VIDEO: Rozhovor s Bašárem Asadem, ve kterém obvinil USA z koordinace jejich náletu a pozemního útoku ISIL proti pozicím syrské armády! [české titulky]

Syrský prezident Bašár Asad poskytl v Damašku rozhovor agentuře AP, která se zajímala především o jeho názor na americké bombardování syrských pozic na východě země u města Deir ez-Zor a také na útok proti humanitárnímu konvoji Červeného půlměsíce, ze kterého vzápětí Washington obvinil Moskvu. Bašár Asad uveřejnil zajímavé podrobnosti o útoku amerických letadel na východě Sýrie. Podle jeho slov vůbec nešlo o omyl, protože celkem 4 americká letadla útočila na rozsáhlé území několika kopců více než jednu hodinu v kruhové formaci a likvidovala syrské opěrné body na kopcích. Když vzdušné údery skončily, jednotky ISILu okamžitě zahájily na vyznačené a předtím Američany bombardované kóty soustředěný útok a po chvíli je dobyly. 

Bombardovací „omyl“ doplnily plivance americké ambasadorky při OSN

Předtím v blízkosti syrských pozic žádné jednotky ISILu nebyly, takže nemohlo jít o záměnu pozic nebo chybu v navigaci. Na těchto pozicích byla syrská armáda už několik týdnů a Američané to museli vědět, protože nad celou oblastí létá tolik amerických dronů, že musí mít přehled naprosto o všech přesunech jednotek po zemi. Dokonalá synchronizace mezi americkým letectvem a jednotkami ISILu doslova vyráží dech. Stejně tak vyráží dech i arogantní výstup americké velvyslankyně v OSN Samanthy Power, která místo omluvy syrské armádě před novináři poslala do Sýrie plivance a celé její vystoupení připomínalo nervový záchvat. Je naprosto zřejmé, že americká administrativa nedokáže rozdýchat, že Rusko drží nad Sýrií ochrannou ruku, protože nebýt zásahu Moskvy, dnes by už ze Sýrie byla druhá Libye a Somálsko dohromady. Američané by Sýrii humanitárně ubombardovali.

[VIDEO] Samantha Power a její prskání na adresu syrské vlády

 

Na těchto příkladech se ukazuje, jak důležitá je ve světě vojenská rovnováha a silové rozložení, protože bez této rovnováhy vzniká série válečných tažení, rozvracení dříve stabilních zemí a nedozírná destrukce. A protože americká moc oslabuje, bude kobyla o to více kopat okolo sebe. Spolupráce americké armády s Islámským státem je už de facto veřejným tajemstvím a vypadá to, že když někdo na to upozorní, místo omluvy se dočká plivanců a křiku, že vláda Bašára Asada bombarduje civilisty. Ty civilisty, kteří chodí s americkými zbraněmi na ramenou a střílí z komplexů TOW na tanky syrské armády. Ty civilisty, kteří střílí ze zbraní, které do Sýrie dováží nejen USA, ale i země Evropské unie. Jak to bude dlouho trvat, než začnou padat bomby i na Krym? S lidmi jako Samantha Power to dlouho trvat nebude.

*Titulky ve videích zapnete tlačítkem „CC“ v liště videí.

Zdroj: aeronet.cz

-mm-