TAPIN - Tajný americký vládní program pro výchovu budoucích proamerických kádrů, část 2

První část.

V minulém díle jsme upozornili na zvláštní program pořádaný administrativou USA pod názvem International visitors leadership, v jehož rámci americké ambasády vytipují ve státní správě, médiích a tzv. neziskovém sektoru hostitelské země vhodné osobnosti, které pak jsou zvány na několikatýdenní velmi dobře organizovanou, exkluzivně pojatou a nákladnou stáž placenou americkou vládou.

Absolventi těchto pobytů se stávají ve vlastní zemi hlasateli amerických zájmů a prodlouženou rukou Washingtonu. V dnešní části se budeme věnovat konkrétním lidem, kteří tuto stáž absolvovali. Závěry si jistě uděláte sami.

Soudci a policisté

90% tohoto článku budou tvořit osoby z ČR, které tento americký vládní program International visitors leadership absolvovaly.

U nás Lenka Bradáčová současná vrchní státní zástupkyně v Praze. Lenka Bradáčová absolvovala stáž v roce 2008 spolu s dalšími dvěma státními zástupci (Ivo Ištvánem a Igorem Střížem), dvěma policisty, a dvěma zástupci nevládního sektoru. Program nese název Program of the United States Department of State Transparency and Ethics in Democracy (Program Spojených států, odbor transparentnosti státu a etiky demokracie).

Lenka Bradáčová udržuje nadstandardní vztahy s americkou ambasádou, a podle materiálů z amerických diplomatických depeší prezentovaných na Wikileaks měla poskytovat informace o vysoce interních záležitostech justice americké ambasádě tehdy pod velvyslancem Cabanisem.

Bývalým náměstkem Lenky Bradáčové z Ústí nad Labem od roku 2012 je Adam Bašný, který udržoval kontakty s Transparency International, a který stejně jako Lenka Bradáčová, Ivo Ištván či Igor Stříž, a další státní zástupci, k nimž se vzápětí dostaneme, absolvoval stáž amerického ministerstva zahraničí v USA.

Adam Bašný Přednášel na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy předmět Korupce a veřejná moc.

Transparency International čerpá dotace a granty z norských fondů resp. EEAgrants např.

Název programu: Fond pro nestátní neziskové organizace
Název projektu: PAKT I Protikorupční akademický klub transparentnosti
Částka: 156,046 KČ.

Tak se vám těším, jak bude Transparency plošně poukazovat na Barnevernet, na případ Evy Michalákové, a celkově na problém únosu dětí v Norsku touto soukromou organizací.

Jenomže Američané si instalují další osoby, kterými obsazují klíčové vlivné pozice v ČR, osoby, které samozřejmě absolvovaly americký vládní program International visitors leadership.

Tento program absolvoval třeba Tomáš Martinec, bývalý ředitel útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality, dále International visitorsleadership absolvovala Iveta Jordánová, ředitelka protikorupční nevládní organizace Růžový panter, dále tento americký vládní program absolvoval Petr Šereda olomoucký státní zástupce, a Daniela Zemanová, soudkyně Nejvyššího správního soudu z Brna.

To ale zdaleka není všechno.

Další osobou, která dostala stipendium na stáž v USA byl Ivo Ištván, vrchní státní zástupce na olomouckém vrchním zastupitelství, a to v období, kdy byl Ivo Ištván za prvního funkčního období Jiřího Čunka odvolán právě kvůli kauze Čunek.

Poté Ivo Ištván dostal stipendium, absolvoval americký vládní program spolu s jeho náměstkem Igorem Střížem, který se později stal náměstkem nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana.

Podle uniklých depeší z Wikileaks donášel na americkou ambasádu interní materiály Jaroslav Fenyk. Jaroslav Fenyk byl státním žalobcem, zástupce tehdejší Nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešové, a je také členem ústavního soudu.

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman udržuje s americkou ambasádou rovněž nadstandardní vztahy.

Jeho mluvčí a tiskovou tajemnicí v jedné osobě byla Helena Markusová, dříve zaměstnankyně politického odboru ambasády USA, ke které právě Jaroslav Fenyk docházel.

Tedy nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, jeho náměstek Igor Stříž, jeho mluvčí a tisková tajemnice Helena Markusová. Pavel Zeman navrhl Lenku Bradáčovou, další absolventku International visitors leadership na post vrchní státní zástupkyně v Praze. Klika se navzájem podporuje. Do toho přimíchejme schůzku Lenky Bradáčové, Pavla Zemana, Roberta Šlachty a Ivo Ištvána v brněnské restauraci Rialto spolu s americkým ex-velvyslancem Andrew Shapiro těsně po jeho nástupu.

Justice, vrchní soud, státní zastupitelství, ministerstvo vnitra, ředitelé sekcí policejních odborů atd.

Američané mají jednoduše zájem o osoby zabývající se závažnou hospodářskou kriminalitou.

Touto optikou můžeme pozorovat krásně nasvícené vazby a vrůstání vlivu americké vlády prostřednictvím prokádrovaných osob na klíčová místa zmíněných rezortů.

Politici

To byli soudci a policisté, pojďme se podívat na politiky. Dokonce dvakrát absolvoval International visitors leadership bývalý premiér Petr Nečas, ODS, a to v letech 1994 a 1999.

U Petra Nečase ovšem nastala částečná změna postojů, proto byla jeho vláda smetena, protože když si uvědomíme, že poslední Nečasova návštěva USA proběhla v roce 1999, jeho vláda začala až za 11 let, a Petr Nečas byl smeten skupinou kolem Lenky Bradáčové, Roberta Šlachty, Ivo Ištvána, tedy Petr Nečas, navzdory jeho angažmá na CEVRO institutu Ivana Langera, tak prodělal určitý částečný odklon od tvrdého proamerického křídla.

Ale Petr Nečas není jediným vrcholným politikem, který absolvoval tento americký program International visitors leadership. Vzpomínáte si na prosinec 2013?

To bylo období těsně po parlamentních volbách, a sotva začala trojčlenná jednání o sestavení vládní koalice mezi ČSSD, ANO a KDU-ČSL, jeden ze tří předsedů, Pavel Bělobrádek, na počátku těchto jednání naprosto nepochopitelně odletěl na 14 dní do USA. Tehdejší předseda sněmovny Jan Hamáček vyloučil, že se jednalo o cestu, kterou by Pavlu Bělobrádkovi zaplatila či schválila sněmovna.

Byla to Bělobrádkova soukromá cesta, a jednalo se právě o výměnný pobyt v rámci programu International visitor leadership.

Když v lednu 2013 přišla Pavlu Bělobrádkovi pozvánka do USA, nikdo tehdy netušil, že se budou na podzim téhož roku konat předčasné volby, a že Pavel Bělobrádek dostane 4742 preferenčních hlasů, a KDU/ČSL celkem 336970 hlasů.

A v daném termínu Pavel Bělobrádek tento program International visitors leadership nemohl už odvolat, i když vrcholila jednání o složení koalice.

Pavel Bělobrádek se tu setkal s ex-kongresmanem Jimem Marshallem, po Capitolu ho zase provedli lidé dalšího kongresmana Gregoryho W. Meekse, setkal se s řadou vládních úředníků, se zástupci neziskových organizací, kulturních organizací atp., se kterými probral škálu různých témat od jaderné energetiky až po integraci muslimů.

Jaderná energetika byla pro pád Nečasovy vlády příznačná, tak asi Pavel Bělobrádek dostal doporučení, že jaderná energetika v případě Temelína rovná se jedině Westing House, a integraci muslimů, vzpomínáme si na jeho otřesné výroky? Např. Bělobrádek v parlamentu dne 15. září 2015 prohlásil, že je mu jedno, jestli ve sněmovně sedí muslimové.

Dále na tiskové konferenci 7. července 2015 řekl, že Česko ohrožuje dlouhodobě nízká porodnost a pokud by se uprchlíci rozhodli zůstat, nebyl by prý proti. Vyzývá Bělobrádek české ženy nepřímo k pohlavnímu styku s uprchlíky, když klade rovnítko mezi nízkou porodnost na jedné straně, a dlouhodobou přítomnost uprchlíků na straně druhé?

Ale nejde třeba jen o Petra Nečase, Lenku Bradáčovou, nebo Pavla Bělobrádka.

Tento americký program v roce 2013 absolvoval třeba i poslanec Jan Farský (STAN). Dalšími poslanci jsou třeba Jan Chvojka, exministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu, který v květnu 2017 vystřídal Jiřího Dienstbiera. Jan Chvojka byl rovněž předseda rady vlády pro nestátní neziskové organizace.

Další poslankyní v Parlamentu ČR je Helena Langšádlová za Top09. Jak Helena Langšádlová tak Jan Chvojka, Ti oba se účastnili programu International visitors leadership v roce 2016.

V Poslanecké sněmovně se v roce 2015 konala konference think-tanku Evropské hodnoty a projektu Kremlin Watch o tom, jak se bránit údajné pro-ruské propagandě, která se šíří českým, resp. evropským Internetem.

Rusko prý věnuje úsilí pomocí médií rozložit „západní svět“ a jeho hodnoty a získat podporu pro své aktivity ve světě. Policie a výzvědné služby by se měly na weby šířící prokremelské postoje zaměřit, zjistit, kdo za nimi stojí, kdo je podporuje, jak jsou financované a začít jim „legálními nástroji“ znepříjemňovat život.

Mimochodem hlavní figury na této konferenci byli dle pozvánky poslanci Ivo Gabal (KDU-ČSL) a Helena Langšádlová (Top09). Sekundovali jim Jakub Janda –Evropské hodnoty a Jakub Kalenský – Stratcom, což je instituce Evropského parlamentu zaměřená mj. na boj s tzv. ruskou propagandou. Tady vidíme přímý vliv americké propagandy do samého srdce české politiky, a s tím nikdo evidentně problém nemá.

Kromě Hany Langšádlové z Top09 bychom neměli zapomenout na další absolventku programu, kterou je pediatrička primářka dětského oddělení nemocnice v Kadani Patricie Kotalíková, rovněž bývalá poslankyně za Top09, která dříve působila i jako členka Výboru pro zdravotnictví Parlamentu ČR.

Z Top09 absolvoval program další bývalý poslanec Marek Ženíšek v roce 2012, jednalo se o program Project for young political leaders, Projekt pro mladé nadějné politiky.

Také se stáže programu International visitors leadership účastnil bývalý liberecký primátor Jan Korytář. Jan Korytář působil dříve jako předseda nevládní organizace Čmelák, která se také zabývá i protikorupční tématikou. Program byl zaměřen na boj proti korupci a transparentnost veřejné a státní správy. A Jan Korytář z Liberce není jediný, protože International visitors leadership se účastnil Martin Půta, bývalý hejtman libereckého kraje za STAN.

Tedy vrcholoví politici ODS, Top09 a STAN se účastnili International visitors leadership ovšem najdeme tu i pracovníky ve straně ČSSD, kteří se tohoto amerického vládního programu účastnili.

A ČSSD bych se chtěl nyní trochu déle věnovat.

Mgr. Kateřina Průdková se na jaře 2011 zúčastnila amerického vládního programu International visitors leadership konkrétně programu na téma „Euro-americká bezpečnostní témata“.

Vystudovala obor International Relations and European Studies (studium mezinárodních a evropských vztahů) na Metropolitní univerzitě v Praze.

Mezi lety 2007 až 2011 pracovala jako vedoucí zahraničního oddělení ČSSD, a také reprezentovala ČSSD v koordinačním týmu strany evropských socialistů a od ledna 2012 pracovala jako manažerka krajské organizace LEV 21 v Praze Jiřího Paroubka.

Dále Antonín Staněk, který se stal čerstvým poslancem za ČSSD od 21. října 2017. Dříve byl primátorem Olomouce, a je spjatý s univerzitou Palackého, kde působí jako proděkan pedagogické fakulty. Nejprve tedy Palackého univerzita v Olomouci, následně olomoucký hejtman, nyní čerstvě poslanec za ČSSD, a jistě jste zaznamenali v médiích zprávu, že chce dokonce kandidovat na sjezdu ČSSD 18. února 2018 na předsedu ČSSD.

Považte, nový poslanec, který se ve sněmovně pomalu ani nerozkoukal, najednou aspiruje na nejvyšší křeslo předsedy celé strany ČSSD.

Nezdá se vám to podezřelé, že to postupuje příliš rychle, že má přehnané ambice, že v kariérním žebříčku je takové tempo velmi nezvyklé?

Antonín Staněk je přesně ten typ politika, který je podle mého mínění popostrkován nahoru z akademických i politických kruhů právě pro jeho angažovanost a průpravu americkou vládou, protože rovněž absolvoval International visitors leadership.

A ČSSD, ač se to nezdá zejména při pohledu na extempóre ohledně amerického radaru v Brdech, tak je s americkou agendou velmi úzce spojená.

Můžeme si to krásně vyprofilovat právě na americkém radaru v Brdech, kdy se ČSSD vymezovala velmi silně proti radaru, protože byla v opozici a vynášelo jí to významné politické body, ale byla to právě ČSSD, která zahájila jednání s americkou vládou, a byla to právě ČSSD, která sem dokonce pozvala americké expertní týmy, aby zhodnotily, v jakých oblastech bude nejvýhodnější americký radar postavit.

Boj o radar v Brdech

23. července 2001 byl interpelován Miloš Zeman na otázku rozmístění protiraketové základny v ČR, přičemž odpověděl s tím, že se v České republice nic takového nepřipravuje, a že Česká republika je rozhodnuta k žádným takovým krokům nepřistoupit. A že na teritoriu České republiky se nebudou budovat prvky protiraketové obrany v rámci americké národní protiraketové obrany.

Ale co se nestalo. Navzdory tomuto vyhlášení v září 2002 tehdejší ministr obrany Jaroslav Tvrdík zaujal veřejně ve jménu ČR pozitivní postoj k možnosti rozmístění některých komponentů protiraketové obrany. On prohlásil:

Vyjádřil jsem zájem České republiky zapojit se do tohoto programu. Nabídli jsme Spojeným státům možnost rozmístění systému protiraketové obrany na českém území“.

V roce 2004 USA požádali ČR a Polsko o technické konzultace a česká vláda tedy ČSSD usnesením z 4. února 2004 rozhodla o zahájení jednání o technických možnostech rozmístění komponentů protiraketové obrany na našem území a na základě tohoto usnesení česká vláda ČSSD poskytla USA technické podklady a další informace.

V březnu 2006 USA jednali s tehdejší vládou ČSSD například o termínu příjezdu expertního rekognoskačního týmu, který přijel 17. až 25. července 2006. Jejich úkolem bylo posouzení tří možných lokalit pro umístění těchto prvků: Boletice, Libavá a Jince.

V polovině srpna 2006 česká delegace (bylo to ministerstvo zahraničních věcí a obrany) navštívila Washington pro další jednání.

Američtí poradci, kde se podíváš a podivné rodinné vazby

ČSSD si před volbami 2010 najala první americkou agenturu PSB, aby jim radila, jak vést volební kampaň, jak nastolovat témata, jakým způsobem se vymezovat vůči politickým konkurentům, tak zde jim radili američtí marketingoví a PR specialisté z agentury PSB.

Jakoby ale to nestačilo, před posledními parlamentními volbami 2017 si ČSSD najala další druhou americkou agenturu, která pomáhala v kampani třeba Baracku Obamovi, Berniemu Sandersovi i Hillary Clintonové. Šlo o mediální agenturu STG. Zde se jednalo konkrétně o osoby jménem Julianna Smoot a Dan Kanninen.

Z interních zdrojů vím, že v této agentuře pracuje i Čech, jistý Dan Braun. Ten Dan Braun, který dělal kampaň Andreji Babišovi. Nyní tato agentura dělala kampaň ČSSD. Navíc matka Dana Brauna pracuje rovněž v magazínu Právo. Do svých článků podsouvá neskutečné PR o uprchlících, v každém svém rozhovoru s herci klade dotaz na migranty a prosazuje, že jim musíme pomáhat. Dělala rozhovory třeba s generálem Petrem Pavlem, nebo Tomášem Halíkem 23. prosince 2015 o tom, jak Zeman táhne naší republiku dolů místo nahoru, a kdo volí Zemana, spojuje se s tím mravně nejnižším ve společnosti.

Tedy tato agentura STG byla považována za stěžejní v rámci kampaně ČSSD 2017, a rodinnými vazbami je propojená na magazín Právo.

ČSSD chtěla dokonce zaměstnat agenty FBI jako poradce při úřadu vlády v roce 2010, pokud by tehdy vyhrála volby. Rozumíte tomu, ČSSD chtěla zaměstnat dva agenty FBI jako poradce při české vládě, tak strategicky a bezpečnostně citlivý úřad, to je prostě neuvěřitelné. Ti agenti se jmenovali Steve Pomerantz a Joseph Wolfinger. Navíc jeden z agentů FBI, Steve Pomerantz, pracoval mimo jiné jako ředitel protiteroristického programu v Židovském institutu pro národní bezpečnost (Jewish Institute for National Security Affairs). A takové dva „odborníky“ chtěla zaměstnat ČSSD v roce 2010 jako poradce při úřadu vlády.

Tedy zde vidíme v celé ryzí nahotě úzké napojení ČSSD až po samotné špičky stranického sekretariátu na americkou vládu, na stáže, na kurzy, na výměnné pobytové programy, na osoby, které tyto výměnné pobytové stáže absolvovaly, viz třeba závratná kariéra Antonína Staňka, který má za sebou velmi vlivné skupiny podporovatelů ze zákulisí.

Také tehdejší místopředsedkyně Věcí veřejných, Lenka Andrýsová, která během působení ve VV zastávala funkci místopředsedkyně parlamentního výboru pro zahraniční záležitosti, tak ta absolvovala program v USA, který byl určený pro odborníky EU s názvem „Transparentnost a odpovědnost“.

Ovšem aktivity absolventů výrazně zasahují do ovlivňování české politiky.

Jak je třeba možné, že poradcem pro záležitosti EU Radek Vogl je zároveň absolventem programu International visitors leadership? Je potřeba pro EU americká kvalifikace či průprava?

Vezměme si dalšího absolventa programu International visitors leadership v roce 2014 jménem Vít Masare ze Strany zelených.

Vít Masare je členem sekretariátu náměstka Matěje Stropnického primátorky Adriany Krnáčové v Hlavním městě Praha pro územní rozvoj a územní plán. Ten se také zúčastnil programu International visitors leadership konkrétně programu „Urban susteinability“ (udržitelnost územního rozvoje) od 9. do 27. června 2014.

Další absolventkou programu v roce 1996 je Jitka Gjuričová, která zároveň působila jako ředitelka odboru prevence kriminality ministerstva vnitra.

České ministerstvo spravedlnosti s ohledem na přetížení soudů v ČR začalo připravovat návrh zákona o hromadných žalobách. Do tohoto zákona byli zapojeni úředníci z legislativního odboru ministerstva spravedlnosti ČR Anežka Janoušková, Kateřina Hamáčková a Adam Hexner.

Tito tři úředníci ministerstva spravedlnosti se nedávno účastnili programu International visitors leadership v rámci fungování hromadných žalob v USA. A tentýž model se rozhodli přenést i v ČR.

Dokonce pořádali setkání v americkém centru Na Tržišti 13 na Malé Straně 7. prosince 2017 v rámci poznatků jejich zkušeností programu International visitors leadership, a toto setkání moderoval šéfredaktor reportážní publicistiky ČT Marek Wollner.

Marek Wollner označil Petra Žantovského a Petra Štěpánka v rozhovoru pro server aktuálně.cz za akční frontu roztleskávačů kremelské propagandy, kdy podle něj Petr Žantovský a Petr Štěpánek prohráli v televizi krizi v roce 2000, a nyní podle Marka Wollnera cítí svou šanci.

Tato osoba, která moderuje setkání v americkém centru absolventů International visitors leadership si dovoluje mluvit o nějaké nezávislosti a objektivitě? Moderovali někdy Petr Žantovský nebo Petr Štěpánek diskuzní setkání na ruské ambasádě?

Lidskoprávní agenda a školství

Další absolventkou programu je Monika Šimůnková, která od 16. února 2011 působila v Nečasově vládě jako zmocněnkyně vlády pro lidská práva, ale s příchodem Sobotkovy vlády působila jako poradkyně ministryně školství Kateřiny Valachové.

Kateřina Valachová působila ve školství od 17. června 2015 do 21. června 2017. Než byla Kateřina Valachová dosazená na post ministryně školství, působila jako náměstkyně u Jiřího Dienstbiera mladšího, ministra pro lidská práva. Samotná exministryně školství Kateřina Valachová chtěla zavést novou formu inkluzivního vzdělávání, kdy Orgán školského poradenského zařízení (ŠPZ) doporučí formu vzdělávání našeho potomka.

Pokud my, jako rodiče, s tímto doporučením nebudeme souhlasit, tedy neuposlechneme doporučení orgánu školského poradenského zařízení, může si na nás posvítit Orgán sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) čili sociálka.

Takže když jako rodič máme handicapované dítě, a nebudeme souhlasit s doporučením, aby navštěvovalo běžnou základní školu, budeme ho chtít umístit do speciální školy, v tom okamžiku se stáváme podezřelými, a sociálka může začít prověřovat naší rodinu.

Takováto svinstva a paskvily chtěla zavést ministryně školství Kateřina Valachová, která si nechávala radit od Moniky Šimůnkové nebo Marty Miklusáčkové (viz dále).

Monika Šimůnková, která absolvovala tvrdou americkou průpravu, působila jako klíčová poradkyně české exministryně školství Kateřiny Valachové. A jestli chcete jít úplně do kolen, tak mluvčí exministryně školství Kateřiny Valachové byla další absolventka International visitors leadership Jarmila Balážová. Jarmila Balážová působí ve správní radě společnosti Romea o.p.s.

Partnerkou nejstaršího syna rodiny Šabatů Pavla Uhla je Marta Miklušáková, vedoucí oddělení speciálního vzdělávání na ministerstvu školství. Marta Miklušáková je tedy tchyni Anny Šabatové a snachou Petra Uhla. A právě Marta Miklušáková začala svou úřednickou kariéru v sekretariátu rady vlády pro lidská práva v době, kdy radu vedl její tchán Petr Uhl.

V roce 2001 jak Marta Miklušáková tak Petr Uhl úřad opustili, a Marta Miklušáková si našla práci v pražské kanceláři Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR).

Marta Miklušáková se věnuje romské problematice a vesměs problematice etnických menšin u nás. Často překládala knihy s romskou problematikou přispívala na web Romea.cz.

Od roku 2014 Marta Miklušáková začala pracovat pod exministryní Michaelou Marksovou-Tominovou na ministerstvu práce a sociálních věcí, kde řídila Odbor ochrany práv dětí a v jeho rámci také Oddělení transformace služeb pro rodiny a děti.

Vzpomínáme si na kauzu Fondu ohrožených dětí, známým jako „válka o Klokánky“.

Ministerstvo tehdy odmítlo mimořádnou dotaci Klokánkům, a při té příležitosti ještě poplivalo jejich zakladatelku Marii Vodičkovou za špatné hospodaření. Marta Miklušáková spolumoderovala večer, na kterém byla prezentována kniha Romové: neviditelní Američané.

To proběhlo v říjnu 2014 v Knihovně Václava Havla, která celou akci také pořádala, společně se sdružením Romano Džaniben.

S příchodem Kateřiny Valachové se Marta Miklušáková přesunula také na ministerstvo školství, kde začala působit jako vedoucí Oddělení speciálního vzdělávání. A právě pod ní spadla problematika inkluze.

Marta Miklušáková je například předsedkyní správní rady neziskovky „Otevřená společnost“.

Ve správní radě s ní sedí například architekt a bývalý pražský primátor Jan Kasl, nebo Marta Pišoft Kozáková, zakladatelka organizace „Fórum 50%“. Otevřená společnost vznikla jako odnož Open Society Fund Praha. A právě Open Society Fund Praha byla spoluautorem výzvy k zrušení přílohy pro děti s lehkým mentálním postižením.

Členkou správní rady Open Society Fund Praha je Daniela Drtinová z DVTV, která pravidelně avizuje obecně prospěšnou společnost EDUin. Společnost EDUin chrlí informace o vzdělání, o školství, většina z nich je inkluzivního charakteru.

Jedním ze tří hlavních sponzorů EDUin je právě Open Society Fund Praha, kde ve správní radě sedí Daniela Drtinová, která na DVTV avizuje EDUin. Stejně jako spoluzakladatelem EDUin je novinář z Respektu Tomáš Feřtek, který také propaguje ve svých článcích EDUin.

Další poradkyní exministryně školství Kateřiny Valachové byla Klára Šimáčková-Laurenčíková, předsedkyně České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání (ČOSIV). ČOSIV podporuje také Open Society Fund Praha a v roce 2016 jim přispěla částkou 690000 KČ.

Martin Šimáček, manžel Kláry Šimáčkové-Laurenčíkové, pracoval jako ředitel pobočky Člověka v tísni a mezi lety 2009 až 2015 byl ředitelem Agentury prosociální začleňování při Úřadu vlády. Z jeho „dílny“ vyšla Strategie protisociálnímu vyloučení, kterou předložil vládě v roce 2011.

Štěpán Vidím Drahokoupil je nejen koordinátorem programu Vzdělávání dětí a mladých lidí v Open Society Fund Praha, ale také bývalým místopředsedou správní rady Amnesty International. Česká pobočka Amnesty prováděla sběr dat, na jehož základě vydala mezinárodní organizace Amnesty International urážlivou zprávu, podle které romské děti v Česku „zažívají v základním vzdělávání systematickou a přetrvávající diskriminaci“.

Tedy inkluze, multikulti, cikánská lobby, všechno na ministerstvu školství. Už rozumíte, proč je u nás zaváděna tvrdá inkluze, proč jsou děti na všech stupních školstvích indoktrinovány multikulturalismem, proč jsou do škol tlačeny procikánské projekty, kdy tisková mluvčí exministryně školství působí ve správní radě Romea o.p.s., proč vznikají projekty jako Edison? Jsme lidé jedné země přímo z dílny ministerstva školství? Rozumíte, kdo je instalován do podobných pozic, a jakým způsobem Američané obsazují svými lidmi tyto klíčové pozice, lidská práva, školství?

Ke školství se mimochodem dostaneme, protože absolventi International visitors leadership působí na Západočeské univerzitě, Karlově i Masarykově univerzitě, Palackého univerzitě, nebo univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně.

Pokračování... Příště se budeme věnovat neziskovkám, aktivistům LGBT a dalším příšerkám. Je jich ještě hodně.

Poznámka editora

Za věcnou správnost všech zde uvedených údajů je odpovědný autor.

Zdroj: zvedavec.org

Tapin