FILM „Neplánovaná“ opět rozvířil otázku masového provádění potratů jako skvělého byznysu

Jedná se neobyčejný film. Lidé, kteří se na něj dívají, procházejí změnou. Začnou chápat, že potrat je nepřijatelný, že život dítěte je vzácný od okamžiku jeho početí. Příběh Abbie Johnsonové, která pracovala v přední organizaci potratového průmyslu v Americe a pak prožila šok a stala se ochránkyní života, není fikcí. Je to skutečný příběh, který nenechá nikoho lhostejným.

Autoři a producenti filmu „Neplánovaná“ (“Unplanned”), který se právě objevil v amerických kinech a láme rekordy v návštěvnosti, se však okamžitě dostali pod silný tlak, aby svůj film nepromítali v jiných zemích. Jenže oni se věnují důležitému tématu a svět by se o něm měl také dozvědět.

Oficiální trailer k filmu:

Film „Neplánovaná“ se ve Spojených státech začal promítat koncem března. Jeho popularita předčila všechna očekávání, a to navzdory neobvyklému tématu, totiž potratům. Pouze v prvních dnech promítání si lidé koupili vstupenky za více než šest milionů dolarů. „Neplánovaná“ je neobvyklým filmem, který nenechá nikoho lhostejným. Jasně prokazuje, jak strašné jsou potraty a o jak velký byznys s obrovskými zisky jde.

V předvečer premiéry filmu byli jeho výrobci společnost Pure Flix vystaveni veřejné kritice. Oficiální stránka filmu na twitteru byla dočasně zablokována. Hlavní média odmítla zveřejňovat reklamy na film a diskutovat o něm. Zjevně se obávali podpořit film, který je zaměřen proti potratům a odhaluje temné stránky největšího „dodavatele“ potratů na světě: organizace Federace pro plánování rodičovství (Planned Parenthood).

Tento skvěle natočený film, jehož kvalita snese srovnání s nejlepšími hollywoodskými snímky, se věnuje životu Abby Johnsonové. Pracovala v oddělení mezinárodní potratové korporace ve Spojených státech, konkrétně v Texasu. Když však viděla potrat na vlastní oči, stala se v roce 2009 aktivistkou za obranu života. Její zkušenosti byly tak strašné, že se její postoj k potratům diametrálně změnil. Svůj život pak zasvětila boji proti Federaci pro plánování rodiny, pro kterou dříve pracovala, a ochraně života ve všech jeho fázích.

Po začátku oficiálního promítání 29. března byl tento film uveden již v 1700 amerických kinech. Bezpochyby můžete říci, že film „Neplánovaná“ má obrovský dopad na tamní společnost – ihned se stal nejoblíbenějším a nejznámějším ze všech filmů na obranu lidského života, které se kdy objevily na obrazovkách.

Film „Neplánovaná“ chtěli promítat také v Kanadě, jenže producenti narazili na problémy. Majitelé kinematografických řetězců sice říkají, že lidé chtějí film vidět, nicméně oni ho považují za „kontroverzní“. Jinými slovy se bojí agresivních reakcí radikálních pro-potratových aktivistů.

Je nutné podpořit tvůrce filmu „Neplánovaná“ a dokázat místním distributorům, že tento film stojí za to, aby ho diváci z různých zemí mohli také vidět.

Podepište tuto mezinárodní výzvu!

Ať producenti filmu „Neplánovaná“ uvidí, jakou mají naši podporu a jak se lidé z různých zemí zajímají o jejich práci! Budou se pak snažit prosadit promítání filmu také v kinech po celém světě.

Je to důležité. Tento film může lidem na celém světě pomoci nakonec pochopit, jak důležité je chránit lidský život a jaké zlo potraty představují.

Film v angličtině zde.

(překlad vlastní)

Zdroj: citizengo.org

-mk-