Ladik VĚTVIČKA - Jak naše synky zatkli na humanytarni misi – mezinarodni lež v přimem přenosu

Lžou všeci – polityci, radyja, tisk aji televize. Na to už zme si zvykli. Malokdy se ovšem povede byt přimo u zdroje lži s mezinarodnim přesahem.

Už skoro deset roku jezdi Češi na humanytarni misi ke zbyvajicim srbskym rodinam na Kosovu. Ne, neni to humanytarni mise toho stylu, kdy neziskovka dostava od vlady nebo ruznych Šorošu prachy, kere z 80% spotřebuje na vlastni činnost a zbytek komusik doda.

Jde o synky, keři penize vybiraju mezi sebu, svojima znamyma, po klubach a vinarnach a od sympatyzujicich lidi na webu. I takto se daři vybirat nemale častky v řadu desitek tisic. Synci totiž všecko poctivě dokumentuju a nic neni použite na cestu samotnu. Ta probiha obvykle na počatku zaři a veškere naklady včetně benzinu a ubytka si každy hradi sam. Musim to vědět, když sem s nima raz tež byl, ni?

Letošni ročnik byl rozsahem vyjimečny, bo počet podporovatelu se pronikavě zvyšil. Pro naše lidi je zaroveň zajimave, že su předavane kontakty na konkretni rodiny, kere pak možete podporovat po cely rok a nejenom jednorazově pomuckama do školy, hračkama a drobnostma. Srbi na Kosovu, obzvlašť v jeho jižni časti, to nemaju jednoduche a po pravdě řečene, ja bych tam žit nechtěl. Kdo by se chtěl takeho propojeni českych a srbskych rodin tež zučastnit, kontakt určitě najdete.

Kosovsti Srbove a ceska delegace 1

Kosovsti Srbove a ceska delegace 2

Srbske deti v Kosovu

Kosovo je Srbsko

Letošni ročnik byl ovšem vyjimečny aji tym, že se naši lidi stali prostředkem lžive propagandy, keru tupě okopirovaly česke aji mezinarodni medyjalni kanaly.

A tak slovensky tisk psal: Šesť mužov a dve ženy mali mať pri sebe dron, srbsku vlajku, pyrotechniku, nože a velký transparent „Kosovo je Srbsko“. Policía ich v sobotu predpoludním prepustila. Ide o velký úspech pre miestnu políciu. Svojim promptným zásahom zabránila provokácii, která mohla zposobiť velké problémy… napsali podle kosovskeho webu indeksonline.net

A česky tisk, radyja a televize kopirovaly jak hlupe tento nesmysl: „Kosovská policie v pátek večer zatkla osm českých fanoušků, kteří mířili do Prištiny na dnešní utkání kvalifikace mistrovství Evropy a měli u sebe předměty na podporu Srbska, pyrotechniku a nože. Při zápase kvůli tomu budou platit zvýšená bezpečností opatření“.

A jak to všecko bylo doopravdy, bez medyjalnich lži? Podrobne vyjadřeni Evropske fronty solidarity pro Kosovo najdete tady. Vyplyva z něho, že po pětidennim programu, kdy navštivili 5 škol, setkali se s vic jak 200 děckama, učitelama, rozdali podporu a u teho se fotili se srbskyma vlajkama, si teho všimnul jakysik hrdinny udavač a oznamil to policajtum. Policajti ve vši korektnosti vyzvali synky k podani vysvětleni, zadrželi na noc pasy, mobily dva transparenty a maličky dron použivany k natačeni krajiny, spolu s kapesnima nožikama, kere ma každy chlop v batohu, aby si mohl otevřit lahvač, flašku vina nebo uřiznut kus salamu.

Nikdo z našich synku nesměřoval na fotbalovy zapas a neměli s sebu žadnu pyrotechnyku. K setkani našich synku s policajtama došlo v horach na jihu Kosova u makedonske hranice, asi 80km od Prištyny, kde se měl fotbal odehravat.

Tvrzeni, že policajti zabranili fanouškum pronest na stadyjon dron s transparentama je lež asi tak nelogicka, jak kdyby Pomocna Straž VB hlasila, že v Kutne Hoře zadrželi Němce jedouci z Norymberka na zapas ze Spartu na Letne. Stary dron stěži unese sam sebe, žadny transparent by nevyzvednul ani pul metra.

Tuž a jak to dopadlo? Druhy den se synci vratili na policejni stanicu pro pasy a svoje věci. Každy zaplatil pokutu za to, že nespali v hotelu, ale u mistnich lidi, v takem připadě je povinnost do 3 dnu se hlasit na policajtach, což nezrobili. Policajti (albanšti) jim popřali přijemny pobyt a pochvalili je za humanytarni aktyvitu na Kosovu.

No a po přečteni našeho tisku je čekal šok, bo po skoro deseti rokach pravidelnych cest na Kosovo, kdy se nikdy nic nestalo, z nich fčil česka aji mezinarodni medyja zrobili polovični terorysty.

Odkdy chuligani vozi děckam hračky a pomahaju školam a chudym rodinam?

Tak fčil sem zvědavy, co s tym zrobi česke Minysterstvo zahraničnich věci. Bo ti by se měli starat o obraz naši země v cizině. Když je pusobeni humanytarni mise považovane za teroryzmus, jak asi budu kosovšti synci vyskakovat, až Zeman ohlasi, že rušime uznani statu Kosovo.

Lži v mezinarodnim tisku jako v Guardian, že Osm Čechu bylo zatčeno kvuli planovanemu vypuštěni dronu nad stadyjonem su ubohe. Ale je dobre vidět v přimem přenosu, jakych žvastu se možete dočitat, doslechnut a zhlednut v našich i cizich medyjalnich kanalach…

Ladislav Větvička, hlasatel Mlade Fronty Fčil, Prizren

Zdroj: ladikvetvicka.cz

Větvička Ladislav