Michal BRAND - Útoky na saúdská naleziště: Viník je ihned jasný, jako vždy. Utajená válka proti Jemenu. Genocida je v pořádku, pokud ji vedou kámoši. Válka s Íránem až po volbách?

Autor se ptá, kam až může dojít zavilost našich humanitě po „havlovsku“ oddaných spojenců ve snaze rozpoutat pro všechny zničující válku proti Íránu.

Spojené státy obviňují Írán z útoku drony na saúdskoarabská ropná zařízení. Přestože se k útoku přihlásili jemenští bojovníci proti saúdskoarabské koalici, která vede proti Jemenu genocidní válku s cílem za každou cenu instalovat zpět k moci v Jemenu nenáviděného a před lety vyhnaného diktátora.

Utajovaná genocida

Jemenský diktátor, „prezident“ Abdrabbuh Mansur Hadi, byl nejprve donucen k jednání s „rebely“ a k akceptování nové společné vlády. Pak byl ale nepřijatelný Hadi vyhozen dokonce i vlastní stranou. Do konfliktu se zapojila Saúdská Arábie, která průběžně bombardovala různé oblasti v Jemenu. Za hlasitého mlčení Západu, OSN i humanitárních organizací.

Saúdské bombardování nenáviděnému „prezidentovi“ Hadimu na popularitě u Jemenců nepřidalo, a tak nakonec byl nucen rezignovat a uprchnout. V Saúdské Arábii, kde se ukryl, si po domluvě se saúdskoarabskými tyrany vše rozmyslel, a opět se prohlásil za platného prezidenta Jemenu. Tím jakoby legitimizoval zločinnou agresi Saúdské Arábie (a dalších zemí z další koalice ke všemu ochotných) proti Jemenu.

Saúdská Arábie se svými spojenci od té doby vede proti Jemenu genocidní válku. Současně blokuje dodávky, léků i potravin do země, v důsledku čehož vládne v zemi hladomor (skutečný, ne ten vymyšlený jako v některých jiných zemích) a řádí tam různé epidemie. Západ nadívaný jinak velkohubou humanitou kupodivu v podstatě neprotestuje. I jinak oslavované humanitární organizace v zásadě mlčí, čímž ilustrují, že ve skutečnosti jsou jen lobystickými agenturami k prosazování nejrůznějších cílů určených mocenských strukturami Západu a jeho tajnými službami. Člověk v tísni, Human Rights Watch, Amnesty International – všichni mlčí.

Kdyby, řekněme Rusko, spáchalo jen tisícinu ze zločinů Saúdské Arábie v Jemenu, tak to by se tyto organizace mohly ukřičet. A Trumpova administrativa? Ta Saúdské Arábii ještě dodá zbraně za 300 miliard dolarů. A náš politický vztah k Saúdské Arábii? Ten formuloval před časem kníže Schwarzenberg – se svým známým „aristokraticky vznešeným“ úsměvem označil tuto tyranskou monarchii za cenného spojence Západu.

Viník je jasný

Před několika dny jemenští obránci v odvetě proti saúdskoarabské agresi zasáhli drony tamní ropná zařízení, a způsobili tak významný výpadek produkce ropy v zemi. Spojené státy okamžitě označily jako viníka Írán. V Jemenu už není co bombardovat, zahraniční politice USA se samozřejmě tento incident po jeho „fake“ desinterpretaci hodí do krámu.

Irák už USA úspěšně zdevastovaly na generace dopředu, Libyi taktéž, v Afghánistánu toho sice nebylo moc ke zdevastování, ale i tam se spojenci Spojených států (za naší spoluúčasti) patřičně vyřádili. V případě tohoto incidentu se zase pochopitelně ihned mluví o nezvratných důkazech. Po několika dnech hlavní média přinesla snímky hořících rafinérií (byly už předtím běžně na internetu) a prohlásila, že takový útok musel být masívní a že jej bezpochyby provedl Írán. A že šlo nejméně o 19 raket. A že to nemohli být jemenští bojovníci. A tak dále. 

Opravdu si korporátní výrobci desinformací myslí, že po všech dosavadních blamážích – od iráckých zbraní hromadného ničení, přes MH17, až třeba k operaci Skripal mohou být jejich „důkazy“ přijímány myslící částí světové veřejnosti? Kam se člověk podívá, tam jsou nezvratné důkazy, které buď nedokazují vůbec nic, nebo je „nemohou zveřejnit“, protože jsou (po kafkovsku) „tajné“.

Jedna linie

Rémy Vlachos na idnes hned přispěchal s manipulativním titulkem „Na Saúdy dopadly desítky raket z Íránu, uvedly USA. Ukázaly fotky z družic.“

Všimněte si: USA uvedly. Nikoli „tvrdí“ nebo „prohlašují“, ale „uvedly“ – tedy jakoby konstatující fakt. V článku se sice dočteme, že vlastně jde jen o bláboly různých osob z Deep State, ale titulek již evokuje, že jde o skutečnost. K tomu dovětek v titulku „ukázaly fotky z družic“ – tedy snaha navodit dojem, že jsou důkazy na stole. 

A jak ukazuje diskuse pod uvedeným článkem, většina čtenářů je úspěšně zmanipulována do pozice „ano, byl to nejspíš Írán“. Jen minimum lidí si všimne, že ve skutečnosti nebyl předložen vůbec žádný důkaz – jako obvykle.

Obvyklé je také dovolávání se na „nejmenovaného činitele vlády USA“. Podle nejmenovaného činitele vlády USA se věci mají tak a tak – a nelze tvrdit, že to někdo z vlády USA neřekl, protože nejmenovaný činitel je také „nenalezitelný“ a „nezeptatelný“. To se mohli rovnou zeptat pornoherce Jandy, experta na (evropské) hodnoty. Ten se rozhodně nestydí ukázat víc než jen tvář.

Je to pořád stejný příběh. Chybí už jen nějaké obrázky náklaďáků nakreslené pastelkou a Colin Powell s ampulkou soli – nebo co to vlastně před útokem na Irák v OSN ukazoval

Uvědomují si jestřábi, co může následovat, pokud Saúdská Arábie s USA zaútočí na Írán? Ještěže se v Americe blíží prezidentské volby, takže Donald Trump si musí takové smrtící dobrodružství zavánějící celosvětovým konfliktem spíš třikrát než dvakrát rozmyslet...

Zdroj: protiproud.cz

Brand Michal