Národní pochod pro život a rodinu + petice Máma, táta a děti

V pondělí 3. dubna byl uzavřen sběr podpisů na Iniciativu MÁMA, TÁTA A DĚTI, v této chvíli se ještě přesně neví, zda jsme dosáhli potřebného milionu hlasů, protože papírové archy ve všech zemích není snadné rychle dopočítat. Hlavní organizátoři jsou ale stále v naději, že se to povedlo. Povinné počty hlasů překročilo 12 zemí, včetně Německa.

V České republice se podařilo nasbírat více než 40% dané kvóty (přes 6 tisíc podpisů), což vzhledem k tomu, že petice v ČR začala být organizovaná až někdy na podzim (tedy s více než půlročním zpožděním) a nezískala u nás žel podporu všech prorodinných organizací, není tak špatný výsledek. Jak to dopadne, se brzy dozvíte z internetových stránek Iniciativy http://www.mumdadandkids.eu/ a budeme o tom také informovat v dalším mailu.

Dovolte také pozvat Vás na letošní NÁRODNÍ POCHOD PRO ŽIVOT A RODINU, již v sobotu 22. dubna http://pochodprozivot.cz/. Věříme, že podobné aktivity, které mají za cíl spojovat naše úsilí a propojovat rodiny, a také dávat politikům a veřejnosti najevo, že je potřeba něco změnit ve vztahu k rodinám, mají smysl. Těšíme se na setkání s vámi! Naše ALIANCE PRO RODINU nemá ve svých počátcích na růžích ustláno, potýkáme se s řadou organizačních obtíží, ale věříme, že jsme se vydali správnou cestou.

Stále s obavami sledujeme naše školství, které za této vlády spěje k obrovskému rozvratu. Ten nejhorší rozvrat ale spočívá v rezignaci na naše hodnoty a v jejich naprostém rozvolnění. Základní rady, které Vám často dáváme, jsou držet se pevně svých rodičovských kompetencí, nenechat si je nikým vzít, spojovat se s podobně smýšlejícími rodiči a sledovat bedlivě, co se ve škole děje, co a z čeho se Vaše děti učí, na jaké programy se školou chodí. Dále intenzivně pracujeme na dalším ročníku DNE PRO RODINU, na který Vás brzy pozveme. 

Zdroj: internetové servery

Jochová Jana