Paul Craig ROBERTS - A hle, kůň sinavý, a jméno jeho jezdce Smrt. Složily Rusko a Čína ze strachu zbraně?

Dva nejlidnatější státy Ameriky – Texas a Florida – jsou v ruinách po řádění hurikánů a Washington vyvolává další války.

Státní dluh USA dosáhl nyní výše přes 20 bilionů dolarů a Washington vyvolává další války.

Celý svět pomáhá Washingtonu vyvolávat války, včetně dvou zemí, které jsou samy cílem - Rusko a Čína. Obě země napomáhají Washingtonu vyvolávat další války. Věřte nebo ne, ale Rusko i Čína hlasovaly společně s Washingtonem v Radě bezpečnosti OSN pro uvalení dalších a drsnějších sankcí proti Severní Koreji. Tato země není ničím vina, pouze usiluje o to, aby měla prostředky na obranu před agresí USA, a nestala se další obětí Washingtonu, jako v případě Afghánistánu, Iráku, Libye, Somálska, Jemenu, Sýrie, Srbska a Ukrajiny (kde byl s pomocí USA zorganizován státní převrat a nyní je Ukrajina sužována chudobou).

Kdysi jsem si myslel, že Rusko a Čína kontrolují jednostrannost Washingtonu, ale očividně tomu tak není. Obě vlády se podrobily Washingtonu a obě země hlasovaly pro potrestání Severní Koreje za to, že usiluje o dostatečné vyzbrojení s cílem bránit svou svrchovanost před agresí Washingtonu.

Proč Rusko a Čína opakují stále stejnou chybu, kterou udělaly, když podpořily Washingtonem navrženou rezoluci OSN o bezletové zóně nad Libyí? Tato rezoluce, kterou vytvořily Washington a NATO, byla postavena na hlavu - letecké útoky proti Libyi pomohly „džihádistům“, vyzbrojeným CIA, svrhnout pokrokovou libyjskou vládu a zavraždit prezidenta Muammara Kaddáfího.

Rusko si je vědomo, že je obklopeno americkými jadernými a vojenskými základnami. To samé platí pro Čínu. Otázkou je, zda Rusko a Čína kapitulovaly ze strachu, nebo je jejich spolupráce s Washingtonem pouze zastíracím manévrem, přičemž připravují společný útok proti Washingtonu. Anebo se tyto dvě pošetilé vlády snaží spolupracovat s Washingtonem (à la sankce), aby se nemusely postavit proti americkému vojenskému útoku na Severní Koreu?

Aby bylo možné čelit zlu, je třeba hodně schopností. A ve Washingtonu existuje pravděpodobně mnohem větší zlo, než na jaké stačí schopnosti Ruska a Číny. Obě tyto země mají zájem o bohatství do takové míry, že by mohly přijít jak o svou suverenitu, tak existenci.

Když vidíte tak potenciálně silné země, jako je Rusko a Čína, jak v Radě bezpečnosti OSN podléhají tlaku Washingtonu, začnete se ptát, zda jsou různé analýzy ohledně mnoha slabých stránek Washingtonu pravdivé; a pokud ano, jsou si jich Rusko a Čína vědomy?

Jak se dá vysvětlit, že dvě země, jejichž svrchovanost leží v cestě světové hegemonie Washingtonu, pomáhají svému dobře známému nepříteli tyranizovat další malou zemi, obzvláště takovou, která se nalézá v oblasti jejich vlivu působnosti? Jak si může Rusko stěžovat na sankce proti své vlastní zemi, které jsou založené pouze na washingtonské propagandě, když Rusko podporuje sankce proti Severní Koreji, které jsou také založeny na propagandě Washingtonu?

Rusko a Čína nemají důvod se obávat severokorejských jaderných zbraní. Samozřejmě, obávat se musí pouze ta země, která by chtěla Severní Koreu napadnout. Jak tedy vysvětlit, že se Rusko a Čína řadí po bok zahraniční politiky Washingtonu, která je namířená proti Severní Koreji, když obě země vědí, že zahraniční politika Washingtonu je nepřátelská také vůči nim?

Před několika dny Washington oznámil, že navyšuje počet svých námořních válečných lodí v Jihočínském moři, aby tak dal najevo Číně, že Jihočínské moře nespadá do teritoriálních vod Číny, ale jsou to teritoriální vody USA. A před nedávnem také padlo další obvinění proti Rusku kvůli údajnému zasahování do amerických prezidentských voleb. Tentokrát jako mechanismus, jehož pomocí Rusko ukradlo prezidentské volby v USA, prý posloužil Facebook.

Tyto postoje Washingtonu jsou zcela absurdní, přesto se stávají realitou. Děsivý vývoj spočívá v tom, že celý svět, včetně OSN a Rady bezpečnosti, je nyní chycen Washingtonem v Matrixu. Zdá se, že dokonce ani Rusko a Čína už nevidí své vlastní národní zájmy.

Rusko a Čína pracují ruku v ruce s Washingtonem na svém vlastním zániku.

Jako by se jednalo o výjev z Bible. Antikrist Washington rozvrací vše dobré na Zemi.

Originál: Behold a Pale Horse, and its Rider is Death vyšel 13. září 2017 na ICH.

Zdroj: zvedavec.org

Roberts Paul Craig