Vladislav GULEVIČ – Islamismus a liberalismus spojuje nenávist ke Kristu

Na konci druhé dekády 21. století zůstávají křesťané nejvíce pronásledovanou náboženskou komunitou na světě. Během období od října 2016 do listopadu 2017 bylo 3566 křesťanů umučeno, 15540 křesťanských kostelů a obydlí bylo napadeno. Celkem je na světě pronásledováno celkem 215 milionů křesťanů. Jedná se o údaje italské katolické organizace pro lidská práva Porte Aperte („Otevřená brána“).

Obránci lidských práv sestavili seznam padesáti zemí, kde jsou křesťané pronásledováni a v závislosti na míře ohrožení je rozdělili do tří skupin: extrémně nebezpečných zemí je 11, velmi nebezpečných 24 a poměrně nebezpečných 15.

„Divoký východ…“

Vedoucí portálu Porte Aperte Christian Nani poukazuje na to, že v rámci pronásledování křesťanů probíhá nezákonné zatýkání, sociální diskriminace, nezákonné propouštění z práce, omezení přístupu k medicíně a vzdělání, znásilňování (více než 1 000 za dané období) a nucených sňatků se zástupci dominující nekřesťanské víry (1240 případů).

Ilustracni fotoNejčastěji jsou křesťané pronásledováni v islámských zemích. Z 50 zemí zařazených do seznamu je třicet jedna z nich muslimských, nicméně první místo v krutosti pronásledování italští katolíci přisuzují Severní Koreji. Do jaké míry je takové umístění správné, je těžké posoudit. S příchodem vlády Trumpa do Bílého domu se KLDR stala předmětem neustálých informačních útoků v západních médiích (včetně informací o rozkazu Kim Čong-una zastřelit úředníky, kteří náhodou zaspali na schůzi strany a dalších hloupostí).

Na italském seznamu není Jižní Korea, jenže i zde dochází k věznění kněží z politických důvodů. V roce 2010 byl po návratu z KLDR zadržen pastor Han Sun Röhl, který kritizoval zahraniční politiku Soulu a chválil tu z Pchjongjangu. Současně se Jižní Korea řadí na druhé místo na světě (po Spojených státech) v počtu protestantských kazatelů vyslaných do zahraničí. Kázání mezi severokorejskými občany v jakékoli zemi na světě je prioritní činností jihokorejských pastorů. Dochází k případům, kdy pod rouškou pastorů pronikli do Severní Koreje zahraniční agenti.

Kromě KLDR se do čela seznamu dostal Afghánistán a Somálsko, jako tři nejnebezpečnější země pro křesťany. Z postsovětských republik se na seznamu nachází Uzbekistán (16. místo), Turkmenistán (19), Kazachstán (28) a Ázerbájdžán (45).

Zintenzivnilo se pronásledování křesťanů v Indii – z 28. místa v roce 2014 tato země postoupila na 11. místo v roce 2017. Pozorovatelé to připisují rostoucí popularitě militantnímu hinduistickému nacionalistickému hnutí „Hindutva“, které se těší podpoře více než 30% populace a má určité sympatie i mezi politiky. „Hindutva“ je napojena na Indickou lidovou stranou (Bharatiya Janata Party), vedenou indickou premiérkou Narendrou Modiovou. To rozbíjí mýtus o „mírumilovnosti“ hinduismu.

V Myanmaru (24), Nepálu (25), Bhútánu (33) a Srí Lance (44) jsou křesťané pronásledováni militantními buddhisty. Ve Vietnamu (18), Laosu (20) a Číně (43) naopak ze strany komunistických úřadů.

V pouhých 10 z 50 zemí klesá násilí vůči křesťanům, v devíti zemích zůstává na stejné úrovni, v ostatních případech (31 zemí) se situace rychle zhoršuje.

Za nejčastější příčinu represí proti křesťanům Porte Aperte označují radikalizaci islámu v severní a černé Africe, rozšíření islamistů na území s neislámskými obyvateli v Indonésii, Malajsii a Bruneji, brutální etnické čistky pod hesly islámu v Nigérii, Somálsku a Súdánu. Stoupá také napětí mezi sunnity a šíity na Středním východě.

Západ, který pomáhá šířit napětí mezi sunnity a šíity, doufá, že to oslabí Írán. Tím, že podporuje afghánský Tálibán a demonstruje boj proti němu, nachází odůvodnění vlastní vojenské přítomnosti v jižním „podbřišku“ Eurasie. Spoléhání se na radikalizaci islámu, podbízení se „Islámskému státu“, Tálibánu a wahhábismu Západu slouží k tomu, aby s jejich využitím získal kontrolu nad strategicky důležitými body planety. Ve zprávě Porte Aperte se to neodrazilo, autoři nicméně poznamenávají, že porážka IS v Sýrii vedla k výraznému zlepšení situace křesťanů na Blízkém východě.

… a poklidný Západ?

Italští obhájci lidských práv se nezmiňují o situaci křesťanů v Evropě a v USA, omezují se pouze na země Asie a Afriky. V současnosti v Evropě pokračuje zavádění „světské ideologie“ do křesťanských komunit. Pod touto značkou v Londýně například v anglikánském chrámu proběhla satanistická módní přehlídka za účasti transvestitů; ve Francii bylo zakázáno vyobrazení křesťanského kříže a dalších náboženských symbolů na veřejných místech (statistiky uvádějí, že dnes se již 45% Francouzů hlásí k ateismu; v Nizozemsku jsou křesťanské děti za účelem podpory „multikulturalismu“ přiváděny k modlitbě v mešitě. A to vše na pozadí neustále se šířící propagandy sexuálních zvráceností („nekonvenčních“ sexuálních vztahů).

Všudypřítomný proces „odkřesťanštění“ Evropy probíhá s nemenší intenzitou – jeho obrácenou stranu představuje zaplavení starého světa muslimskými migranty. Evropská společnost se tak krok za krokem mění a obavy z její budoucnosti nejsou zbytečné. Pokud v Africe a Asii jsou křesťané zabíjeni zbraněmi, pak v Evropě a Americe dechristianizací kultury.

Západní liberální ideologie funguje jako silná informační záštita radikálního islámu. Obě tyto ideologie se přes všechny své rozdíly shodují v jednom, a sice v nenávisti vůči Kristu.

(překlad vlastní, upraveno)

Originál: ВЛАДИСЛАВ ГУЛЕВИЧ - Исламизм и либерализм одинаково замешаны на ненависти ко Христу vyšel 24. ledna 2018 na fondsk.ru.

Zdroj: fondsk.ru

Gulevič Vladislav