Marian KECHLIBAR - Malé vítězství pro civilizaci

Ve Velké Británii byla odsouzena první matka za zmrzačení genitálií své dcery.

BBC a The Independent informují: sedmatřicetiletá Uganďanka byla londýnským soudem (Old Bailey) shledána vinnou z toho, že na své tříleté dceři provedla ženskou obřízku. O výši trestu bude soud teprve rozhodovat 8. března. Odsouzené hrozí až čtrnáct let vězení.

Není zcela jisté, že před soudem stanuli všichni, kdo tam být měli. Při jednom z výslechů totiž dcerka řekla, že ji obřezala „paní se šedivými vlasy“, které její otec a matka říkali „čarodějnice“. Tu ale nikdo neztotožnil.

Ne, že by sama matka trochu nefušovala do čarování. Při domovní prohlídce objevila policie značné množství bizarních artefaktů, svědčících o provozování domácího ekvivalentu Bradavic. V mrazáku se nacházely například dva hovězí jazyky, omotané drátem a provrtané šrouby, v nichž byla vložena papírová kouzla. Jejich cílem bylo nejspíš „zmrazení úst“ vyšetřujících orgánů.

Kouzlo na lednici

Jedno ze zaříkání nalezených v mrazáku odsouzené matky

Dále se v domě našla sklenice pepře s naloženou fotkou sociální pracovnice a několik desítek zmrzlých citrusů s podobným zaklínáním. (Více fotek pořízených Metropolitní policií v článku BBC.)

Inu, o inženýrech a doktorech už jsme slyšeli i z tak slavných novin, jako je Washington Post. Škoda, že nám zapomněli připomenout, jaký nedostatek pracovních sil a inovace panuje v Evropě v oboru čarodějnictví. Paní Margita věštící po desáté večerní na obrazovce z tarotových karet tomuhle prostě nemůže konkurovat.

Ilustracni foto

Jediná věc mi kalí pocit civilizačního zadostiučinění, a to, jak vlastně ke stíhání došlo. Provinilou ženu totiž nevypátrala britská policie ze své iniciativy. Nahlásil ji chirurg z pohotovosti, kterou sama odsouzená zavolala poté, co se zákrok nepovedl a její dcerka nepřestávala krvácet.

Má-li jednoho dne tohle prokletí lidstva aspoň v Evropě zase zaniknout, nemůžeme spoléhat na to, že se nám pachatelé budou udávat sami.

Zdroj: kechlibar.net

Kechlibar Marian