Dej prst, kamaráde, nebo ještě lépe celou ruku – aneb co můžeme očekávat, jestli se náš národ neubrání tlaku bruselských šílenců

V těchto dnech se podle švédského serveru FriaTider muselo ze svých bytů v stockholmské čtvrti Dianagården vystěhovat 48 rodin, většinou důchodců. Všechny volné byty pak obsadili přistěhovalci ze třetího světa. Důchodci museli odejít ze svých bytů proto, že v nich měli podle úřadů údajně příliš malé toalety, konkrétně o 5 cm nevyhovující normám.

Podle švédských novin politici jednoduše využili jako záminky k odstranění důchodců porušení stavebního zákona a později do budovy přesunuli přistěhovalce.

Přestože se mnozí Švédové, kteří se o tom dozvěděli, rozčílili, levicová politička Andrea Strömová si myslí, že přidělení 48 bytových jednotek imigrantům „přispívat k integraci“ a je „velmi dobrou“ věcí.

Od začátku imigrační krize v roce 2015 přijalo Švédsko na jednoho obyvatele více žadatelů o azyl a migrantů než kterákoli jiná země. Kromě toho, že švédská města a obce čelí rostoucí násilné kriminalitě a sexuálním útokům, docházejí také prostředky na podporu migrantů závislých na sociálních dávkách.

Podle serveru Voice of Europe se již osm z deseti obcí ve Švédsku připravuje na snížení finančních prostředků na základní veřejné služby – včetně těch pro zdravotně postižené a seniory – aby kompenzovaly vysoké náklady na přijímání velkého počtu migrantů závislých na státní podpoře.

Situace ve Švédsku se zhoršila do té míry, že dánská vláda zavedla hraniční kontroly ze Švédska, aby zajistila bezpečnost jejich země.

V říjnu bývalý generální ředitel společnosti Scania, hlavní přepravní společnosti ve Švédsku, varoval, že země může kvůli sociálním problémům, které vznikly v důsledku příchodu obrovského počtu migrantů z cizích kultur, směřovat k občanské válce.

(vlastní zpráva)

Zdroj: voiceofeurope.com, friatider.se

-mp-