VIDEO - Reprezentace Saúdské Arábie odmítla uctít památku obětí teroristického útoku v Londýně

Fotbalisté reprezentace Saúdské Arábie demonstrativně odmítli uctít památku obětí teroristického útoku v Londýně před kvalifikačním zápasem s mužstvem Austrálie, uvádí Daily Telegraph.

K incidentu došlo na stadionu Adelaide Oval ve městě Adelaide. Po vyhlášení minuty ticha Saúdové chodili po hřišti, zatímco jejich soupeři stáli v řadě uprostřed arény. Přitom hráči na lavici náhradníků a trenérský štáb také odmítli uctít památku obětí.

Zápas skončil s výsledkem 3:2 ve prospěch Australanů.

Minulý týden v centru Londýna dodávka najela do davu chodců. Islamisté, kteří vyšli z autobusu, se začali s noži vrhat na kolemjdoucí. Obětí teroristického útoku se stalo osm lidí.

Poznámka redakce rodon.cz: V naší době často více než slova promlouvají gesta, symboly, statusy... Jenže v tomto případě nešlo o nějaký výstřelek fotbalových hráčů-hlupáků, nýbrž o principiální postoj, který říká: My s vámi netruchlíme, my souhlasíme s útočníky – to oni nám ukazují cestu budoucího soužití. Zasloužili jste si to. Ve vašich rodných městech budete zabíjeni auty, kamiony, mačetami, noži... Truchlete si sami, my čekáme na další šahídy (mučedníky).

Elity se neprobudí, probudit se musí obyčejní lidé. Jinak to nezastavíme. 

Zdroj: cz.sputniknews.com

-mp-