BLOG - Sebrali nebo nesebrali nám naše hodnoty?

Už několikrát jsem opakoval, že mám těžkou alergii na stále stejné bezobsažné věty papalášů po každém dalším atentátu, že si nesmíme nechat vzít naše hodnoty, náš způsob života, nechat se teroristy zastrašit a tak podobně.

V Londýně opět islamisté vraždili a …  a slyšeli jsme to zase! Obzvláště hlubokomyslné cvičení na toto téma provedl londýnský starosta Sadiq Khan: „Jsem zděšený a rozzuřený. Tito teroristé jsou zlí zbabělci a Londýn nikdy nezastraší. Nikdy je nenecháme vyhrát“.

Po  atentátu v březnu tenhle borec sděloval do kamer a mikrofonů toto:

„Tito zlí a narušení jedinci, kteří se pokusili zničit náš společný způsob života, nikdy neuspějí a my je odsuzujeme.“ 

Což doplnil tehdy ještě tímhle moudrem:

„Londýn je skvělé město plné úžasných lidí ze všech prostředí a když Londýňané čelí nepřízni osudu, vždy táhneme za jeden provaz. Stojíme za svými hodnotami… naše odpověď na tento útok, na útok na způsob našeho života, na útok na sdílené hodnoty, ukazuje světu, co to znamená být Londýňan.“

To bylo 23. března 2017.

No a po třech měsících to slyšíme zase.

Svět vidí, co znamená být Londýňanem! Máte právo uzavřít velkou životní pojistku, kdykoli se rozhodnete přejít některý z londýnských mostů. Aby po vás rodina měla aspoň něco. Totéž platí, pokud se rozhodnete si o víkendu  vyrazit například na večeři do restaurace. Ale ti fanatičtí, krvelační zmetci, prý nikdy nevyhrají a nikoho nezastraší! Tvrdí muslimský starosta britské metropole. A s ním to papouškují ostatní papaláši.

A vedle toho od jiných mudrců padají duševní perly typu – musíme si zvyknout, že teror je součástí našeho života! Sakra, jak to? My si přece necháme od těch násilnických bastardů nic vnutit, nic sebrat! A máme si zvyknout, že jejich teror je součástí našeho života?! Tak ať i to oficiózní žvátorové zkusí nějak vysvětlit! Pro mne zvyknutí si na teror v ulicích je jejich jasné vítězství a moje porážka!

Stejně jako vy si užívám luxusu, že si o teroristech u nás v Česku/Slovensku čteme jenom v novinách nebo to prožíváme na televizních obrazovkách. Naštěstí! Přesně tak jak to znaly všechny generace našich předků na tomto území. A pro ně i pro nás je tento stav NORMÁLNÍ. Naprosto normální. A hodláme to tak mít i v budoucnu.

A stejně to bylo v Británii, Německu, Španělsku, Francii, Švédsku a kdo ví kde ještě. Zkrátka – elementární bezpečnost byla a je naší zásadní hodnotou. A nyní jsou v Londýně opakovaně zlí chlapáci? Kterými pohrdáme? Co takhle jimi nikoli pohrdat, ale tu bezpečnost zase obnovit do stavu v roce 2000? A podle pomazaných mozků si nenecháme nic vzít a současně si zvykáme, že elementární bezpečnost už je na pořád fuč! Takže – kdo vyhrává a kdo komu nic nesebral a nesebere?

A že nám nenaženou strach? Stačí se podívat na videa z posledního londýnského útoku, ale vlastně z kteréhokoli předchozího. Co uvidíte? Vždycky utíkající a zase jen utíkající lidi! Chápu, že když se na vás řítí náklaďák, tak se zkrátka budete chtít ztratit. Když někde, kde jste vybuchne bomba, učiníte totéž. Ale ten poslední teroristický útok v Londýně? Míním jeho druhou fázi, kdy se ti tři vrazi vydali po londýnských ulicích a restauracích a koho potkali, toho se snažili podříznout. Než je policie zastřelila. Pobodali a podřezali dokonce několik žen. Z toho nejméně jednu ve vysokém stupni těhotenství! Hnus a zase hnus! A pak další krvavá lázeň nejméně ve dvou plných hospodách…

Nevěřícně jsem koukal na informaci, že v jedné další restauraci návštěvníky i personál v podstatě zachránila jakási paní, která si všimla, že se na chodníku cosi děsného děje, vrhla se ke dveřím a zkoušela je proti teroristům udržet, což se jí nakonec nepodařilo, ale získala čas, který umožnil většině ostatních utéct

Ti útočníci byli tři. Nevím jak to vidíte vy, ale já nevycházím z údivu nad tím, že před těmi třemi v podstatě všichni jen utíkali… Kde je ten Londýn – ale klidně si dosaďte jakékoli jiné město – plný úžasných lidí, kteří v ohrožení táhnou za jeden provaz?! Protože mají svoje hodnoty, co si nenechají vzít?

Já žádné, až na naprosté výjimky, nevidím! Všichni zdrhají jako jeden současný západní  muž. Kde jsou ty slavné hodnoty, které si nenecháme vzít?

Protože za takové se bojuje. Tvrdě, nesmlouvavě a na krev. A ony tam byly podřezávány  ženy a dokonce těhotné! Tohle je perverze! Dokonce dvojnásobná. Od těch vrahounů i od těch, co to dopustili a zdrhali, či se schovávali a čekali, až přijedou zbrojnoši a vyřeší to za ně.

Ne všichni. Pokud vím, na odpor se postavil jeden bobík, vyzbrojený jen tradičním obuškem, o kus dál další neozbrojený policista, který měl po službě a šel domů a pak jeden drsný fotbalový chuligán z tvrdého jádra Millwalu. Všichni byli pobodáni a uspěl v podstatě jen ten rowdie, který sám dokázal uhájit jednu z hospod. I když to nakonec krvavě odskákal.

Přiznám se, že to nechápu. Tři proti plné hospodě, pokud by hospoda nebyla vzala nohy na ramena? Ti grázlové by neměli naprosto žádnou šanci. Nůž proti židli? Zkuste si to doma! A on nikdo nebojoval! Tak vzali nám našeho hodnoty nebo ne? Nahnali nám strach, a to trvalý, nebo ne?

Mimochodem ty naše hodnoty… Britská premiérka se také vycajchnovala. Prý Británie bude muset proti fanatikům přitvrdit! Proč až nyní? A co integrace a začleňování?  Prý se budou muset zvýšit tresty za terorismus. A také prý internet nesmí sloužit teroristům. A tajné služby musí posílit a …

Když si její návrhy projdete, zjistíte, že dojde k omezování svobod obyčejných lidí. Jsme přesvědčováni, že islám není náboženství teroru, že islamisté jsou mizivá menšina v muslimské komunitě, což klidně může být i pravda. Jenže kvůli téhle kapce v muslimském moři jsou omezovány naše elementární svody! Takže – vzali nám naše hodnoty nebo ne? Omezili to nejdražší co máme – individuální svobodu!

Takže kdo, vy věční a věčně stejní oficiózní žvátorové, vyhrává? Oni nebo my?

Kdo komu co bere a kdo co získává?

My zdrháme. Naprostá přesila není ochotna se postavit třem šmejdům! Za co ta naše civilizace a ty naše hodnoty stojí Jakube Jando?

Zcela jasně hodně je to špatně. Ona vychvalovaná individualistická liberální demokracie prohrává na celé čáře. Jakkoli se na ní trochu zatlačí. Všude tam, kde nelze  bombardovat! Pohodlnost a individualismus bez odpovědnosti jsou schopny sice zapalovat svíčky, přinášet květiny a plyšáky, nasvěcovat Eiffelovky, ale nejsou schopné přijmout osobní odpovědnost a riziko ochrany sebe sama a těch druhých. Protože to není cool, není to free, není to vodvaz, je to sice adrenalin, ale úplně jiný než třeba jízda načerno metrem nebo počmárání sprejem nové fasády. A není to proti Putinovi… Jen se zdrhá a nechá se bodat do těhotné ženské…

Takže ještě jednou – sebrali nebo nesebrali nám naše hodnoty?

(upraveno)

Zdroj: vlkovobloguje.wordpress.com

-mp-