Soeren KERN - Německá krize znásilnění spáchaných migranty: „Selhání státu“

Znásilnění a vražda 14leté židovské dívky neúspěšným iráckým žadatelem o azyl znovu oživily zájem veřejnosti o znásilnění spáchaná v Německu migranty. Tato krize, za kterou nesou vinu i oficiální úřady a apatie veřejnosti, trvá v nezmenšené míře již několik let.

Od chvíle, kdy kancléřka Angela Merkelová pozvala do země více než jeden milion migrantů, většinou mužů, z Afriky, Asie a Středního východu, byly tisíce žen a dětí v Německu znásilněny nebo sexuálně napadeny.

Poslední zločin, kterému bylo možné zcela zabránit, je jednoznačně odsouzeníhodný a ilustruje mnoho zákeřných důsledků německé migrační politiky otevřených dveří. Německo mimo jiné selhalo v tom, že řádně neprověřilo ty, kterým dovolilo vstoupit do země a také v tom, že běžně propouští migranty přistižené při spáchání trestné činnosti zpět do německých ulic místo toho, aby byli uvězněni a deportováni.

Tento zločin také odhaluje hrubou nedbalost německých politických elit, pro které je, zdá se, daleko důležitější zachování multikulturalismu a práv agresivních migrantů než ochrana německých žen a dětí.

Policie uvedla, že Ali Bashar, 20letý irácký Kurd, znásilnil Susannu Marii Feldman, uškrtil ji a pak její tělo ukryl v zalesněné oblasti podél železniční tratě na okraji Wiesbadenu. Bashar pak spěšně odcestoval do Iráku na falešné doklady totožnosti.

Susannu Feldman začala její rodina v Mohuči pohřešovat 22. května. Její matka nahlásila policii její zmizení 23. května. Policie však začala dívku hledat až o celý dlouhý týden později, teprve poté co ji kontaktoval jeden 13letý chlapec, migrant žijící ve stejném utečeneckém útulku jako žil Bashar. Tělo Susanny Feldman bylo nakonec objeveno 6. června.

Foto 14letá Susanna Maria Feldman byla znásilněna a zavražděna Ali Basharem, neúspěšným iráckým žadatelem o azyl v Německu. Její tělo ukryl v zalesněné oblasti na okraji Wiesbadenu. (Zdroj fotografií: Facebook Susanny Feldman a Maxpixel)

Bashar dorazil do Německa během největšího návalu migrantů v říjnu 2015 spolu s rodiči a pěti sourozenci. Rodina se vydávala za uprchlíky, ale nakonec se ukázalo, že jsou ekonomickými migranty. Basharova žádost o azyl byla v prosinci roku 2016 zamítnuta. Měl být deportován, ale poté, co podal odvolání, mu německé úřady dovolily zůstat v zemi.

Během svého tříletého pobytu v Německu zaplnil Bashar svůj trestní rejstřík mnoha zápisy, včetně fyzického útoku na policisty, násilné loupeže s nožem a držení nelegálních zbraní.

Policie uvedla, že Bashar byl také v březnu 2018 jedním z podezřelých ze znásilnění jedenáctileté dívky, která byla ubytována v útulku, kde bydlel i on se svou rodinou.

Bashar byl schopen utéct z Německa pod falešnou identitou kvůli byrokratické neschopnosti: Spolková policie na letišti nezkontrolovala, zda jméno na jeho letence odpovídá jménu na jeho dokladech totožnosti.

Bashar byl 8. června zatčen v severním Iráku a o den později vydán do Německa. V současné době je držen v nápravném zařízení ve Wiesbadenu.

V posledních 18 měsících zavraždili ilegální migranti čtyři německé dospívající dívky - Susannina vražda byla vraždou číslo čtyři.

16. října 2016. Maria Ladenburger, 19letá studentka medicíny z Freiburgu, byla znásilněna a zavražděna, když se vracela domů z večírku, který pořádala její lékařská fakulta. Její vrah Hussein Khavari přijel do Německa v listopadu roku 2015 bez dokladů totožnosti. Tvrdil, že se narodil v Afghánistánu v listopadu 1999. Díky svému údajnému věku (16 let) mu byl přiznán azyl jako nezletilému migrantovi bez doprovodu a byl umístěn do pěstounské rodiny. Poté, co byl Khavari zatčen jako podezřelý v kauze Ladenburger, časopis Stern oznámil, že v únoru 2014 byl Khavari odsouzen na deset let do vězení za pokus o vraždu na řeckém ostrově Korfu, kde shodil 20letou ženu z útesu do moře. Žena útok přežila a Khavari byl propuštěn na základě amnestie pro mladistvé pachatele poté, co ve vězení strávil pouhých 18 měsíců. Nato se přesunul do Německa.

Během svého soudního procesu v Řecku Khavari vypověděl, že se narodil v Íránu v lednu 1996 a do Evropy přišel v lednu 2013.

Během svého soudního procesu v Německu se Khavari přiznal ke znásilnění a zabití Marie Ladenburger. Ukázalo se, že Khavari se narodil v Íránu dne 29. ledna 1984 a že mu tedy v době, kdy zabil Marii Ladenburger, bylo již 32 let. 22. března 2018 byl Khavari odsouzen na doživotí za znásilnění a vraždu, ale podle německého práva bude moci žádat o podmínečné propuštění po 15 letech.

27. prosince 2017. Mia Valentin, 15letá dívka z Kandelu, městečka ve spolkové zemi Porýní-Falc, poblíž německé hranice s Francií, byla ubodána k smrti v místní drogerii. Útočníkem byl Abdul Mobin, neúspěšný afghánský žadatel o azyl, který tvrdil, že je mu 15 let.

Mia Valentin a její vrah spolu několik měsíců chodili, ale poté, co Mia vztah na začátku prosince 2017 ukončila, jí Mobin začal vyhrožovat. 15. prosince rodiče dívky podali formální stížnost na policii. Policie Mobina navštívila 17. prosince a znovu ráno 27. prosince. Později toho samého dne šel Mobin za Miou Valentin do drogerie a pobodal ji kuchyňským nožem, který si koupil v tom samém obchodě. Dívka krátce poté zemřela.

Mobin dorazil do Německa v dubnu 2016 a původně bydlel v útulku pro uprchlíky ve Frankfurtu. Později byl přemístěn do útulku pro uprchlíky v Germersheimu, městečku ve spolkové zemi Porýní-Falc a poté do zařízení pro mládež v nedalekém Neustadtu. Jeho žádost o azyl byla zamítnuta v únoru 2017, ale deportován nebyl. Mobin byl policii znám, neboť zbil jednoho studenta ze školy, kam chodila Mia Valentin. Mobin je nyní ve vazbě, zatímco německé úřady se snaží zjistit jeho skutečný věk.

12. března 2018. Mireille Bold, 17letá dívka z Flensburgu, byla ubodána k smrti Ahmadem Gulbharem, osmnáctiletým žadatelem o azyl z Afghánistánu. Údajně se rozzuřil a zabil ji poté, co odmítla nosit islámský šátek a přestoupit na islám. Gulbhar přišel do Německa v roce 2015 jako nezletilý bez doprovodu. Jeho žádost o azyl byla zamítnuta, ale nebyl deportován.

Mireille Bold bydlela ve stejné budově jako její útočník, a předtím než byla zabita, volala nejméně jednou na policii o pomoc. Rodinný přítel rodiny Mireille Bold deníku Bild řekl:

„Ahmad byl chorobný žárlivec, který ji chtěl mít úplně pod kontrolou. Měli vztah od ledna 2016, ale pořád se hádali. Ahmad trval na tom, aby přestoupila na islám a vždycky nosila šátek.“

„Ona se nemohla rozhodnout. Když šla ven bez šátku, tak byl malér. Mireille mi řekla, že Ahmad utekl z Afghánistánu sám, a moc se mu stýskalo po jeho rodině. Prý měl práci v jednom strojírenském podniku. Pořád ji volal, třeba každé dvě minuty, a chtěl vědět, co se děje.“

Útočník je držen v předběžné vazbě.

Stejně jako v případě úmrtí ostatních dívek, vražda Susanny Feldman vyvolala obvyklou lavinu politického pózování, předstíraného pobouření a krokodýlích slz německých politiků a médií.

Vlna veřejného pobouření nad případem Susanny Feldman nicméně naznačuje, že Německo se možná přibližuje bodu obratu, kdy se německá vláda bude muset konečně zodpovídat za svoji roli v krizi znásilnění spáchaných migranty.

„Vláda by měla prosit Susanniny rodiče o odpuštění,“ napsal Bild„Jediná věc, která je horší než vražda dítěte, je vražda dítěte zločincem, který u nás neměl co dělat.“

Lídr Svobodné demokratické strany (Freie Demokratische Partei, FDP) Christian Lindner řekl, že tento zločin vyvolává mnoho otázek: „Proč nejsou odmítnutí žadatelé o azyl důsledně deportováni? Jak to, že pachatel a jeho rodina mohli zmizet pod falešnou identitou?“

„Toto je pro naše německé bezpečnostní agentury typické,“ řekl politik FDP Alexander Graf Lambsdorff. „V tomto systému je prostě příliš mnoho mezer. To už je řadu let značně znepokojující.“

Šéf poslaneckého klubu SPD Carsten Schneider řekl, že je třeba co nejrychleji objasnit „jak mohl podezřelý tak rychle zmizet, a jak ho co nejrychleji předvést před soud v Německu“.

„Spolkový ministr vnitra musí zajistit, aby se při vstupu a výstupu ze země používaly stávající kontrolní mechanismy,“ řekl Burkhard Lischka, mluvčí SPD. „S takovými pochybnými dokumenty a vzhledem k jeho destinaci mohla Spolková policie jednoduchým srovnáním otisků prstů zjistit, že je to zločinec na útěku.“

„Krutá vražda Susanny mě naplňuje velkým smutkem a hněvem,“ řekl Eckhardt Rehberg z CDU. „Jako politik zodpovědný za rozpočet říkám, že... celý azylový proces musí být od základu změněn. Peníze na to poskytneme.“

Alternativa pro Německo (AfD), protiimigrační strana, vyzvala k rezignaci celé spolkové vlády. Ve videu zveřejněném na Twitteru Alice Weidel, spolupředsedkyně strany, řekla:

„Susanna je mrtvá. Maria z Freiburgu, Mia z Kandelu, Mireille z Flensburgu, a teď naposledy Susanna z Mohuče....“

„Susannina smrt není náhodnou ranou osudu. Susannina smrt je výsledkem mnohaletého nezodpovědného konání a skandálního selhání naší azylové a imigrační politiky. Susanna je obětí z řetězu utržené levicové multikulturní ideologie, která se nezastaví před ničím, jen aby nám všem ukázala svoji morální nadřazenost. Susanna je také další obětí pokrytecké a sobecké vítačské politiky kancléřky Angely Merkelové.

Podle platných zákonů, neměl být Ali Basharovi vstup do Německa nikdy povolen. Jeho žádost o azyl byla zamítnuta před více než dvěma lety a měl být deportován. Bashar byl policii znám, dopustil se fyzického útoku mimo jiné i na policisty, násilné loupeže s nožem a držení nelegálních zbraní. V březnu 2018 byl jedním z podezřelých ze znásilnění 11leté dívky v azylové ubytovně. Podle platných zákonů měl být Bashar dávno zatčen a deportován.

Absurdní azylové zákony a groteskní azylová politika... jsou shovívavé vůči azylantům a zločincům, ale ignorují skutečné obavy německých občanů.

Ali Bashar, jeho rodiče a jeho sourozenci žili na účet daňových poplatníků a nemohli být deportováni. Po Aliho zločinu však hned nějak peníze sehnali a uprchli z Německa na falešné doklady. V Německu, s našimi otevřenými hranicemi, to nebyl žádný problém.

V den vraždy Susanny jste [Angelo Merkelová] v Bundestagu vypověděla, že jste migrační krizi zvládla zodpovědně. Odvážila byste se to zopakovat rodičům Susanny? Myslím, že ne... Vaše tvrdohlavost a morální povýšenost znamená, že vás ani nenapadne si osobně promluvit s rodinami obětí vaší politiky. To je pro nás občany nepřijatelné. Přiznáte konečně svou zodpovědnost, paní Merkelová? Vy a celá vaše vláda byste měli odstoupit a umožnit tak zavedení jiné a lepší azylové politiky, aby se rodiče v této zemi už nemuseli bát o bezpečnost svých dětí.“

Časopis Stern končí tímto konstatováním:

„Zjitřené reakce na případ Susanny ilustrují, jak se Německo změnilo. Když do země na vrcholu migrační krize přišly stovky tisíc lidí, existovala varování, že nálada v populaci by se mohla obrátit.“

Případ Susanny vyvolává obraz ztráty kontroly a přetíženého státu, který již nemá azylovou politiku pevně v rukou – a to je zvlášť významné ve společnosti, která miluje právo a pořádek. V současné době jsou opakovaně požadovány přísnější zákony. Dojem, že stát selhal, byl jen umocněn dalším skandálem, tentokrát ve Spolkovém úřadu pro migraci a uprchlíky, kde imigrační úředníci údajně přijali úplatky za udělení azylu více než 1 200 migrantům.

Zdroj: cs.gatestoneinstitute.org

Kern Soeren