Viktorija NIKIFOROVÁ – Evropa si konečně uvědomila rozsah zločinů prováděných imigranty

Dokonce i ti nejliberálnější politici v Evropě začali připouštět, že příčinou strašlivé kriminální situace v jejich zemích je nekontrolovaná migrace. Jedna z hlavních pevností evropské tolerance, tj. Švédsko, poprvé zveřejnila děsivé statistiky zločinů spáchaných „návštěvníky z jihu“. Vypadá to ovšem, že s tím evropské vlády nemohou nic dělat.

Světová média pokračují v pitvání rozhovoru se švédským premiérem. Liberální politik Kjell Stefan Löfven totiž – zřejmě poprvé ve své kariéře – přiznal, že monstrózní nárůst násilných zločinů v zemi souvisí se selháním integrace imigrantů.

Švédsko a Dánsko

Okamžitě se samozřejmě „opravil“, když řekl, že zločinnost nesouvisí s národností – uvedl, že hlavními příčinami šokujících kriminálních statistik jsou segregace, nezaměstnanost a nedostatečné školní vzdělání. Hospodářská krize ve Švédsku však již dávno skončila, míra nezaměstnanosti se drží na úrovni pouhých šesti procent, školní vzdělání zůstává jedním z nejlepších v Evropě… Ale počet zabití, přestřelek a bombových atentátů stále roste šokujícím tempem: pouze počet vražd zastřelením se od roku 2010 do roku 2019 zvýšil téměř třikrát.

Nejen to: imigrantské gangy se lehce přemisťují ze Švédska do Dánska. V listopadu byly dánské orgány nuceny uzavřít hranici se Švédskem – poprvé od padesátých let minulého století! Důvodem bylo 13 explozí a dvojitá vražda v Dánsku, z nichž podezřívají kriminálníky z imigrantských klanů. Během roku 2018 došlo ve Švédsku k více než 160 bombovým útokům. Pravicové strany jsou přesvědčeny, že je mají na svědomí imigrantské gangy.

Dalším důležitým tématem, kterého se levicový liberální politik Stefan Löfven poprvé odvážil dotknout, byl organizovaný zločin. Pro obyvatele Stockholmu nebo Malmö není žádným tajemstvím, že veškerý život v ghettech řídí několik vlivných zločineckých rodin odpovídajícího původu. Zájmy těchto klanů navíc přesahují ghetto.

Africké a blízkovýchodní zločinecké klany provozují obchod s drogami, prostituci, sázkové kanceláře či vydírání malých podniků – a to téměř ve všech velkých městech v zemi. V poslední době se stalo módním téma obchodu s lidmi, tedy přivážení nelegálních migrantů, jehož ziskovost se rovnala obchodu s drogami.

Mluvit o těchto tématech ve Švédsku však bylo donedávna prakticky nemožné. Statistiky trestných činů podle národností se od roku 2005 nesmí v tisku uvádět. V roce 2016 zástupci strany Švédští demokraté navrhli zveřejnění těchto údajů. Parlamentní většina však jejich iniciativu zablokovala. Údaje z novin Dagens Nyheter pomohly objasnit situaci: ukázalo se, že v roce 2017 byli migranti zapojeni do 90 % trestných činů se střelnými zbraněmi. Také zpráva Švédské národní rady pro prevenci kriminality z roku 1996 uvádí politicky zcela nekorektní čísla. Svědčí o tom, že přistěhovalci ze severní Afriky páchají znásilnění 23krát častěji než rodilí Švédové. Skupinová znásilnění nebyla ve zprávě uvedena. Tento zcela nový typ zločinnosti přinesli do Švédska migranti až v posledních letech.

Od roku 2016 se stockholmská policie řídí interním pokynem, který zakazuje zveřejnění popisu podezřelého z trestného činu. Tisková služba městské policie se tak rozhodla proto, že by slovní portréty údajně mohly podnítit rasistické nálady. Téma kriminálních klanů, které se zmocnily kontroly nad celými částmi švédských měst, tedy bylo absolutním tabu. Ve Švédsku to vypadalo, jako by neexistoval žádný organizovaný zločin na etnickém základě… dokud předseda vlády konečně neuznal jeho existenci.

„Stoupající hvězdou“ na kriminálnickém nebi se stal nigerijský gang „Černá sekera“, který se věnoval obchodu s drogami a prostituci. „Myslím, že se jedná o jeden z největších zločineckých klanů na světě,“ řekl stockholmský policejní ředitel Lennart Carlson. „Bohužel pro nás se ovšem zdá, že jej čeká světlá budoucnost.“

Německo

V Německu se dnes snaží vyřešit stejný problém etnické trestné činnosti. Začalo to tím, že šéf Asociace kriminální policie Andreas Schulz prohlásil, že „dlouhou dobu byli naši občané považováni za blbce“, a to když jim byly předkládány zcela falešné statistiky. Vědělo se například, že se v roce 2015 migranti v Německu dopustili asi 200 tisíc trestných činů. V tomto počtu ovšem nebyl vůbec zohledněn počet zločinů spáchaných v Hamburku, Brémách, Severním Porýní a Vestfálsku. Počet 200 tisíc odrážel pouze počet odhalených trestných činů. Obvykle to není více než polovina spáchaných zločinů.

Poté, co německá policie přiznala manipulaci se statistikami, odvážila se zveřejnit skutečná čísla. Ta ovšem úctyhodné měšťany šokovala. Podle zprávy Federální kriminální policie se od roku 2013 do roku 2016 počet sexuálních trestných činů spáchaných migranty zvýšil pětkrát.

Nakonec tedy – poprvé za mnoho let – úřady uznaly to, co každý obyvatel Berlína nebo Brém věděl již dlouhou dobu: život ve velkých městech v Německu a zejména v hlavním městě téměř zcela kontroluje zhruba 50 zločineckých klanů většinou libanonského, palestinského a severoafrického původu. Malé podniky, obchod s drogami, prostituci, populární hudbu, obchody a hotely v Berlíně již několik desetiletí ovládají rodiny jako Abú Šaker, Remmo, Al-Zane, Miri a několik dalších arabských klanů. Metropolitní oblasti Neuköln, Moabit, Charlottenburg či Kreuzberg jsou již dlouho pod jejich nadvládou.

Německá policie nedávno vyhlásila ve vztahu k gangům režim „nulové tolerance“. Halasný počátek kampaně se však proměnil v zatčení několika řadových členů organizovaných zločineckých skupin. Autoritativní hlavy klanů si nadále užívají svobody a bohatství. Vláda se ani nesnaží ohrožovat jejich luxusní vily, super drahá auta nebo bankovní účty.

V posledních letech německé skupiny organizovaného zločinu posílily zejména díky nelegálním migrantům. Jejich členové nejprve přepravovaiy za nemalé peníze své krajany ze Sýrie, Libanonu, Iráku, Afghánistánu a severní Afriky do Německa. A pak z nich buď udělali své „bojovníky“, nebo je odsoudili k téměř bezplatné otrocké práci.

Za dobu, kdy policie zavírala oči před existencí organizovaného zločinu fungujícího na etnických základech, a to ze strachu z obvinění z netolerance a politicky nesprávných názorů, získaly zločinecké organizace kapitál a vytvořily si sociální vazby. Napojily se na politiky, právníky, novináře a vedoucí obchodních společností. Dnes jsou prakticky nedotknutelní a postupně se navíc stávají hvězdami masové kultury. O každodenním životě typického arabského mafiánského klanu v Německu byl dokonce natočen televizní seriál „Čtyři kvartály“.

V roce 2017 svět zaujala loupež v Bodeově muzeu v Berlíně. Útočníci odtud ukradli jedinečnou zlatou minci „Javorový list“ vážící více než sto kilogramů, jejíž hodnota činí téměř čtyři miliony eur.

Díky záznamům z bezpečnostní kamery se podařilo zloděje rychle najít – patřili do mafiánskému libanonskému klanu Remmo. Jeho předák Issa má 13 potomků. Všichni již byli obviněni z mnoha trestných činů, téměř všichni ovšem zůstávají na svobodě. Na začátku roku byli členové klanu Remmo, kteří zlatou minci ukradli, zatčeni. Rodina jim však najala osm nejdražších německých právníků. U dvou z nich se jim podařilo zajistit, aby jejich klienti byli propuštěni na kauci, a dnes úspěšně dokazují, že video z bezpečnostní kamery nelze použít u soudu, protože obraz na něm je příliš rozmazaný. Celá kauza se tak před očima veřejnosti rozpadá.

Nedávné zadržení Arafata Abú Šakera, autoritativního zástupce stejnojmenného palestinského klanu, dopadlo také jako fraška. Poslali ho do moabitského vězení pouze proto, že jeho žalobcem byl rovněž velmi slavný člověk.

Po dlouhou dobu spolupracoval a přátelil se s Arafatem Abú Šakerem berlínský rapper Bushido (Anis Mohamed Youssef Ferchichi), kterému též odváděl část ze svých honorářů. V určitém okamžiku se on i jeho manželka cítili unaveni příliš přísnou kontrolou ze strany klanu a rapper Bushido si proto našel nového patrona, konkrétně Ašrafa z klanu Remmo. S podporou svého kmotra žaloval Abú Šakera a obvinil ho z vyděračství a požadoval vrácení jeho honorářů.

Předtím byl Arafat obviňován z loupeží, vydírání a obchodování s drogami. Jenže pokaždé svědci odmítli vypovídat nebo jednoduše zmizeli a kriminálník byl propuštěn. Tentokrát se to ovšem podařilo. Po několika měsících ve vězení jej ovšem drazí právníci opět dostali ven. Pravděpodobně se brzy znovu ponoří do sociálního života v Berlíně a představí se na červeném koberci a filmových premiérách v objetí se svými přáteli ze showbyznysu.

V dnešní Evropě je etnický zločin příliš vlivný. Místní policie se s ním pravděpodobně nebude schopna vyrovnat, i když se úřady odváží zapomenout na zastaralou toleranci a multikulturalismus. „Berlín je ztracený,“ říká bezpečnostní expert Michael Coeur v rozhovoru pro Die Welt:

Klany kontrolují všechny oblasti trestné činnosti. Nikdy se již nemůžeme vrátit k situaci, která panovala před 20 lety. Členové skupin organizovaného zločinu se navíc stali velmi nebezpečnými a ztratili veškerou úctu vůči úřadům.“

(překlad vlastní, upraveno)

Originál: Виктория Никифорова - До Европы дошел масштаб совершаемых мигрантами преступлений vyšel 21. listopadu 2019 na vz.ru.

Zdroj: vz.ru

Nikiforova Viktorija