdroj: ria.ru

Marachovskij Viktor