Jiří VYVADIL - V pátek odejde trestní oznámení na starostu Řeporyjí

Česko se noří do čím dál zběsilejší nepřátelské atmosféry proti Rusku a Číně.

Míra nenávisti, hrubosti a naplňování znaků přečinu výtržnictví podle § 358 odst. 1, 2, přečinu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod podle § 356 odst. 1, 3 trestního zákoníku, zvlášť závažného zločinu podněcování útočné války podle § 407 odst. 1, 2 trestního zákoníku, přečinu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia podle § 405 trestního zákoníku překročila již všechnu myslitelnou mez.

Setkává se navíc s hlubokým odporem většiny slušných lidí v České republice, zatímco je chválena a podporována privilegovanými kulturními i politickými skupinami, jež mají široký přístup k médiím, ale jejichž politická podpora ve společnosti je prakticky mizivá.

Atmosféra hnusu šířená těmito skupinkami, která zůstává bez potrestání, narušuje elementární zásady právního státu a vytváří dojem, že některým osobám je vše dovoleno a jsou postaveni nad zákon.

Zcela neoddiskutovatelnou odpovědnost za tento stav nesou státní zástupci a policie, kteří jsou schopni ostře stíhat kupříkladu kritiku práva šaría, které je nepochybně v rozporu s normami civilizované společnosti, ale bez reakce zůstávají zachovány nejhrubší útoky na Rusko, s nímž nás váže smlouva o přátelství a spolupráci podepsaná svého času i naším prezidentem Havlem. Stejně jako na Čínu, se kterou nás váže strategické přátelství.

Tyto útoky jsou naprosto nemyslitelné v ostatních zemích EU, stejně jako by byly v této tvrdé poloze nepřijatelné i z úst například prezidenta Donalda Trumpa.

Veřejná atmosféra v České republice představuje v tomto ohledu odpudivou stoku a vyřazuje nás díky těmto malým, ale privilegovaným skupinkám z řad civilizovaných národů.

Zdroj: vasevec.cz

Vyvadil Jiří