Sergej IGNATOV – Ve Spojených státech proběhla druhá mezinárodní konference zastánců teorie, že je Země placatá

Účastníci konference uvedli na obranu pravosti své víry citáty z Bible a „odhalovali“ celosvětová spiknutí.

DENVER. Druhá mezinárodní konference věřících v to, že je Země plochá, se konala v hlavním městě státu Colorado (USA). Její účastníci diskutovali o biblických důkazech o pravdivosti svých názorů a odhalili globální spiknutí, které má zakrývat pravdu, uvádí theguardian.

Na konferenci se shromáždilo asi 650 stoupenců „ploché“ Země, z nichž každý zaplatil 350 dolarů za příležitost vyslechnout si přednášky a teorie svých souvěrců. Účastníci konference velkoryse sdíleli teorie o tom, kdo a proč drží světovou veřejnost v této věci v nevědomosti, tj. skrývá informace o její plochosti. Tyto teorie zmiňují tajné „loutkaře“ z NASA, svobodné zednáře, zfalšované inscenace expedice na měsíc, spiknutí globalistů, podvody Elona Muska a mnoho dalších.

V Písmu svatém jsem našel více než 200 svědectví, která potvrzují pravdu, že vy i já žijeme na nepohyblivé ploše Země,“ říká Nathan Roberts, jeden z mnoha „evangelikálních kosmologů“, kteří na konferenci promluvili. Tento mladý podnikatel, cestující po celé zemi se svou ženou a dětmi a prodávající knihy o kreacionismu, je typickým příkladem amerického putujícího kazatele. Drtivá většina evangelických křesťanů a učenců vnímá s opovržením jeho učení o ploché Zemi, „ale ze všech nejvíce mě pronásleduje církev,“ dodává Roberts.

Příznivce ploché neboli „biblické“ Země mnozí považují za fundamentalistickou subkulturu v rámci amerického křesťanství. V této víře se podivuhodně proplétají konspirační teorie, ohlupování lidí světovou nadvládou, totální lži o vesmírných programech a úspěších – a přesvědčení, že plochá Země spočívá ve středu vesmíru, ráj leží za pevnou oblohou a pod zemí leží propasti pekelné. Hnutí se pyšní tím, že jejich víru sdílí mnohé americké celebrity. V roce 2007 byl stále křehký svět sociálních sítí šokován zprávou, že slavný televizní moderátor a kazatel Sherri Shepherd také uvěřil v plochý tvar Země. Tuto víru sdílí rovněž hvězda MTV Tila Tequila, hráč basketbalového klubu Boston Celtics Kyrie Irving a další celebrity.

Bouři nadšení na konferenci zastánců plochosti Země vyvolal neočekávaný příjezd další osobnosti, známého videoblogera, showmana a herce Logana Paula, jehož YouTube kanál sleduje více než 18 milionů účastníků. Paul z jeviště hrdě a slavnostně oznámil svou „konverzi“ na víru těch, kdo věří, že je Země plochá. Diváci toto vyznání přijali s bouřlivým potleskem.

Mnoho analytiků se domnívá, že popularita tohoto hnutí lze vysvětlit poptávkou po čemkoliv šokujícím, která je typická pro sociální sítě a jiná média. Washington Post například zveřejnil sérii šesti zpráv o stavitelích raket z řad svědků ploché Země, kteří chtějí letět do nebeského prostoru, vtisknout do něj polibek a přivést z něj zpět videonahrávku s důkazem plochého tvaru Země.

Redakce: Organizace vydala též krátké reklamní video na třetí konferenci, která se uskuteční tento rok s hesly - „NASA lže“, „Je čas se probudit“, „Krok do reality“ aj.

(překlad vlastní)

Originál: Сергей Игнатов - США прошла вторая международная конференция верящих в плоскую Землю vyšel 21. listopadu 2018 na sedmitza.ru.

Zdroj: sedmitza.ru

Ignatov Sergej