Český rozhlas plus odpověděl velvyslanci Ukrajiny ve věci skandálního názvu článku, který zněl „Žid v čele ukrajinských fašistů“

Vedení rozhlasové stanice Český rozhlas plus nepovažuje název stati, v níž se povolební situace na Ukrajině označuje slovy „Žid v čele ukrajinských fašistů“ za nekorektní a nevidí příčiny k tomu, aby jej odstranilo.

Vážený pane velvyslanče! K Vaší reakci na komentář Jana Fingerlanda (autora textu) o výsledcích prezidentských volem na Ukrajině na Českém rozhlase plus v pořadu „Názory a argumenty“ mohu prohlásit, že celkově považuji jeho obsah za správný a korektní. Nevidím důvod k tomu, proč bychom měli tento text z našeho webu nebo audioarchivu odstranit“, prohlásil šéf radiostanice Petr Šabata v dopise velvyslanci Ukrajiny v Praze.

Vladimir Zelinskij

Dodal, že název stati již byl změněn. (Dnes zní: Žid v čele Ukrajiny, pozn. překl.)

Autor komentáře doufal, že všichni čtenáři a posluchači pochopí ironii a především pozorně přečtou celý text, který jim dovolí seznámit se s tématem. Tyto předpoklady se ovšem ukázaly jako liché“, dodává Šabata.

Ředitel rádia také vyjádřil připravenost omluvit se komukoliv, koho název stati urazil.

Originál: «Чешское радио» ответило послу Украины по скандальной статье о «еврее во главе фашистов» vyšel 24. dubna 2019 na vz.ru.

Zdroj: vz.ru

-mk-