Jiří KOBZA - Boj(í)me se Ruska?

Rvou to do nás horem dolem: Rusko nás ohrožuje (čím?), Rusko ovlivňuje veřejné mínění (jak, když víme, o koho jde), Rusko ovlivňuje volby, Rusko nám vrátí komunisty, Rusko, Rusko.

Rusko v čt (redaktor Karas se perlí potem snahy najít něco, čím Rusko očernit), Rusko v rádiu s řadou podivných „expertů“ které propagandistická mašina liberálů vytahuje jako králíky z klobouku v nekonečných počtech, Rusko prostě straší a naslouchá všude.

Váhám, jestli když otevřu ledničku, nevyskočí na mne Putin a nezačne mne ovlivňovat nebo ohrožovat.

Nějak fakt, že čím to EU a USA dělají hůř, o to lépe vypadá Ruský režim, nechává naše propagandisty chladnými, bez jakékoliv sebereflexe.

Je Rusko opravdu pro EU tak nebezpečné? Odpověď je zřejmá: JE!

Čím pak asi?

Jedním slovem: Tradice!

Jaká je ruská realita, zbavená propagandistických protiruských klišé? Dnešní Rusko má se socialismem daleko méně společného než současná EU. Má sice silný stát (jinak by se octlo v chaosu, jak názorně předvedl Jelcin) ale jinak je to tržní ekonomika. Takže strašení ruským komunismem asi spolknou jen ti, co o Rusku opravdu nic nevědí.

Skutečné ohrožení EU Ruskem je ale tím, že Rusko prosazuje ty nejvíce pro EU zavrženíhodné ideologie. Je to vlastně ideologická diverze, udržováním tradic a odmítáním vlivu „občanské společnosti“ na politické dění:

1.   Usilovně ctí a udržují národní tradice

2.   Učí své děti ctít a dodržovat tyto tradice

3.   Vlastenectví je považováno za ctnost a ne za hanlivé slovo jako v EU

4.   Vlast, jako federace národů, které spolu žijí v míru a spolupráci, má silný význam pro obyčejné občany

5.   Islám respektují (skoro 1/3 občanů RF jsou muslimové) ale drží na uzdě jeho rozpínavost

6.   Nezabývají se pomateným genderismem ani extrémním feminismem, ženy mají stejná práva jako muži, nikdo je však nepovažuje za stejné jako muže

7.   Dovolili si v Rusku odmítnout propagaci podivných „menšin“, nemají Gay pride ani pochod za marihuanu.

8.   Nevládnou tam neziskovky, financované ze zahraničí a s politickým programem rozvracení společnosti

9.   Neziskovky nematou hlavy jejich dětem ve školách. Nepřepisují dějiny a padlé vojáky z 2. sv. války dodnes uctívají. Neziskovky, financované ze zahraničí, to musí veřejně přiznat. Soroš nemá v Moskvě žádný fond.

Vojenská přehlídka k výročí konce války tyto hodnoty ukázala v celé nahotě. Perfektně pochodující tvary kadetů a kadetek v padnoucích uniformách ukázaly odhodlání mladé generace bránit Rusko stejně, jako je bránili jejich dědové. Ukázaly také prestiž vojenského řemesla a respekt vůči důstojníkům. Průjezdy armádní dopravní i bojové techniky ukázaly, že si Rusko může silnou armádu dovolit. Prostě hodnoty u nás 30 let podceňované až zavrhované.

Vzpomněl jsem si na známou poučku, že ten, kdo překoval své meče na pluhy, odsoudil se k tomu, že oře pro toho, kdo to neudělal!

Tzv. pochodu nesmrtelného pluku se letos zúčastnilo více než milion lidí, kteří přišli uctít památku hrdinů navzdory prudkému dešti. Kupodivu, žádní aktivisté se ten pochod nepokusili narušit (jako např. v Karlových Varech) ale tisíce dobrovolníků se účastnily pořadatelské služby.

Jedno z hesel v průvodu mělo obzvláště hluboký smysl: Díky dědu za svobodu!

Vzpomněl jsem si, jak bezcitně se náš stát chová ke starým lidem, které nechává živořit z mizerných důchodů v chudobě, bez respektu k tomu, že pro náš stát pracovali a mnozí za něj bojovali.

Rusko tedy naprosto jednoznačně ukázalo všechny ty tradiční hodnoty, které se v EU (přinejmenším v západní Evropě) již téměř podařilo liberálům potlačit a vymýtit.

Můžeme tedy pojmenovat to, čím Rusko ohrožuje západní „liberální demokracii“: je to otevřené vlastenectví, úcta k tradicím, vděčnost předkům za uhájení vlasti a přežití národa, a to nejstrašnější pro všechny samozvané euromravokárce: dokonce učí tyto hodnoty své děti a pohrdají těmi, kteří se pomatenou dekadencí snaží o rozvrat společnosti a tradičních národních a rodinných hodnot.

Není to tedy vojenská síla, co z Ruska ohrožuje EU, ale síla obyčejného rozumu, poučení z dějin a úcta k předkům. Proto musí být na Rusko uplatňovány stále další a další (nesmyslné) sankce, proto je proti Rusku vedená neustálá kampaň v českých pravdoláskových médiích.

A kdo se ozve proti protiruské demagogii je ruský šváb a Putinův agent!

Takže na úvodní otázku: Boj(í)me se Ruska?

Můžeme odpovědět: Jak kdo. Konzervativní tradicionalisté a vlastenci se nebojí.

Zdroj: parlamentnilisty.cz

Kobza Jiří