Prezident Miloš ZEMAN - Dvojí standardy jsou přeci realitou, srovnejte Krym a Kosovo

V nedávném pravidelném týdenním rozhovoru se Miloš Zeman jasně vyjádřil k rozdílům v referendech, která nakonec skončila změnou hranic. Ukázal tak na příkladech voleb v Kosovu a na Krymu.

Situaci v Kosovu se český prezident nebál nazvat „zjevným porušením rezoluce Rady bezpečnosti OSN“. Ta totiž garantovala územní celistvost Srbska.

Měřit „dvojím metrem“ se stalo v evropské politice normou, i když se to mainstreamová média i politici snaží všemožně zakrývat. Jsme tak svědky „politiky dvojích standardů“: pokud se jedná o referendum na Krymu, jedná se o nezákonnou agresi s následnou anexí, pokud se ovšem o deset let dříve stalo Kosovo nezávislým, a to v rozporu s rezolucí OSN, pak je „vše v pořádku“.

Zeman již dříve zareagoval na vyhlášení samostatného Kosova zamítnutím jmenovat českého vyslance v Prištině – do dnešních dnů tam svého zástupce Česká republika nemá. Česko také nijak nespolupracuje – tedy de facto ignoruje – působení kosovského pověřence v Praze.

Krym se sjednotil s Ruskem v roce 2014, a to rozhodnutím v referendu – 95 % obyvatel poloostrova tak vyjádřilo svoji vůli.

Moskva neustále zdůrazňuje, že o sjednocení s Ruskem občané Krymu rozhodli demokratickou cestou a zcela v souladu s mezinárodním právem a pravidly OSN.

(vlastní zpráva)

Zdroj. internetové servery

-mp-