Anton KRYLOV - Další oběti tyranie: Vyhozen z Pařížské opery pro rouhání a obrázek Putina! Nobelista odmítl lhát, a ztratil práci i vědecké posty. Myslet či vtipkovat? Zákaz! Západ zahyne na pokrytectví a cenzuru jako kdysi SSSR

Autor informuje o souvislostech se skandálem kolem vyhození slavného tanečníka z baletu Pařížské opery či odebrání akademických titulů neméně slavnému vědci Jamesi Watsonovi za otevřené vyjadřování názorů, což je v „liberální demokracii“ ideo-zločin.

Jeden z nejvýznamnějších baletních tanečníků naší doby Sergej Polunin se stal hrdinou velmi příznačného skandálu. Umělcovu kariéru vážně poškodila řada jeho politicky nekorektních prohlášení. Co slavný baletní tanečník řekl a proč reakce na jeho slova představují hrozbu pro západní společnost?

Sergej PoluninBaletní umělec byl vyhozen z Pařížské opery. Jak je uvedeno v prohlášení, které vystavila na svém Twitteru umělecká vedoucí Baletu při Pařížské opeře Aurélie Dupontová, Poluninova prohlášení „neodpovídají hodnotám“ jejího kulturního zařízení. Od nynějška nebude Polunin působit v představení baletu „Labutí jezero“.

Pravé důvody?

Média se neshodují ve svých výrocích o důvodech, pro které hlavní francouzská opera nebude spolupracovat s jedním z nejtalentovanějších mladých tanečníků. Polunin prý urazil spoustu lidí. Deník „Afiša Daily“ tvrdí, že problém je v údajných homofobních a sexistických výrocích tanečníka na Instagramu.

Pravdu mají všichni. Polunin urazil obézní lidi a homosexuály, gaye, ženy a baletky, zkrátka všechny dohromady i každého zvlášť. Zápisky urážející lidi s nadváhou již byly odstraněny z jeho blogu, ale internet, jak známo, si všechno pamatuje. Sexistický příspěvek je stále na svém místě.

Aurélie Dupontová neupřesnila, za jaká vyjádření s ním byla rozvázána spolupráce. Na jednu stranu podle „tabulky hierarchie“ politicky nekorektních výroků představují homofobie a sexismus vážnější přestupek než urážky obézních lidí. Na druhou stranu v jeho narážkách na „tlusťochy“ se vyskytují přímé výzvy k násilí, ale co se týká mužů a žen, jde pouze o úvahy.

V každém případě měl Polunin jen velmi malou šanci vyváznout bez trestu.

Trestuhodná prostořekost?

Dnes už nikoho nepřekvapuje, že se ani umělcům netoleruje jejich „roztomilá excentričnost“, ale co je opravdu zarážející, že bez ohledu na to, zda jste ve své profesii génius, nebude vám nic odpuštěno, pokud si dovolíte kritizovat menšiny. Zajímavý je tón, s nímž francouzská státní média vysvětlují Poluninovo propuštění . Anglická verze stránky televizního kanálu France 24 uvedla článek s názvem: „Pařížská opera uvolnila hvězdného tanečníka kvůli homofobním výrokům.“

Na začátku článek cituje Polunina v angličtině. O tlustých napsal tento ideový zločin:

Navrhuji podávat nočník, když uvidíte tlusťocha, třeba ho to nakopne, aby se vyprázdnil a shodil trochu tuku. Žádný respekt k lenochům! Přestaňte sedět na zadku!

O mužích a ženách:

Baletním umělcům! Muž by měl být mužem i na jevišti, teď je z něho balerína, neměly by být dvě v páru. Muž musí být mužem a žena ženou. Mužská a ženská energie vytvářejí rovnováhu. Na co byste pak měli koule?Totéž platí i mimo balet, chlapi, co je to s vámi? Ženy se dnes ve světě pokoušejí hrát roli mužů, protože je nevzrušujeme a protože jsme ostudní. Muž je vlk, Muž – lev je hlavou rodiny, která se o všechno postará! Co je to s vámi? Přestaňte být bačkory, buďte muži, buďte vojáci. Co je to s tebou? Nezasloužíš si žádnou úctu, život tě dobije, srazí na kolena a smete. Pěkných pár facek, aby ses probudil, karikaturo!!!

Možná kdyby to Polunin napsal v ruštině, zápisky by unikly pozornosti francouzských ideo-policie. Ale tanečníkův Instagram je dvojjazyčný. Francouzi ve většině případů jen předstírají, že nerozumějí dobře anglicky. Ostatně byl to právě Francouz, vedoucí sólista pařížské opery Adrian Cuvée, kdo označil Polunina za „hanebníka“ a byl zřejmě jedním z iniciátorů přerušení spolupráce.

Francouzská 24 jako ČT 24

„France 24“ poté, co citovala Polunina, upozornila na to, že se narodil v Chersonu, „nedaleko od Krymu anektovaného v roce 2014“. Jaká je spojitost mezi tanečníkem, který již v roce 1998 odešel z Chersonu do Kyjeva, pak se v roce 2002 přestěhoval do Londýna a o deset let později do Moskvy – a mezi změnou jurisdikce Krymu? Pochopitelně Žádná. Jen francouzská státní televize to z nějakého důvodu považuje za důležitou informaci.

Brzy je ale jasno. Polunin prý je „fanouškem“ Vladimíra Putina, neb má tetování s vyobrazením ruského prezidenta. Co to má společného s provokativními příspěvky na Instagramu, není vůbec jasné. Anebo je?

Brzy se totiž dozvíme, že Polunin byl původně docela dobrý ukrajinský chlapec. Studoval v Londýně, tančil jako bůh, stal se nejmladším sólistou Královského baletu. Jenže pak přišel do Ruska a jde to s ním z kopce: tetování s Putinem, odpor k tlusťochům a hrůzně tradiční pohled na společenské role mužů a žen.

Jestli to není jeden z důvodů důvod, proč také ve Francii stále více lidí sleduje RT a stále méně zdejší státní televizi.

Perzekuce světoznámého vědce

„Sexistický“ skandál s Poluninem se shodou okolností objevil současně s „rasistickým“ skandálem spojeným se jménem objevitele struktury molekuly DNA a nositele Nobelovy ceny z roku 1962 – američana Jamese Watsona. V roce 2007 Watson uvedl v rozhovoru s britským novinářem, že je „hluboce sklíčen vyhlídkami Afriky“, protože „celá naše sociální politika je založena na tom, že jejich inteligence je stejná jako naše, zatímco všechny vědecké testy dokazují, že tomu tak není.“

Laureáta Nobelovy ceny za to vyhodili z práce.

V novém dokumentárním filmu „Američtí mistři svého oboru: Porozumět Watsonovi“ byl dotázán, zda již změnil své názory ohledně vztahu rasy a intelektu. „Ne,“ přiznal čestný doktor Watson.

Vůbec ne. Přál bych si, aby tomu bylo jinak. Aby se objevily nové skutečnosti, které nás přesvědčí, že třeba výchova je důležitější než příroda. Ale bohužel se nikde neobjevily. A zjevný rozdíl v průměru výsledků IQ testů mezi černou a bílou rasou bezesporu existuje. Jako vědec musím potvrdit, že jde o genetický rozdíl.

Tím ovšem vyvolal druhou vlnu hysterie. A tak devadesátiletý vědec, jehož dokonce i vystrašení příbuzní odepsali jako člověka, který „si není vědom toho, co se děje“, byl zbaven všech čestných akademických titulů.

Kdy bude konec?

Základní principy svobody slova jsou západní civilizací prostě definitivně obětovány na oltář posvátné politické korektnosti. Můžete být fantastický tanečník, geniální vědec nebo špičkový profesionál ve svém oboru. Jestliže však váš názor na pohlaví, rasu či dokonce i na obezitu neodpovídá tomu jedině správnému a oficiálně uznanému názoru, nemůžete vykonávat svoji práci. Zatím vás ještě za vaše názory nezavřou. Zatím. Ale práci a možnost vydělávat si na živobytí tím, co umíte, už nedostanete.

Může snad resprese pokrytecké politické korektnosti změnit lidské názory, myšlení, postoj k hodnotám? Samozřejmě ne, stejně jako cenzura v SSSR nemohla udržet komunistickou morálku. Jednoduše bude více dvojsmyslnosti, šepotu a skryté diskriminace. A pokud dojde k oslabení státního a veřejného tlaku na jinak myslící lidi, systém politické korektnosti se zhroutí za stejného rachotu, jako sovětský model.

Profesor Watson se toho pravděpodobně nedožije, ale Poluninova generace ještě má šanci.

Zdroj: protiproud.cz

Krylov Anton