Sergej LATYŠEV – Komu se podařilo vystrašit George Sorose?

Ani Trump a Putin nedokázali přinutit mocného mezinárodního manipulátora a globalizátora George Sorose, aby propadl hysterii. Podařilo se to průměrným Evropanům, kteří chtějí hlasovat v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v květnu podle své vůle.

Americký finanční podvodník George Soros předpovídá Evropě osud SSSR, a to pokud se Evropané „neprobudí“. Podle tohoto „filantropa“ evropští politici stále více připomínají členy sovětského politbyra, kteří se pokoušeli vládnout s pomocí „vyhlášek, jako by již jejich čas nevypršel“, a nevkládá v ně žádnou naději.

George SorosTento názor se vine jako červená nit celým článkem organizátora globálních provokací nazvaného „Evropo, prosím, probuď se“, zveřejněné na webových stránkách „Project Syndicate“.

Evropa je sice v pohybu, nicméně spí, a Evropané se musí probudit, než bude pozdě. Pokud tak neučiní, EU napodobí cestu Sovětského svazu z roku 1991“, zdůrazňuje Soros. A bodem zlomu budou květnové volby do Evropského parlamentu, které by měly posílit pozici „protievropských sil“.

Pokud ve volbách zvítězí nesprávné strany, jedná se ještě o demokracii?

Jako zkušený hráč, který přestává hrát podle pravidel, pokud mu nevyhovují, Soros tvrdí, že vinu za všechno nese „zastaralý systém tradičních stran“, tedy demokracie. Protože to ona napomáhá „nahradit hodnoty, na nichž se EU zakládá, za hodnoty radikálně odlišné“.

Nejsilnější politickou silou, která ohrožuje budoucnost EU, je podle celosvětového finančního spekulanta Evropská lidová strana, která už ovládá více než 25 % křesel v Evropském parlamentu.

Soros také konkrétně zmiňuje jako největší „nepřátele“ Evropy mladou národní konzervativní stranu „Alternativa pro Německo“ (AfD), která narušuje alianci německých systémových centralistických stran v podobě CDU a CSU a usiluje o triumf v příštích parlamentních volbách.

Jedinou úspěšnou zásadní proevropskou stranou Spolkové republiky Německo nazývá nezodpovědné „Zelené“, kteří podle názoru mnoha Němců, jež stojí na opačné straně barikády než Soros, dělají vše, aby Německo co nejdříve neexistovalo.

V Británii Soros pokáral vedení konzervativců a labouristů za to, že navzdory odporu v obou stranách směřují Království k odchodu z EU, což se stane „rozhodující událostí pro zemi pro příští desetiletí“. Soros také doufá, že se tomu nakonec podaří vyhnout. Snaží se o to s plnou vervou a nelituje žádných prostředků.

Extra se Soros věnuje Itálii, v níž se dříve vládnoucí demokraté řízení globalizátory rozhádali, a ustoupili místo protiimigrantským a populistickým stranám jako „Liga“ a „Hnutí pěti hvězd“. Dodal však, že se nyní rozvíjí úsilí (a rozhodně ne bez jeho finanční účasti), aby se dosáhlo jednoty mezi „proevropskými“ silami. Soros dále poznamenal, že „podobná reorganizace stranických systémů se odehrává ve Francii, Polsku, Švédsku a případně v jiných zemích.“ Zdá se pouze, že si spekulant není jistý, že tento proces přinese rychlé výsledky, protože květnové volby jsou již za rohem.

Nejstrašnější sílu na evropské úrovni dnes pro Sorose představuje výše uvedená „Evropská lidová strana“, tedy sdružení protiliberálních evropských pravicových stran, které napadl za to, že nechce ze svých řad vyloučit jeho zapřísáhlého nepřítele – předsedu maďarské vlády a předáka vládnoucí strany Fides Viktora Orbána.

Sorosovy závěry

Závěry, které Soros ze situace dělá, jsou následující.

Jako „první krok k ochraně Evropy před nepřáteli, jak vnitřními, tak i vnějšími,“ navrhuje rozpoznávat rozsah hrozby, kterou představují. Vnitřními nepřáteli tento hlasatel „otevřené společnosti“, který v minulé válce spolupracoval s nacisty, samozřejmě míní své ideologické oponenty. Druhým krokem, jak naznačil výše, je „probudit proevropskou většinu, mobilizovat ji k ochraně hodnot, na nichž byla založena EU“. Jinak se, dle slov „filantropa“ „sen o sjednocené Evropě může stát noční můrou 21. století“. Bez hrozeb, zastrašování a lží se Soros, jak vidíme, nemůže obejít.

Hlavní lež tohoto manifestu spočívá především v tom, že Soros nazývá „proevropskými“ silami liberály a levici, která se k nim připojila, ve skutečnosti nicméně právě oni představují zánik Evropy. Za druhé činí rovnítko mezi Evropou a tzv. Sjednocenou Evropou. Evropská unie v její současné podobě je totiž parodií Evropy. Svým fungováním způsobuje, že evropské národy, které chtějí zachovat a rozvíjet svou národní, kulturní a náboženskou identitu v kontextu hospodářské spolupráce a skutečné demokracie, rychle mizí.

A Soros – bylo by dobré, kdyby se jeho předpověď stala skutečností – prorokuje této „nesprávné“ Evropě smrt. Jeho průměrný Evropan, který se konečně probudil z levicově-liberální hypnózy, ho vskutku vyděsil – vidí totiž, co s ním dělají vlády loajální vůči globalistům. A proto Evropané uvažující selským rozumem přenechávají moc ve stále větším počtu evropských zemí populistickým stranám. Protože demokracie na Západě dosud formálně existuje, což se firmě „Soros a společníci“ nelíbí.

Proto se nyní dělají všemožné kroky, aby Evropané demokracii v nadcházejících volbách do Europarlamentu nevyužili, a hlasovali jako předtím pro lživé patrioty Evropy.

Panika nezachvátila pouze Sorose…

Přesně stejný strach z úspěchu „ultrapravicových“ a „nacionalistických“ stran v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu vyvolal u třiceti prominentních představitelů evropské liberální inteligence zvláštní reakci, a sice podepsání společného prohlášení publikovaného ve francouzských novinách Liberation a v řadě dalších evropských liberálních evropských médií. Tento „proevropský manifest“, ve skutečnosti čistá propaganda, vyšel koncem ledna  a podepsalo ho několik držitelů Nobelovy ceny za literaturu, včetně Světlany Alexijevičové (Bělorusko), Gerta Mullera (Německo) či Orhana Pamuka (Turecko).

„Manifest“ s podtitulem „Evropa je v nebezpečí“ se objevil z iniciativy konjunkturálního „filosofa“ Bernarda-Henri Lévyho. Vyzývá k ochraně Evropy před „populisty, kteří zamořili kontinent“ – to oni chtějí národům připomenout jejich „národní duši“ a „národní identitu“ – z pohledu inteligence se ovšem jedná o „výplody představivosti demagogů“.

Spisovatele, které Soros a jeho přátelé angažovali a jimž ve skutečnosti dopomohli k široké popularitě, pobouřilo, že je jejich Evropa „kritizována a urážena ze všech stran, stejně jako odmítána“. Činí tak údajně „falešní proroci opilí nenávistí a přesvědčení, že jejich hodina znovu nastala“. Signatáři si zoufají, že je Evropa

opuštěná dvěma velkými spojenci z druhé strany Lamanšského průlivu a Atlantického oceánu, kteří ji v minulém století dvakrát zachránil před sebevraždou a nyní slouží jako cíl pro stále více explicitní manipulace vládce Kremlu… Evropa jako nápad, jako vůle a představa se nám rozpadá před očima“.

Právě v takové nezdravé atmosféře,“ píše se dále v dokumentu s rysy sebeodhalení, „budou v květnu 2019 probíhat volby do Evropského parlamentu. A pokud se nic nezmění... tyto volby hrozí, že se do naší paměti zapíší jako ty nejvíce katastrofální“. Angažovaní spisovatelé prorokují „vítězství ničitelů, neslýchanou porážka těch, kteří nadále věří v dědictví Erasma Rotterdamského, Danteho, Goetha a Komenského, pošlapání rozumu a kultury, vypuknutí xenofobie a antisemitismu, tragédii…“ Jenže zachránit Evropu před antisemitismem, který má dnes jasnou souvislost s migranty, mohou ve skutečnosti právě a jen současní oponenti „otevřené společnosti“.

Sestavitelé této podivné volební agitky vyzývají „k novému boji za civilizaci“ a požadují, aby se ostatní přidali k „nové vlně“, kterou právě zvedají, prohlašují, že odmítají přenechat volby do rukou „hrobařům liberální Evropy“… Žádají „urychlenou mobilizaci proti tvůrcům problémů, kteří fungují všude – od Paříže po Řím, v Barceloně, v Budapešti, Drážďanech, ve Vídni nebo ve Varšavě – a hrají si s ohněm našich svobod, čímž představují hrozbu pro liberální demokracii a její hodnoty“.

Naše hodnocení

Jak si nevzpomenout na George Orwella a jeho román „1984“:

To, že je v menšině, a že je možná jediný, z něj ještě nedělá šílence. Je pravda a nepravda, a když se člověk drží pravdy, třeba proti celému světu, není šílený.“

Tito lidé jsou ovšem bohužel šílení nebo, jako George Soros, předstírají, že jsou šílení, protože je to pro ně výhodné. To oni jsou však „hrobaři“ Evropy a normálního života, který se snaží nahradit mrtvolnou chimérou. Vzhledem k tomu, že se život evropské populace skutečně zhoršuje, je jejich úsilí v tomto směru stále obtížnější. Liberálové a jejich levicoví kolegové na to nejsou zvyklí. Proto všechno to sténání a nářky. Budou si na to ovšem muset zvyknout a skutečně prokázat svoji loajalitu jejich „hodnotám“ v podmínkách, kdy se dosud poklidná většina od nich otevřeně odvrátí. Zdá se, že v této situaci budeme svědky mnoha zajímavých myšlenkových „proměn“ těchto rádobyliberálů.

Nepochybujeme pouze o Sorosovi. Ten bude bojovat až do konce.

(překlad vlastní)

Originál: Латышев Сергей - Кому удалось испугать Сороса? vyšel 13. února 2019 na tsargrad.tv

Zdroj: tsargrad.tv

Latyshev Sergej