Švédský vědec navrhl pojídat lidské ostatky, aby byla zachráněna planeta

Behaviorální vědec ze Švédska Magnus Söderlund navrhl jako řešení problémů životního prostředí jíst lidské mrtvoly, píše The New American.

Ekologové a zelení částečně obviňují masný průmysl a zemědělství z globálního oteplování, proto stále častěji zaznívají dříve zcela nepředstavitelné návrhy na záchranu planety, uvádí autor článku.

Profesor SoderlundVe švédské televizi například Söderlund, odborník na jídlo budoucnosti, ohlásil plán pořádat gastronomické semináře o perspektivách pojídání lidského masa.  

Poznamenal ovšem, že hlavní překážkou vzniku takových nových jídel je, že „lidé jsou ve svých stravovacích návycích mírně konzervativní“.

Podle něj hrají roli také sociální tabu, protože jíst mrtvolu je považováno za její znesvěcení.

Autor článku nevylučuje, že se Švéd prostě jen snaží přitáhnout pozornost médií, nicméně jeho netradiční myšlení není úplně z cesty.

Söderlund si na svých seminářích klade několik hlavních otázek:

„Zabraňuje lidský egoismus racionálnímu využívání zdrojů Země?“,

„Stane se kanibalismus ekologickým řešením budoucnosti?“

„Jak povzbudit spotřebitele, aby učinili správná rozhodnutí?“

Americké noviny jsou však přesvědčeny, že není důvod se obávat globálního oteplování ani změny klimatu. Autor tvrdí, že světové oceány jsou znečištěny pouze ze 2 % a ekologie je údajně lepší než před 60 lety.

Skutečnou hrozbou představují zelení, kteří nás budou i nadále krmit propagandou v naději, že vybudujeme levicou dystopii, v níž se technologický pokrok zastaví a nebude vytvářeno materiální bohatství – a pak se ocitneme na pokraji chudoby a smrti,“ dodává.

V lednu ovšem Německo vyzvalo světové společenství, aby upustilo od používání toaletního papíru, aby tak přispělo k ochraně životního prostředí…

(překlad vlastní, upraveno)

Originál: Swedish Scientist’s Idea for Saving the Planet: Eat Humans vyšel 5. září 2019 na thenewamerican.com.

Zdroj: thenewamerican.com

-mp-