Spojené království: Kardinál O´Brien proti šílenosti „manželství“ homosexuálů

1Kardinál Keith O'Brien, jenž je prezidentem skotské biskupské konference, napsal pro deník Telegraph článek otištěný 3. března. V něm mimo jiné píše:

„Vláda spustila tento měsíc konsultace o manželství osob stejného pohlaví, když se dotazuje veřejnosti, zda má být zavedeno v Anglii a Walesu. Doufám, že mnoho respondentů odpoví tak,že podepíše petici na podporu tradičního manželství, kterou organizuje nová organizace, Koalice pro manželství (Coalition for Marriage). Z povrchního pohledu se může zdát otázka na manželství stejnopohlavních osob neškodná.

Registrované partnerství bylo zavedeno před několika roky, což umožňuje, aby dvojice stejného pohlaví registrovaly svůj vztah a používaly řadu prvků právní ochrany. Když se tato uspořádání zaváděla, jejich podporovatelé vehementně zdůrazňovali, že nechtějí manželství, a akceptovali, že manželství znamená pouze právní svazek muže a ženy. Mnozí z nás nesouhlasili s  registrovaným partnerstvím, protože byli přesvědčeni, že takové vztahy jsou škodlivé pro fyzické, mentální a duchovní blaho těch, kdo jsou do nich zapleteni. Varovali jsme, že časem bude požadováno také takové manželství. Byli jsme obviňováni ze strašení- a nyní přesně tyto požadavky jsou tady. Všechna zákonná práva manželství jsou již k disposici homosexuálním dvojicím. Je proto jasné, že tento návrh se netýká získání práv, ale je spíše pokusem redefinovat manželství v celé společnosti na žádost malé menšiny aktivistů.

1. Redefinice manželství bude mít obrovský dopad na výuku ve školách a na širší společnost. Redefinuje společnost, neboť instituce manželství je základním stavebním kamenem společnosti. Vliv manželství osob stejného pohlaví na zákony bude nesmírný. Ale můžeme jednoduše redefinovat pojmy z rozmaru? Může slovo, jehož význam byl jednotně chápán v každé společnosti po celé její dějiny, být náhle změněno, aby znamenalo něco jiného? Jestliže manželství osob stejného pohlaví bude ustanoveno zákonem, co se stane, když učitel bude chtít říci žákům, co manželství výhradně znamená - a co vždy znamenalo -že je to spojení muže a ženy? Bude právo učitele zastávat a učit tento postoj respektováno nebo bude popřeno? Nestanou se prostě jak učitel, tak žáci dalšími oběťmi tyranie tolerance, heretiky, jejichž nesouhlas se státem vnucovanou ortodoxií musí být za každou cenu rozdrcen?

V článku 16 Všeobecné deklarace lidských práv je manželství definováno jako vztah mezi muži a ženami. Ale když naši politici navrhují upustit od zavedeného chápání manželství a podkopávají jeho význam, nejsou odmítáni. Místo toho jsou zdvořile slyšeni při jejich pokusu redefinovat manželství a  jejich šílenost je uspokojována. Jejich návrh představuje absurdní rozvrácení všeobecně uznávaného lidského práva.“

Kardinál pak píše ještě o tom, že si všechny děti zasluhují začínat život s otcem a matkou. A když už lze manželství redefinovat, tak proč nedovolit, aby bylo mezi třemi muži nebo ženou a dvěma muži, když si slíbí věrnost? Neboť je-li manželství jen o tom, že dospělí se milují, tak proč se má takovým třem dospělým bránit v manželství?

Zdroj: prolife.cz

-mt-