JANA ZWYRTEK HAMPLOVÁ - V tuto chvíli má prý spolek Milion chvilek osm úvazků aneb povolání demonstrant

V tuto chvíli má prý spolek Milion chvilek osm úvazků, protože už na jaře prý zjistili, že bez zaměstnanců se to demonstrování neobejde.

Při průměrné mzdě je to ročně cca 2,8 milionu Kč, při minimální mzdě je to 1,3 milionu. Tedy ti lidé z celé ČR se skládají mimo jiné na mzdy osmi mladých lidí, z nichž patrně žádný nestuduje, určitě nepracuje, a za své povolání si zvolili organizování demonstrací. Na účet jiných.

Vzpomínám si na demonstrace listopadové roku 1989… všichni jsme se scházeli po práci a o víkendech, často s dětmi, a měsíce lítali zadarmo, a co zadarmo, své peníze jsme do toho dávali… Tak mám takový pocit, že něco shnilého je v království dánském.

Protože kdo by chtěl přijít o plat? Takže vymýšlet stále nutnost demonstrovat, tedy náplň práce, musí být logicky předmětem každé porady oněch osmi, už dávno ne “dobrovolníků”. Protože jen tak dostanou výplatu.

Aniž chci zpochybňovat upřímnou snahu lidí pod pódiem (nejsou-li to pózující poslanci), protože je hodně chápu, těžce od této informace rozporuji upřímnost lidí na pódiu.

Za podobnou aktivistickou činnost prostě slušný člověk přece nemůže brát peníze. Prostě nemůže. Z těch peněz se měly platit jen náklady, aby se těm lidem dole pod pódiem mohli podívat do očí. Ale platy na osm úvazků!? Pro mne, regionální organizátorku listopadu 89, byla tato informace opravdu šok.

Ano, je jiná doba. K čertu s ní. 

A jak? Lidé musí „povstat“ a měnit karty klasicky a demokraticky u voleb. A těch osm míst? Zrušit – jako „nadbytečná“. Nechci použít přímo slovo nemorální.

PS: Prý tento výdaj na transparentním účtu není. Informaci přesto uvedl pan Minář. Pokud je platí někdo jiný, ať je to kdokoli, je to ještě víc alarmující.

Zdroj: pravyprostor.cz

Zwyrtek Hamplová Jana