Petr HAMPL - Po eurovolbách

Brexit Party – strana pro jednu zemi s jediným bodem programu – má více europoslanců než celá ČR. Tím je dáno, jaký význam volby v ČR měly z hlediska směřování Evropy. Americký parlament má druhou komoru (Senát), kde mají určitou váhu i malé státy. Ale v EU se hlas středně velkých států nepočítá. Vůbec.

K Evropské unii jako celku. I tentokrát platilo jako vždy v poslední době, že voliči vybírají pouze mezi dvěma možnostmi. Zachování současného kurzu nebo revoluční změna. V Itálii, Francii, Velké Británii a několika dalších zemích hlasovali pro revoluci, v Německu, Nizozemí a dalších pro zachování dosavadního kurzu. V počítání podle europravidel to znamená jednoznačné potvrzení dosavadního stavu. I když vlastenecké strany posílily, nedosáhly ani třetiny křesel v europarlamentu. Zklamání.

Znamená to, mimo jiné, že EU nadále bude:

…a páchat tisíce dalších ničemností.

Na rozdíl od dvou předchozích totalitních režimů, Brusel nesměřuje k nějakému cíli či stavu, kde by se mohla situace stabilizovat. Realizuje něco na způsob permanentní revoluce – tak, aby každý rok bylo ve všech oblastech hůře než před tím. Nekonečné zhoršování bez hranic až do úplného zhroucení všech oblastí života.

Všimněte si, ostatně, že ani příznivci EU neznají žádný pozitivní scénář. Pouze vyhrožují a straší. Dokonce ani k tomu slavnému Gretinu globálnímu oteplování nemají žádnou pozitivní vizi! Prosazují kroky zničující pro většinu obyvatel a ani nepředstírají, že by jejich zavedení v čemkoliv pomohlo.

Ale o tom už bylo napsáno dost. Podívejme se raději, co eurovolby ukázaly o české politické scéně. Některé momenty jsou totiž shodné s loňskými obecními a senátními volbami.  

A to všechno pár dnů před oznámením politického projektu, který má úplně nově rozdat karty. Jestli to tak opravdu bude, to ukáže teprve budoucnost.

Zdroj: petrhampl.com

Hampl Petr