HÁJEK: Mravní obr řádí v ulicích: Do zbraně, lide český! Raději hlad a stát vyrabovaný s Bruselem, než blahobyt se Zemanem! České děti Norům! Spolu s Ujgury vstříc pravdě a lásce za všechny prachy!

PETR HÁJEK je mírně konsternován drzostí, s níž dolaroví „nevládní aktivisté“ pořádají v Praze další bojové manévry a přináší úvahu Michala Semína o jednom pohlavku a cynismu TOP generála pražské kavárny.

Všichni do ulic! Lide, povstaň! Čína s námi chce obchodovat, přinést do naší země desítky či stovky miliard investic! Nebezpečí je kvůli tomu vlastizrádci na Hradě (který má momentálně nejvyšší podporu veřejnosti za celou dobu svého úřadování) naprosto aktuální!

Vždyť nejenže ta jeho "čínská mise" může pomoci našemu hospodářství, vytvořit nová pracovní místa, ale staví to Českou republiku na roveň Německu, Francii, Británii a dalším zemím EU, které s královskými poctami vítaly čínského prezidenta, doufajíce v totéž. Na to přece v protektorátu nemáme nárok! Do ulic, pryč s tyranem!

Oni ani nejsou migranti!

A vůbec nejhorší je, že tihleti zlomyslní Číňané nejsou ani trochu zastoupeni v populární migrantské vlně! Tohle už je opravdu na pováženou. Znamená to, že je neschválila božská Angela. A jsou navíc pěkně rafinovaní. Z té jejich hrůzovládné komunistické totality, kterou nám tak pěkně předvádějí v nekonečných speciálech bdělí soudruzi z České televize, u nás nikdo kupodivu nežádá o politický azyl.

Pokud chtějí, normálně si vyřídí na českém zastupitelském úřadě papíry, přijedou s menším či větším kapitálem – a prostě tady podnikají. Nechtějí žádné dávky z našich daní – naopak tyto daně platí spolu s námi. Jejich děti tady chodí do škol a není třeba pro ně vymýšlet žádné „inkluzívní“ programy sponzorované Bruselem. A když přijede na návštěvu jejich prezident, jdou ho uvítat, protože jsou na něj (a na svoji vlast) hrdí. To už přestává všechno... Správně se jich jeden redaktor z Českého rozhlasu ptal, jestli musejí být v komunistické straně a dost se divil, když překvapeně nevěděli, na co se jich ptá. Prý nemusejí - no věřte jim, agentům Pekingu!

Jednu takovou rodinu mimochodem znám. Mají zelinářství za rohem, kam rád chodím, protože oproti supermarketům (už to je podezřelé) mají skutečné ovoce a zeleninu, nikoli jejich chřadnoucí karikaturu. Jak to ti komunističtí špióni dělají, že? Doufejme, že už to mají tajné služby pod kontrolou a brzy je odtud vyženou, nebo zavřou. Tady musíme mít prověřený německý potravinářský odpad!

Pravdu, lásku a prachy

Ještěže máme ty naše milé „aktivisty“ z nevládních organizací. Bude jim třeba navýšit rozpočet (z našich daní,  tedy i těch, co platí ti vykutálení čínští zelináři a restauratéři), protože měli teď nečekané výdaje. Aktuálně museli praštit s „rudými kartami“ a transparenty zvoucími a vítajícími naše nové muslimské spoluobčany a „zainvestovat“ tibetské vlajky (žádná láce) a vysoce výkonné projektory, jimiž promítali na Pražský hrad svou odvážnou mantru „Pravda a láska“.

Asi tím chtěli demonstrovat, že se jim obojího nedostává, takže by to mohli přiřadit Číňané do svých zdejších investic. Je to hodně odvážný nápad, protože by se tím dost promíchaly dolary z Washingtonu s těmi z Pekingu. Ale něčím tak podřadným, jako je účetnictví, se přece bojovníci za (jejich) nadlidská práva (proti našim občanským svobodám), nezabývají. Ještě tak, aby je třeba někdo z finančáku kontroloval, to by byl plný Václavák! Pochopitelně pod vedením ČT, která vlastní jednu z nejbohatších s neoficiálním titulem Pánek a Bursík ve věčné finanční tísni.

Internacionála má zvláštní práva

Už se to rozjíždí. Možná i několik hodin vysílali z Kavčích hor napínavý thriller o nepředstavitelné drzosti policie, která si dovolila bránit těm báječným Dienstbierovým aktivistům, aby potřísnili či přímo strhli ze stožárů vlajky čínské a nahradili je tibetskými. Že si tu vlajkoslávu někdo nechal vyrobit, pronajal si pro ni prostor – a kdosi mu teď jeho majetek ničí? No a co? Oni jsou revoluční „předvoj“, jich se zákony netýkají!

Jednomu jen vrtá hlavou, proč titíž „novináři“ před pár lety tak zpochybňovali právo jiného revolucionáře, který na billboardy politických stran dokresloval politikům „tykadla“? Tehdy to byl útok na soukromý majetek, teď ne? Ale „kdož by se vzpomínkou týral, odplaty náš přišel čas“, jak praví jeden revolucionářský evergreen, který se opět vrací. A kdože stojí v čele této nové revoluce, která nás má uchránit před čínskou invazí? Všímá si toho Michal Semín:

Michal Semín: Není pohlavek jako pohlavek

Z návštěvy císaře Říše středu, představujícího možnou tvář budoucnosti globálního státního kapitalismu (jíž se nechal okouzlit nejen náš prezident, ale i mnozí jiní představitelé Západu) mi toho dlouhodobě v paměti – přes veškeré úsilí havlistických aktivistů a Hradu - asi mnoho neutkví. Budu se však snažit, aby to neplatilo v následujících bodech. Už jen proto, že lze na nich leccos užitečně ilustrovat.

Veřejnoprávní média, jež by měla zohledňovat reálně existující názorovou různost, se opět stala – po kolikáté již? – přehlídkou jednostranných výkladů a manipulativních zjednodušení. Plejádu známých tváří z kampaňovitých „komentovaných událostí“ na ČT nyní doplnili tzv. odborníci na Čínu – sinologové (Klimeš, Lomová).

Je to jako s těmi našimi rusisty (Dvořák, Putna apod.). Kritériem odbornosti nejsou ani tak znalosti dané materie, jako spíše „příkladné“ nepřátelství k dané zemi. Příslovečnou korunu tomu nasadil donekonečna reportovaný „student čínské literatury“, který přítomné čínské vlastenecké vítače vyprovokoval vlajkou separatistického regionu islamistických Ujgurů k pohlavku.

Mravní obr v ulicích

A to neměli dělat. Na veřejné pohlavkování tu má přeci monopol jiný soudruh. I ten byl toho dne spatřen v ulicích, hrdě zahalený do tibetské vlajky. A to natolik důkladně, že mu nebyla vidět jindy tak okázalá placka se sadisticky orientovanou Nadijou Savčenkovou.

Kdo si myslel, že po uložení Karla Schwarzenberga na kanape, kde se přeci jenom chrní příjemněji, než při jednání sněmovny či reprezentaci státu, se TOP 09 posune alespoň mírně k rozumu, zmýlil se. Předseda Miroslav Kalousek – snad proto, aby pochopitelné obavy „středových“ extrémistů zaplašil – kráčí neochvějně a čím dál zběsileji v knížecích stopách. Až by mu ten jeho náhlý pokrokářský idealismus mohl někdo hodně naivní (a bez paměti) bezmála uvěřit.

Bylo by docela zajímavé zjistit, co si o jeho (tentokrát jen slovních) potyčkách s policisty myslí jeho stranická poslanecká kolegyně Jitka Chalánková. Neznám sice její postoj k otázce Tibetu (proč také?), jen stěží si však může myslet, že lidskoprávní aktivismus jejího předsedy plyne z nějaké hluboké mravní integrity.

Vztyčený prostředníček českým dětem

Proč? Stačí si poslechnout Kalouskův výrok na adresu statečného boje paní poslankyně za práva českých dětí, unášených norským Barnevernetem, odvysílaný v pořadu veřejnoprávní Nory Fridrichové:

„To je aktivismus a já nemám rád, když jsou poslanci aktivisté“. To říká tentýž politik, jenž se slovy „já jsem poslanec českého parlamentu“ proráží kordon zakuklených policistů.

Ostatně podobně odpudivě se v daném pořadu na adresu poslankyně Chalánkové vyjadřovali i ostatní členové vedení TOP 09. Strany, která demonstrativně vyvěšuje vlajky na hony vzdáleného Tibetu, aniž by jí sebeméně trápil osud českých dětí, ohrožovaných našimi „hodnotovými“ spojenci v NATO. 

Celkový dojem z čínského investičního zájezdu do „zlaté Prahy“ je tedy, navzdory jinak vcelku příjemnému počasí, poněkud mrazivý. A delegaci z Pekingu za to ani při nejhorší vůli vinit nemůžeme.

Zdroj: protiproud.cz

Hájek Petr